Connect with us

SDHL

Spännande SDHL omgångar i helgen

SDHL ångar på och de flesta lagen har nu spelat en tredjedel av grundserien och tabellen har börjat skikta sig något…..

Grundserien av SDHL är i full gång och de flesta lagen har efter helgen spelat en tredjedel av grundserien! Det man kan se när man tar sig en titt på tabellen är att det är 4 lag i toppskiktet som har skaffat sig ett litet försprång gentemot övriga, där bakom är det 4 lag som är inblandade i kampen om 5:e platsen och två lag som är något mer avhängda. Däremot kan mycket förändras redan under kommande helg då det är flertalet matcher där lagen som ligger tabellplaceringarna bredvid varandra möts!

Till helgen bjuds vi på 8 matcher enligt följande:

29/10/202212:00Leksands IF – Luleå HF
19:00HV 71 – SDE HF
16:00Brynäs IF – MoDo Hockey
16:00Göteborg HC – AIK
30/10/202214:00Brynäs IF – Luleå HF
14:00Göteborg HC – SDE HF
15:00Leksands IF – MoDo Hockey
15:00HV 71 – AIK

Leksands IF – Luleå HF ser på förhand ut att kunna bli en enkel uppgift för bortalaget då de fortsatt är obesegrade i ligan, men att åka till dalarna och hämta enkla poäng är ingen lätt historia! Mycket talar dock för att Luleå HF går segrande ur striden då de har ligans tveklöst bästa lag sett till det stora hela samtidigt som hemmalaget har haft fruktansvärt svårt att göra mål och snittar inte ens 2 gjorda mål per match… Men båda lagen har bra målvaktspar och om inte Luleå HF kommer igång med målskyttet tidigt i matchen, kan det gå troll i grejerna och då är det möjligt att klockan tickar i Leksands favör. Självklart behöver dalkullorna själva komma igång med målskyttet för att kunna göra match av det hela samtidigt som hemmamålvakten behöver ha en av sina bättre dagar. Summa summarum blir att antingen blir det en tight och jämn historia eller så rinner det iväg till bortalagets fördel.

HV71 – SDE HF En väldigt viktig match för HV71 som i skrivande stund befinner sig precis ovanför kvalstrecket… Men en minst lika viktig match för SDE HF i jakten på att närma sig fjärdeplatsen samt kunna skapa lite andrum till övriga lagen. HV71 tog under veckan sin första seger under ordinarie speltid då man besegrade Göteborgs HC och frågan är om inte det givit mersmak… laget har startat väldigt knackigt där man har blandat högt och lågt i sina prestationer men stabiliteten i spelet behöver landa nu om laget fortsatt ska vara med i kampen om slutspelsplatserna. SDE har också inlett säsongen med väldigt blandade prestationer men kommer från en övertidsseger mot Linköping HC vilket bör stärka dem mentalt inför denna match! Så med tanke på att båda lagen kommer från en positiv senaste prestation så tror vi att det kommer att bli en jämn tillställning och att det lag som bäst håller sig borta från utvisningsbåset samt har starkaste målvakten för dagen kommer att gå vinnande ur denna kamp.

Brynäs IF – MoDo Hockey tabellgrannarna ska göra upp i vad som förväntas bli en tuff och tight match. Hemmalaget innehar i dagsläget andraplatsen i ligan medan MoDo Hockey ligger på tredjeplatsen. Brynäs har förvisso inte behövt ta ut sig alltförmycket i deras 9 segrar men har samtidigt inte imponerat något speciellt heller hittills under säsongen och mycket talar för att lördagens match kan komma att bli ett av de första kraftproven under säsongen. MoDo Hockey har inte heller övertygat hittills men ändå har de en framskjuten position i tabellen… detta påvisar förvisso bredden de har i truppen och att de har lyckats få ordning på sitt grundspel. Nu ställs även de inför en ordentlig prövning och det ska bli intressant att se vilket lag som kommer vinnande från kampen. Mycket talar för en jämn och bra hockeymatch då det såväl kan bli ett målkalas från bägge håll som en målsnål historia där bästa målvakt för dagen fäller avgörandet.

Göteborg HC – AIK tabelljumbomöte där mycket står på spel för båda lagen! Hemmalaget Göteborg HC har under säsongen endast vunnit en match hittills och behöver tveklöst vinna denna kampen för att ha fortsatt chans till att ta sig ovanför kvalstrecket. Laget har presterat bra på sistone och börjar få pusselbitarna på plats. AIK har vunnit två matcher och ligger därmed precis framför sin motståndare inför helgens möte. Laget har inte riktigt hittat balans i spelet och spelar stundtals bra och stundtals mindre bra i perioder av matcherna, vilket har straffat dem hårt i de jämna matcherna och ska man gå segrande ur lördagsmatchen kommer det behövas spelas bra hockey i minst 60 minuter. AIK har trots allt favoritskapet i matchen, men Göteborg HC har goda möjligheter till att kunna inkassera sin andra vinst för säsongen.

