Connect with us

SDHL

Summering SDHL samt kvalserie…

I eftermiddags avgjordes de sista matcherna av årets grundserie i SDHL och därmed har tabellplaceringarna avgjorts och nu börjar uppladdningen inför slutspelet samt kvalspelet för SDHL lagen…

Luleå HF har sedan en tid tillbaka stått som seriesegrare precis som att det ett tag varit klart att Brynäs IF landade på en andraplats av årets SDHL grundserie… där bakom har det länge varit en kamp om tredjeplatsen som idag avgjordes då Djurgårdens IF till slut kunde knipa den platsen!
fjärdeplaceringen landade Modo Hockey på och därmed lyckades de roffa åt sig den sista platsen med hemmafördel inför slutspelet. På femteplatsen finner vi SDE HF som därmed tagit sin högsta tabellplacering någonsin i SDHL. De följs av Leksands IF som efter mycket om och men lyckades spela till sig sjätteplatsen i årets grundserie. Sjundeplatsen blev Linköping HC:s slutplacering och efter en bra avslutning kunde HV71 andas ut efter att ha spelat till sig den sista slutspelsplatsen under seriens sista omgångar. AIK får efter en tuff och spelmässigt varierande säsong ställa in sig på kvalspel då de hamnade på en niondeplats i serien och kommer i kvalspelet att ställas mot två av lagen som kvalat sig upp för kvalspel till SDHL från NDHL/Damettan, där playoff 2 avgörs mellan följande lag: Frölunda HC, Södertälje SK, IF Björklöven och Skellefteå AIK.

Detta innebär att kvartsfinalerna av SDHL kommer att se ut som följande:

Luleå HF – HV71
Brynäs IF – Linköping HC
Djurgårdens IF – Leksands IF
MoDo Hockey – SDE HF

Matcherna avgörs i bäst av tre matcher där högst rankat lag i varje matchserie börjar på bortaplan för att sedan spela på hemmaplan i match 2 och eventuell match 3.
(Matchtider är i skrivande stund inte bestämt, vilka vi återkommer med direkt dessa bestämts)

SDHL kvalspelet…

Playoff 1 har idag avgjorts efter en mycket spännande drabbning i den direkt avgörande matchen mellan IF Björklöven och Falu IF där IF Björklöven till slut kunde vinna i overtime med 3-2 och den stora matchhjältinnan blev björklövens Vega Munhoz. Därmed står det klart att de fyra lagen som tagit sig vidare till playoff 2 är Frölunda HC, Södertälje SK, IF Björklöven och Skellefteå AIK.

Hur matchserierna för playoff 2 kommer att spelas bestämdes under eftermiddagen och kommer se ut enligt följande efter att Frölunda HC gjort sitt val av motståndare där matchserierna sedan avgörs
i bäst av tre matcher.

Frölunda HC – IF Björklöven
Södertälje SK – Skellefteå AIK

Matchdagarna är bestämda till följande datum 2:a mars, 4:e mars och eventuellt avgörande match den 5:e mars! I skrivande stund är inte starttiderna bestämda men så fort vi fått information om starttid återkommer vi med dessa! Det högst rankade laget i respektive matchserie d v s Frölunda HC och Södertälje SK inleder på borta is för att sedan spela match 2 och eventuell match 3 på hemma is.

Damhockey.SE vill passa på att önska alla SDHL lag stort lycka till i SM slutspelet samt önska samtliga kvallag i playoff 2 stort lycka till i jakten på en SDHL plats till säsongen 2023/2024!