Connect with us

Buffalo Beauts

Hemmapremiär & snökaos…

I detta inlägg tänkte jag ge en liten update om vad som hänt senaste veckorna, men även berätta lite mer om hur en vecka kan se ut för mig här.
Sedan mitt senaste inlägg har vi spelat våra första matcher som dessutom var på hemmaplan. Vi spelade mot ligans nyaste lag, Montreal Force, och vi avslutade helgen med en förlust på straffar och en vinst. Det var väldigt bra stämning under vår hemmapremiär och hela vårt lag blev presenterade för publiken inför matchen och sedan hade vi autografskrivning efter matchen. Det är väldigt kul att vi kan interagera med fans efter matcherna då det inte var tillåtet förra säsongen med tanke på pandemin.
Tyvärr är dessa matcher de enda vi spelat hittills då vi haft lite otur med spelschemat, helgdagar och flyttade matcher. Vi skulle spelat bortamatcher mot Connecticut förra helgen men då vi hade en stor snöstorm här i Buffalo utlystes reseförbud och vi blev strandsatta i våra hem hela den helgen.

Så, hur ser då mina dagar & veckor ut här i Buffalo? Med tanke på det visumet man får när man spelar i PHF så är man inte tillåten att ha någon annan form av anställning än den man har som hockeyspelare. Därför blir det en väldigt annorlunda vardag än den jag levt alla år hemma i Sverige med heltidsjobb/studier samt hockeysatsning. För mig har detta gjort stor skillnad i energin jag har till min träning eftersom mitt jobb under 6 månader är enbart hockey & träning.
Vi har isträning fyra dagar i veckan samt ett gemensamt fyspass och vanligtvis match lördag & söndag. Utöver det får alla spelare tillgång till fritt medlemskap på ett gym nära ishallen.
Eftersom alla spelare har olika dagsscheman och en del även har jobb vid sidan av hockeyn uppskattar jag att man har möjligheten att gymma när det passar en själv under dagen.

Så en vanlig vecka ser ofta ut som följande för mig:
Måndag: Eget gympass eller vilodag
Tisdag: Målvaktsträning samt lagträning och efter det har vi gemensamt gympass med laget
Onsdag: Eget gympass samt lagträning
Torsdag: Eget gympass samt lagträning
Fredag: Eget gympass samt lagträning
Lördag: Match
Söndag: Match

Om vi spelar bortamatcher på helgen har vi alltid resdag på fredagen. Då tränar vi på morgonen och reser sedan direkt efter. Vi åker buss till alla bortamatcher förutom Minnesota och Montreal dit vi flyger pga. de långa avstånden.
Nu när vi tyvärr haft en del lediga helger pga. hur spelschemat är, flyttade matcher samt Thanksgiving så blir det istället att jag gymmar på helgen och även passar på att göra andra saker som jag kanske inte hinner annars.
Bl.a. har jag haft möjlighet att se Buffalo Sabres spela, besöka en Europeisk julmarknad, köpa julklappar och lite annat smått & gott som det kanske inte finns så mycket tid för annars.

Buffalo Sabres vs. Boston Bruins i Keybank Center

Men överlag har jag mycket mer fritid här än när jag spelat hemma i Sverige vilket kanske kan verka tråkigt i vissa fall men efter att ha spelat hockey i så många år kombinerat med ett heltidsjobb är det väldigt skönt att kunna fokusera 100% på träning och hockey.

Som jag tidigare nämnt får ni gärna följa mig på Instagram för mer dagliga uppdateringar om vad jag gör här i Buffalo.

IG: @lolloberndtsson

På återseende!