Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Jul och Landslagsuppehåll i SDHL

Höstdelen av SDHL säsongen är nu färdigspelad och lagen går på jul och landslagsuppehåll i lite mer än två veckor…

Sett till det stora hela så har höstdelen av årets SDHL säsong rullat på utifrån förväntningarna men det har också hittills varit en något ”stökig” säsong som präglats av såväl tränarbyten som begäran av utträde ur ligan!

För att gå in något mer på hur lagen presterat så här långt under säsongen går vi igenom tabellen nerifrån och upp!

Göteborg HC: Spelade 13 matcher i ligan innan de av olika anledningar begärde urträde ur ligan och därmed plockades bort ur serien.

AIK: Har haft en tuff inledning av säsongen och har på sina 19 spelade matcher endast vunnit 3 matcher samt spelat oavgjort två gånger vilket genererat i två övertidsförluster. Därmed har laget spelat hem fattiga 11 poäng vilket ger dem ett poängsnitt på 0.58 poäng per spelad match. En av förklaringarna till att det gått som det gått hittills kan vara att laget haft enormt svårt att producera mål framåt och när vi kikar på statistiken ser vi att antalet gjorda mål per match ligger på 1,37 vilket är på tok för dåligt om laget ska kunna vinna fler matcher. Utöver detta är man också det lag som släppt in flest mål per spelad match med ett snitt på 3,84 insläppta mål per match. Detta förtydligar att laget har brister i såväl det offensiva som defensiva spelet och kommer att behöva jobba extra på dessa saker under juluppehållet för att ha chansen att ta sig upp ovanför kvalstrecket. Det kan dessutom vara hög tid för föreningen att se sig omkring efter eventuella förstärkningar på såväl det offensiva som defensiva planet för att se till att undvika kvalspel. Trots att lagets målvaktspar har en skral räddningsprocent (Ellen Jonsson 88.75% och Mariah Fujimagari 88.73%) är det många gånger de som hållit laget kvar i matcherna och bör också därför ses som lagets starkaste lagdel! så om laget kan få ihop det övriga spelet över isen finns i slutändan fortfarande en relativt god chans till att ta sig ifrån den fruktade kvalplatsen.

HV71: Har även de haft en tuff inledning av säsongen och har på sina 18 spelade matcher endast vunnit 2 under ordinarie speltid! utöver detta har man 4 oavgjorda matcher som resulterat i 2 övertidsförluster och två övertidsvinster efter straffläggning. Sett till det stora hela har laget presterat väldigt ojämnt och har förlorat mer eller mindre varje av de jämna matcherna, vilket ger oss en indikation om att självförtroendet hos laget vacklar något. För att finna ytterligare förklaringar till lagets prestation hittills påtalar vi att laget släpper in 3.61 mål i snitt per match och gör endast 1.94 mål per spelad match, vilket försvårar rejält för laget att vinna matcher. den korta analysen av detta är att laget behöver komma igång med målskyttet samtidigt som de behöver få ordning på spelet och hålla lagdelarna något närmre varandra över hela isen för att undvika att släppa in baklängesmål… så om det är något laget bör fokusera på under uppehållet så bör det vara dessa sakerna. Lagets målvaktspar (Anni Keisala 91.63% och Lina Van Noort 87.92%) bör inte belastas alltför mycket för att laget ligger där de ligger i tabellen då de tillsammans fått mota näst flest skott i hela serien hittilldags närmare bestämt 580 skott totalt. Laget skulle må gott av att eventuellt få in ytterligare en eller två vana målskyttar för att stärka offensiven och för att kunna ge lite luft under vingarna gällande målskyttet. Gällande defensiven så har man på pappret en relativt god backuppsättning och om alla får hålla sig hela och friska så bör inte föreningen behöva oroa sig för den delen.

