Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Nästan Halvvägs…

SDHL har nu tagit ett landslagsuppehåll och vad passar då inte bättre än att göra en liten analys av hur det har gått för de olika lagen i ligan hittills då vi kommit nästan halvvägs…

Göteborg HC fick inte riktigt den start på säsongen som man hade förväntat sig rent sportsligt och på de 14 matcher laget spelat har man endast tagit 4 poäng i form av en vinst och en övertidsförlust. Efter att ha spelat dessa omgångar visade det sig även att det inte gått så bra för föreningen i sin helhet då ekonomin svajat rejält vilket har lett till att klubben lämnat in ansökan om att få lämna SDHL mitt under brinnande säsong för att försöka rädda övrig verksamhet som klubben bedriver och för att undvika konkurs. Inget beslut är ännu taget gällande ärendet, men det borde vara på plats innan landslagsuppehållet är färdigt och serien startar igen och huruvida vi får se mer av göteborgs hc i SDHL eller ej får vi därmed vänta ytterligare något på.

Leksands IF ligger med sina 8 poäng på sina 13 spelade matcher under kvalstrecket i skrivande stund och är därmed på kvalplats för att få fortsätta spela i SDHL kommande säsong… men mycket kan hända och lite mer än hälften av matcherna återstår att spela, så i slutändan kanske de är på rätt sida strecket. Laget har i inledningen av serien presterat ojämnt och inte riktigt fått spelet att stämma, vilket också medfört att laget haft enormt svårt att göra mål och utan mål framåt är det svårt att vinna hockeymatcher. Laget har i dagsläget ett snitt på 1.44 gjorda mål per match och trots att man i år har ett riktigt bra målvaktspar så har man bara lyckats vina en match under ordinarie tid. Så om man ska lyckas ta sig upp över kvalstecket framöver så gäller det att komma igång med grundspelet och målskyttet när serien drar igång igen.

HV71 har bjudit på berg och dalbana hockey i säsongens inledning och man blandar högt och lågt i sina prestationer! Det som fallerat mest hittills är sett till det stora hela grundspelet i sig där man inte riktigt kommit till sin rätt ännu… men de gånger som laget spelar enligt gameplan kan det stundtals se riktigt bra ut. Kan laget få ihop lagdelarna och bli lite tightare över hela banan så kommer det säkerligen bli fler segrar efter landslagsuppehållet. HV71 har på sina 13 spelade matcher endast vunnit en match under ordinarie tid och ligger med sina 9 inspelade poäng precis ovanför kvalstrecket.

AIK hittar vi på sjundeplatsen i tabellen och laget har på sina 14 spelade matcher tagit 13 poäng vilket ger dem ett snitt på nästan en poäng per spelad match. Laget har dock endast vunnit mot de lag som ligger bakom dem i tabellen och har inte riktigt lyckats få ihop spelet mot de lag som ligger ovanför dem i tabellen, vilket kan ge en känsla av att om man inte får vara det spelförande laget så har man svårt att få ihop lagdelarna. Trots detta har man ett litet försprång till de jagande lagen bakom i tabellen och om AIK kan få ihop lagdelarna under landslagsuppehållet är det inte omöjligt att de tar ytterligare poäng i de kommande omgångarna.

Linköping HC har trots en stormig inledning på säsongen innehållande tränarbyte, skador med mera lyckats spela hem 16 poäng på sina 14 spelade matcher och har därmed skapat sig ett poängglapp till de jagande lagen bakom dem i tabellen. Spelmässigt har det varit höga berg och djupa dalar från Linköpings sida och de har inte riktigt fått tryggheten i grundspelet på plats trots sina 14 spelade matcher. Laget har ett snitt i antal gjorda mål per match på 2.34 vilket också kan ses som en förklaring till att laget inte tagit fler poäng. Utöver detta har varken målvaktsspelet eller försvarsspelet inte riktigt heller fungerat som önskat så om laget ska kunna nå övre halvan av tabellen så kommer hela laget behöva att höja nivån i sina prestationer rejält.

