Connect with us

SDHL

Spelarna informerades via chatt…

Det är ingen hemlighet att Göteborgs HC under de senaste säsongerna dragits med både spelarförluster samt även haft stora ekonomiska problem.

Idag har man informerat Svenska Ishockeyförbundet samt liga organisationen SDHL att man vill dra sig ur resten av säsongen, detta för att undvika en konkurs.

En av spelarna som vi pratat med säger att det kommer inte som en chock men tycker att få sättet vi fick veta det via en chatt är ytterst oprofessionellt.

Svenska Ishockeyförbundets general sekreterare Johan Stark kommenterar detta via ett publicerat inlägg på SDHL :s hemsida.

Formellt blir det begärda utträdet ur serien en fråga för Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

– Svenska ishockeyförbundet ger nu i uppdrag åt Elitkommitté Dam att förbereda formaliafrågorna som uppstår kring seriebestämmelserna i samband med Göteborg HC:s begärda utträde. Vi beklagar dagens besked och jobbar nu nära SDHL för att hitta en så bra lösning som möjligt för serien och för spelarna, säger Johan Stark, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Även Göteborgs starke man under flera år Jan Mellgren kommenterar följande,

– Vi har efter en tids kämpande för att rädda situationen landat i slutsatsen att vi måste dra oss ur SDHL för att undvika konkurs. En konkurs skulle innebära att all verksamhet, inklusive barn, ungdom och parahockey, inom föreningen upphör, något vi vill undvika, säger Jan Mellgren, tf ordförande Göteborg HC.

Källa: https://www.sdhl.se/article/4rzwal9zk-5nfcdd/view