Leksands IF: Inledde säsongen väldigt tufft och fick inte spelet att stämma överhuvudtaget, vilket resulterade att man länge låg under kvalstrecket och laget var också det enda som förlorade mot Göteborgs HC innan deras utträde ur ligan. Men tack vare några betydligt bättre prestationer strax innan uppehållet tog man sig upp ovanför kvalstrecket och skaffade sig dessutom några poängs försprång gentemot lagen bakom dem i tabellen. Laget har på sina 20 spelade matcher spelat hem 18 poäng då man vunnit 4 matcher och spelat 5 oavgjorda som resulterat i 1 övertidsvinst, 3 övertidsförluster och 1 övertidsförlust efter straffläggning. Det som får ses extra oroande för laget fortsättningsvis är att det är 4 spelare som stått för nästan 65% av lagets målproduktion och därmed bör laget vara i stort behov av att få in fler målskyttar till laget eller försöka få igång de övriga spelarnas målproduktion. Utöver detta så har lagets defensiv inte riktigt hållit den klass som behövs för att med säkerhet kunna undvika kvalspel och även här kan det vara hög tid att försöka finna någon backklippa som kan stärka upp laget och defensiven för att eventuellt undvika ett framtida kvalspel. På målvaktssidan har lagets målvakter gjort ett relativt gott jobb och med lite extra hjälp från övriga lagdelar finns det goda möjligheter till att laget ska kunna vinna fler matcher under ”andra halvan” av säsongen.

Linköping HC: Har med sina ojämna prestationer dragits in något i striden om att hålla sig undan kvalstrecket och laget verkar få kämpa rejält i mer eller mindre varje match för att kunna få med sig några poäng. Båda målvakterna håller sig ovanför 90% i räddningsprocent vilket får ses som relativt godkänt, men kommer att behöva höja sitt spel ytterligare ett snäpp för att hålla sig undan ett eventuellt kvalspel samt för att ta sig så långt som möjligt i ett eventuellt slutspel. Laget behöver även förbättra sitt målsnitt per match som hittills ligger på 2 gjorda mål per match, vilket är något lågt om man tänker sig kunna få ”hemmafördel” i ett eventuellt slutspel och för att man ska vinna fler matcher. Utöver detta så har defensiven vacklat emellanåt vilket genererat i att laget släppt till i snitt 29 skott per spelad match vilket ger motståndarlagen goda möjligheter att göra fler än de 2 mål som laget har i snitt i gjorda mål per match. Så under Juluppehållet bör laget lägga fokus på att få ihop lagdelarna och bygga ett spel över hela banan där lagdelarna ligger betydligt närmre varandra och på så vis försvårar för sina motståndare. utöver detta kan det vara en idé att jobba på att vara i skottlinjen för att släppa till färre skott per spelad match samt jobba med målskyttet offensivt.

SDE HF: Laget ligger idag på en vad som kan tyckas relativ säker femteplats i tabellen… men avståndet ner till att bli inblandade i kvalstriden är i slutändan inte så långt. Med tanke på att laget har blandat och gett något i sin prestation såhär långt finns det fortsatt viss risk att de kan bli inblandade i placeringarna längre ner i tabellen. Laget i sig är dock relativt solitt men akilleshälen har varit att man emellanåt släpper till på tok för många skott till sina motståndare och därmed också en hel del baklängesmål. klubben har spelat hem 21 poäng på sina 20 spelade matcher och har därmed ett poängsnitt per spelad match på 1.05 där man vunnit 5 matcher på ordinarie tid och spelat 4 oavgjorda som resulterat i 1 övertidsvinst, 1 övertsidsvinst efter straffläggning samt 2 övertidsförluster efter straffläggning. För att hålla sig undan kvalstriden bör laget lägga fokus på att vara i skottlinjen samt få till ett något tightare försvarsspel för att inte bjuda motståndarna på några ”gratismål”.

Djurgården IF: Har under hela säsongen visat upp ett solitt spel och att man är ett lag som tänker vara med och göra upp om guldet i slutändan… trots detta har man dock haft det svårt att få till det mot lagen som ligger före i tabellen vilket man kommer behöva att finslipa inför ett slutspel! laget befinner sig i skrivande stund på en fjärdeplats i tabellen och har ett behagligt försprång på 16 poäng till närmsta jagande lag bakom i tabellen. Men siktet bör vara inställt på att försöka knipa 3:e platsen eller kanske till och med än högre… men för att det ska bli sanning kommer försvarsspelet behövas förbättras något samtidigt som målproduktionen behöver komma igång betydligt mer. Laget har ett snitt i antal gjorda mål per match på 2.45 vilket är något lågt för att man ska kunna vara med och slåss om topplaceringarna i slutändan. Laget behöver inte direkt jaga några spelare utan bör fokusera på att finslipa detaljerna under juluppehållet och på så vis sammansvetsa gruppen än mer. På målvaktssidan har målvaktsparet presterat relativt ok (Ida boman 90,91% och Selma Luggin 91,58%) men även här går det att förvänta sig ytterligare något bättre prestation, vilket skulle kunna höja laget ytterligare.