SDE HF innehar i skrivande stund femteplatsen i tabellen vilket får ses lite som en överraskning samtidigt som de förtjänar massor av beröm då när de spelar på topp kan hota mer eller mindre alla seriens lag! Men även här har det varit höga berg och djupa dalar prestationsmässigt och laget har vunnit lika många matcher som man har förlorat. Vad som även bör tilläggas är att laget har spelat 16 matcher och har därmed spelat 1-3 matcher fler än övriga lag i serien. Ska laget fortsättningsvis befinna sig på övre planhalvan av tabellen behöver de finna något mer trygghet och balans i grundspelet samt hålla sig undan från utvisningsbåset då de är sämst i hela ligan i spelformen penalty killing där man släppt in hela 10 mål och har en penaltykillingprocent på fattiga 72.97%.

Djurgårdens IF har hittilldags varit ett av seriens jämnaste lag rent spelmässigt och de gånger laget förlorat sina matcher är det sällsynt att man gjort detta med mer än 2 måls marginal. Man bjuder på ett bra grundspel och lagsammansättningen känns genuin och där varje spelare drar sitt strå till stacken match efter match vilket också medfört att man gått segrande ur matcherna som varit tighta och tuffa mot de lagen som befinner sig bakom dem i tabellen. På sina 14 spelade matcher har laget kämpat ihop 29 poäng som i dagsläget räcker till att inneha fjärdeplatsen i ligan. Laget har ligans näst bästa skott effektivitet (11.58%) och har på sina 380 skjutna skott gjort 44 mål hittills. Ska laget dock lyckas att klättra ytterligare i tabellen så kommer de att behöva förbättra sitt spel i ”special teams” och då framförallt sin effektivitet i powerplay.

MoDo Hockey får ses som säsongens överraskning såhär långt då laget med sina 30 poäng på sina 14 spelade matcher innehar tredjeplatsen i tabellen! Men mycket av detta kan säkert förklaras i att laget har en bra spelfilosofi där alla lagdelar gör sitt jobb varje match och därmed blir ett svårspelat lag för sina motståndare. Upptill detta har MoDo seriens absolut bästa powerplay där man gjort hela 13 mål samtidigt som man har en helt ok penaltykilling, så deras ”special teams” är änsålänge ett framgångsrecept. Men ska man kunna vara med att utmana om platserna än längre upp i tabellen kommer man behöva tighta till försvarsspelet ännu mer tillsamans med att hålla sig borta från utvisningsbåset.

Brynäs IF innehar i skrivande stund andraplatsen i tabellen och laget har mer eller mindre levt upp till de förväntningar som fanns på laget inför säsongen. Laget har spelat in 38 poäng på sina 15 spelade matcher och är också det enda laget som har besegrat tabellettan Luleå HF. Brynäs har ligans bästa skotteffektivitet (13.79%) samt har man ett målsnitt per match på 4.18 vilket gör det svårt för motståndarna att besegra dem. För att kunna vässa till målskyttet ytterligare så finns det något mer att hämta i powerplay där laget hittills endast gjort 10 mål och har en powerplayprocent på 19.61%. Laget har förvisso ett helt ok penaltykill men skulle även behöva sänka antalet utvisningsminuter per match som i dagsläget ligger på 6.27 minuter/ match.

Luleå HF har hittills varit nästintill omutbara då de inledde säsongen med 13 raka vinster innan de sprang på säsongens hittilldags enda förlust. Laget har god koll på spelidé och spelfilosofi och varje spelare tar sitt ansvar för att topprestera i varje match som spelas. Laget skjuter dessutom flest skott per match av alla ligans lag, vilket också genererat i att de gjort flest mål av alla seriens lag men samtidigt har de en något låg skotteffektivitet (10.91%) som skulle kunna vara en vidareutvecklingsdetalj inför fortsättningen av serien tillsammans med att få med fler spelare i målgörarprotokollet då målgörandet domineras av 4 av lagets spelare. Utöver detta kan laget förbättra sitt försvarsspel något för att göra det än svårare för motståndarlagen att göra mål. Sett till det stora hela är laget sin egen största motståndare och den största utmaningen för laget är att kunna hålla fortsatt hög nivå genom resten av seriespelet.