Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

LULEÅ SDHL

Efter skräckskadan ”Lugnande besked”

Luleås Jenni Hiirikoski blev skuren i halstrakten av en skridsko. Under kvällen har hon opererats och klubben lämnar nu lugnande besked.

Med minuter kvar av den andra SM – Finalen med Luleå i ledning med 4-3 ramlar en Brynässpelare och olyckligt träffar hennes skridsko Jenni Hirrikoski överhalsen.

Sjukvårdspersonal var snabbt på isen och matchen avbröts, spelare, ledare, domare och personal var direkt framme för att hjälpa till. Kort senare lämnade de flesta spelarna isen.

”Otroligt läskigt”

En kvart efter händelsen fördes hon av isen på bår. Eftersom SDHL, till skillnad från SHL, inte har ambulans på arenorna dröjde det en stund innan den var på plats. I SDHL krävs det bara att en sjukvårdskunnig finns på plats.

– Otroligt läskigt, säger experten Maria Rooth i sändningen.

– Det är en oerhört dämpad stämning i arenan. Spelare har tårar i ögonen. Det är en obehaglig händelse, säger reportern Dusan Umičević.

Strax innan 18.30 uppgav Luleå att kan lämna sjukhuset redan ikväll.
Jenni har opererats och allt verkar ha gått bra. Hon kommer vara under övervakning några timmar och planen är därefter att hon ska kunna åka hem från sjukhuset senare ikväll”, skriver de på Twitter.

källa: Aftonbladet