MoDo Hockey: Har hittills gjort en riktig kanonsäsong och innehar tredjeplatsen med sina 38 inspelade poäng. Laget har såväl spetskompetens som bredd och spelarna ger alltid allt för varandra. Laget är också det enda laget bortsett från serieledande Luleå HF som besegrat serietvåan Brynäs IF under ordinarie speltid, vilket är ett gott omen inför framtida slutspel. Sett till det stora hela bjuder laget på ett bra grundspel och man levererar såväl offensivt som att man håller tätt defensivt. det laget behöver fokusera något på under juluppehållet är att prata igenom situationen om att man har ganska mycket utvisningar och har ett snitt på 7,26 utvisningsminuter per spelad match samt om hur laget ska förbereda sig för att topprestera något mer kontinuerligt över 60 minuter då man emellanåt har dippar under vissa perioder av matcherna. Laget har i skrivande stund seriens bästa powerplay vilket skulle kunna utnyttjas ännu mer om man själva ser till att hålla sig undan från botbänken.

Brynäs IF: Har sett till det stora hela levererat utifrån de förväntningar som fanns på laget inför säsongen men änsålänge inte så mycket mer än så. Laget har en bra spelidé och arbetar på ett bra sett utifrån det spelarmaterial man har. Laget är i skrivande stund solklar 2:a i serien och har ett behagligt försprång till de närmast jagande lagen. Under juluppehållet bör fokus ligga på att planera och påbörja förberedelserna inför det framtida kommande slutspelet för att kunna topprestera när det gäller som mest. Laget är det mest effektiva i hela ligan rent offensivt och har en målprocent på 13.52% (laget gör mål på 13.52% av sina skott) samtidigt som laget är skjutglada så blir det en bra kombination. På målvaktssidan har man även där gjort det bra och laget släpper endast in 1.89 mål per spelad match vilket får ses som en anledning till de hittilldags framgångarna. Något som däremot kan ses som negativt är att för att vara ett topplag i ligan så har laget något få spelare som står för de flesta poängen/målen vilket i slutändan skulle kunna straffa sig något… därmed behöver målproduktionen komma igång än mer på fler spelare.

Luleå HF: Seriesuveränerna Luleå har som förväntat visat upp ett gediget spel där alla lagdelar vet vad som krävs av dem match efter match och därmed bevisat att de är ligans klart bästa lag. Förvisso har de väl egentligen bara levererat vad som förväntades av dem inför säsongen och inte så himla mycket mer. Laget har vunnit 20 av sina 21 spelade matcher där den enda förlusten kommit mot serietvåan Brynäs IF. Laget är i sig sina egna största motståndare men bör redan nu börja förbereda sig inför det framtida kommande slutspelet för att vara som bäst förberedda när det som mest gäller. Tittar vi på målvaktssidan så har man det bästa målvaktsparet i serien (Sara Grahn och Frida Axell) som gemensamt håller en räddningsprocent på 93.19% och som i snitt släpper in 1.24 mål per spelad match. offensivt så ligger laget på en andraplats i måleffektivitet med sina 11.37% och vad som bör tilläggas till detta är att laget skjuter i snitt 40 skott per spelad match vilket gör den procentsatsen än bättre. trots att laget har gjort 18 mål i powerplay finns det ytterligare lite att hämta i just den spelformen med tanke på sina powerplayuppställningar, vilket skulle kunna vara något att finslipa nu under juluppehållet. Ytterligare en detalj som laget skulle kunna förbättra sig på är att vinna fler tekningar, då man sett till ligan endast ligger på en tredjeplats med sina 54.49% vunna tekningar tillsammans med att göra ännu bättre förstaperioder, då det emellanåt kan se något trögstartat ut.