Connect with us

SM-Final

Grattis till SM-Guldet Luleå HF!!!

Nu står det klart att SM-Bucklan förblir i Norrbotten för sjätte gången…

Efter att ha vunnit SM-final matchserien i 3 raka matcher mot Brynäs IF kan nu Luleå HF återigen titulera sig Svenska mästarinnor för sjätte gången!

Årets matchserie mellan de båda lagen blev något mer ojämn än fjolårets finalmatchserie, då Luleå HF visade sig vara numret större på alla positioner och kunde relativt komfortabelt vinna de 3 finalmatcherna med 1-6 på bortaplan samt 5-3 och 3-0 på hemmaplan! Detta innebar även att Luleåfansen kunde fira SM-Guldet på hemmaplan till skillnad från fjolåret där Luleå HF avgjorde i den femte finalmatchen som spelades i Gävle.

Tar vi oss en närmare titt på finalmatchseriens giganter så kan vi bortsett från hela Luleålagets prestation lyfta fram följande 5 Luleåspelare vilka med sina prestationer i finalspelet varit högst delaktiga till att Luleå HF återigen kunde kamma hem SM-Guldet! :

Noora Tulus 4 mål 2 assist, varav hon gjorde hattrick i den första finalmatchen samt spelade fram till det så viktiga första målet i den sista finalmatchen.
Petra Nieminen 2 mål 3 assist, som gör det så dräpande 5-3 målet i den andra finalmatchen och därmed tar kål på allt hopp för Brynäs IF att kunna kvittera, samt gör hon det viktiga första målet i den sista finalmatchen.
Jenna Pirttijärvi 4 mål 1 assist som med sina mål 2-0 och 3-0 i öppen kasse i den sista finalmatchen tar kål på allt hopp om SM-guld för motståndarlaget Brynäs IF
Anna Kjellbin 0 mål 4 assist som med sina 3 assist i den andra finalmatchen ligger bakom de mål som visar sig avgörande för matchens slutresultat…
Ronja Savolainen 0 mål 4 assist, som tillsammans med Tulus ligger bakom det så viktiga förstamålet i den sista finalmatchen…

Men Självklart behöver vi också lyfta fram den ständigt presterande målvakten och ”veteranen” Sara Grahn som alltid skapar enorm arbetsro för sina lagkamrater i Luleå HF och som under finalmatcherna räddat 59 skott, upptill detta stänger hon igen totalt när det behövs som mest – i den tredje finalmatchen genom att hålla nollan och därmed säkrar SM-guldet!

ALL-Star Team för Finalmatchserien

ForwardsBackar Målvakt
Noora Tulus Luleå HFAnna Kjellbin Luleå HFSara Grahn Luleå HF
Petra Nieminen Luleå HFMaja Nylén – Persson Brynäs IF
Jenna Pirttijärvi Luleå HF

Damhockey.se gratulerar Luleå HF till SM-Guldet och vill tacka alla SDHL lagen för en fantastisk säsong och blickar nu framåt mot säsongen 2023/2024!