Brynäs IF – Luleå HF Toppmöten mellan tabelltvåan Brynäs IF och obesegrade seriesuveränen Luleå HF som innehar förstaplatsen i tabellen. Brynäs ställs inför ytterligare en tuff uppgift under helgen, där det är lite ”upp till bevis” om hur slagkraftigt årets laguppsättning egentligen är… änsålänge har de endast en förlust i grundserien och den kom mot just Luleå HF då man förlorade med 3-1 på bortaplan. Luleå har som nämnt radat upp segrar och laget har påvisat en enorm stabilitet laget igenom och att man spelar med gott självförtroende över hela banan. Lagets bredd är det som talar för att man ska kunna gå segrande ur toppmötet då man har tre produktiva bra femmor medans motståndarna Brynäs enbart har 2 produktiva femmor. Båda lagen har däremot en bra målvaktsuppsättning vilket talar för att det skulle kunna bli en målsnål match trots bra offensiv i båda lagen och det är inte omöjligt att den för dagen bästa målvakten är det som blir skillnaden mellan vinst eller förlust.

Göteborg HC- SDE HF på förhand en tuff match för hemmalaget då SDE befinner sig några tabellplaceringar högre upp… Men ska Göteborskorna kunna haka på tåget för att ta sig ovanför kvalstrecket så gäller det att vinna fler matcher! och då söndagens motståndare SDE HF har blandat och gett i sina prestationer så bör Göteborg HC ses med relativt god chans för att kunna ta såväl 1 som 2 som 3 poäng i denna match om motståndarlaget inte är på tå. SDE har visat att de stundtals kan presentera kanonhockey… men däremellan har det inte varit lika charmerande. Så ska gästerna kunna gå segrande ur striden behöver de verkligen fokusera på uppgiften och ta fram sin bästa hockey när den som mest behövs! Dessutom står det mycket på spel även för SDE om de vill kunna haka på lagen framför dem i tabellen. Gästerna får ses som favoriter men hemmalaget kommer nog att sälja sig dyrt och med minsta ”medstuds” kan det likväl bli hemmalaget som jublar när matchen är över.

Leksands IF – MoDo Hockey En på förhand tuff och tight match där bortalaget får ses som de med favoritskapet på axlarna för seger… Men som tidigare nämnt så åker man inte till dalarna och bara ”hämtar poäng”. Hemmalaget är fortsatt i stort behov av varje poäng man kan erövra och man börjar dessutom få något bättre koll på sin spelidé och spelfilosofi! så om laget bara kan få något eller några enkla mål med sig och därmed komma igång med målskyttet så kan hemmalaget få jubla när slutsignalen ljuder. MoDo önskar förmodligen fortsatt vara med i kampen i toppen av tabellen och därmed blir matchen viktig även för dem… Laget har dessutom relativt god ordning på målskyttet och flertalet spelare som kan leverera mål, vilket talar för att de kommer att vara det starkaste laget på förhand. det som gått lite troll i för båda lagen är det defensiva spelet/försvarsspelet och med det i åtanke så skulle matchen kunna bjuda på ett målkalas och sluta i stil med ”tennissiffror” åt något håll! Å andra sidan har båda lagen bra målvakter så alternativet är att det blir måltorka och att 1 mål åt något håll kan fälla avgörandet.

HV71- AIK tabellgrannarna som slåss i kampen runt kvalstrecket och för att fortsatt vara på rätt sida strecket! Senast lagen möttes va det AIK som drog längsta strået på hemmaplan efter en riktigt bra prestation laget igenom och när det nu är ombytta roller och HV71 som har hemmaplan så tror vi att Jönköpingslaget är ute efter revansch. Det som talar för att AIK ska gå segrande ur matchen är att de kan upplevas ha ett något enklare motstånd i lördagsmatchen än vad HV71 har och därmed kanske de kan ha något piggare ben än hemmalaget inledningsvis i matchen… men för o vinna matcher behöver man göra mål och även denna gång gäller det för AIK att höja målsnittet per match om man ska gå vinnande ur matchen. För HV71:s del så behöver de hålla ordning på defensiven samt att hålla sig borta från utvisningsbåset om man ska vinna matchen samtidigt som laget behöver få bättre ordning på spelet och spelidén. Offensivt har hemmalaget en vettig uppsättning spelare där flertalet vet hur man gör mål och kan man ”spräcka nollan” tidigt i matchen kan det bli en behaglig söndagsmatch för Jönköpingslaget. Hv71 får ses som favoriter i detta möte men det är inte med stor marginal och med tanke på att AIK vann senast lagen möttes bör hemmalaget va något mer på sin vakt denna gång.