Connect with us

SDHL

SDHL Update

Under helgen som gick bjöds vi på 9 matcher av SDHL:s grundserie som nu börjar närma sig att ha spelat en tredjedel av serien…

AIK spelade två matcher… på lördagen hade man Linköpings HC på besök och på söndagen va det stockholmsderby mot Djurgårdens IF. I matchen Mot Linköping bjöds vi på en svängig tillställning som länge såg ut att sluta i AIKs favör! men Linköping gav inte upp och kvitterade gång på gång efter att AIK varit i ledningen. Matchen gick till förlängning och där visade sig Linköping vara starkast och kunde inkassera bonuspoängen efter att ha gjort 4-5 målet. Under söndagen såg det ut som att AIK hade med sig tempot från lördagens match och man tog ledningen sent i första perioden… men efter lite taktiksnack i pausen så vaknade Djurgårdens spelare till liv och kunde vända på tillställningen och gå till periodpaus med en 1-2 ledning. När Djurgården sedan gjorde 1-3 i powerplay efter dryga 6 minuter av slutperioden såg matchen avgjord ut! AIK hade dock annat i tankarna och kämpade på för en reducering som dock kom något sent och efter att man tagit ut målvakten kunde man reducera till 2-3 som också blev slutresultatet.

Brynäs IF Spelade endast en match i helgen…men det blev ett hett och intensivt derby mot Leksands IF. Hemmalaget startade matchen bäst och kunde efter 5 minuters spel ta ledningen med 1-0 vilket stod sig i ytterligare 10 minuter innan Leksand hade kvitterat till 1-1. Brynäs kunde dock gå till periodvila med en 2-1 ledning då man under första periodens slutminut lyckades näta igen. I inledningen av den andra perioden gjorde hemmalaget även 3-1 i powerplay och uppförsbacken såg allt tyngre ut för Leksands IF. Spiken i kistan kom efter dryga halva perioden spelad av mittenakten då Brynäs även gjorde 4-1. Därefter orkade inte motståndarna resa sig och hemmalaget vann till slut med 5-2.

Djurgårdens IF Hade en härlig ”derbyhelg” då man spelade mot SDE på lördagen och AIK på söndagen. Första perioden mot SDE blev mållös trots flertalet bra chanser åt vardera håll… men när andra perioden kommit igång kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. Därefter bjöd man in SDE i matchen då man tog en onödig utvisning, vilken motståndarna tog till vara på och kvitteringen till 1-1 var ett faktum. Fem minuter senare fick SDE jubla igen, då man tagit ledningen med 1-2 vilket stod sig perioden ut. Djurgården käpade febrilt för att finna vägar till en kvittering och med cirka 7 minuter spelat av slutakten kom så kvitteringsmålet till 2-2. Detta resultat stod sig och matchen gick till förlängning som blev mållös även den och matchen behövdes avgöras på straffar. I straffläggningen drog Djurgården det längsta strået och kunde till slut avgöra och vinna matchen och bonuspoängen.

Göteborg HC hade back to back möte mot MoDo Hockey på bortaplan och det blev en lång och trist resa för göteborskorna… på lördagen nollades man och förlorade med 3-0 för att sedan på söndagen få stryk med 6-1. så det blev en lång resa där laget kammade noll poäng på sin norrlandstrip.

HV71 spelade back to back matcher på bortaplan mot seriesuveränerna Luleå HF och småländskorna fick en tuff resa… på lördagen nollades man av Luleå som vann matchen med 5-0 och på söndagen blev det inte mycket bättre! Förvisso lyckades HV71 med bedriften att göra mål, men inte fler än 2, vilket inte räckte långt då hemmalaget hade målkalas och till slut kunde vinna matchen med hela 8-2.

Leksands IF inledde helgen med en fredagsmatch på bortaplan mot tabelltvåan Brynäs IF och det blev ett tufft och intensivt derby vi fick beskåda. Hemmalaget var dock starkast och kunde vinna matchen med 5-2. På lördagen vilade laget och förberedde sig för bortamatch mot Linköpings HC på söndagen. Det syntes klart och tydligt att det va två poängdesperata lag på isen och spelet var stundtals inte så charmerande… men för åskådarna va det nog desto roligare då spelet böljade fram och tillbaka precis som resultatet. Leksand tog ledningen med 1-0 men kort därefter kvitterade Linköping till 1-1. I inledningen av andra perioden tog sedan hemmalaget ledningen med 2-1 innan det va dags för replik från Leksand som kvitterade till 2-2. Fem minuter in i tredje tog Leksand återigen ledningen då man gjorde 2-3 och återigen va det dags för kvittering då Linköping 2 minuter senare gjort 3-3. Men Leksand fortsatte att köra på offensivt vilket lönade sig och man kunde göra 3-4 halvvägs in i slutakten! Linköping kämpade frenetiskt för att hitta ytterligare en kvittering och med 4 minuter kvar att spela kom utdelningen och ställningen 4-4 stod sig tiden ut. Matchen gick därmed till förlängning och knappa 2 minuter in i förlängningen avgjorde hemmalaget Linköpings HC som därmed vann matchen med 5-4 och kunde inkassera bonuspoängen.

Linköping HC spelade 2 matcher under helgen då man mötte AIK på lördagen och Leksands IF på söndagen. Båda matcherna blev svängiga tillställningar utan något vidare skönspel… men för Linköpings del kunde laget gå segrande ur båda matcherna efter att ha besegrat respektive motståndare i förlängningsspelet. Man vann med 4-5 på bortaplan mot AIK och med 5-4 på hemmaplan mot Leksands IF.

Luleå HF hade två hemmamatcher i form av back to back möte mot HV71 och det blev en trevlig helg för seriesuveränerna Luleå som fortsatt är obesegrade. På lördagen nollade man sitt motstånd och kunde komfortabelt vinna matchen med 5-0 för att under söndagen bjuda på ett än större målkalas då man besegrade HV71 med 8-2.

MoDo Hockey hade som ovan nämnt back to back mote på hemmaplan mot Göteborgs HC och hemmalaget var starkast i båda kamperna. under lördagen vann man relativt komfortabelt med 3-0 men verkar ha varit något missnöjda med målproduktionen, då man under söndagen bombarderade göteborgsmålet och kunde till slut vinna den andra matchen lagen emellan med 6-1.

SDE HF Spelade endast en match under helgen och den matchen spelades under lördagen då man mötte Djurgårdens IF på bortaplan i ett härligt stockholmsderby. Det blev som ovan nämnt en svängig tillställning som också förblev jämn matchen igenom och matchen tvingades avgöras via straffläggning där hemmalaget visade sig starkast och Djurgården vann därmed bonuspoängen, men poäng på bortaplan i ett stockholmsderby är inte fy skam då den kan visa sig viktig i slutet av serien.

Under onsdagen spelas två matcher av SDHL´s grundserie då Göteborgs HC tar emot HV71 på hemmaplan och SDE HF gästas av Linköpings HC…

Det förväntas bli två tuffa och tight matcher då de respektive lagen ligger bredvid varandra i tabellen och det är viktiga poäng som står på spel för alla fyra lagen. För HV71´s del kan man vid en vinst ta sig ovanför kvalstrecket samtidigt som man i så fall skulle kunna inkassera sin första vinst under ordinarie speltid. Göteborgs HC har vid vinst chansen att lämna jumboplaceringen längst ner i tabellen och ta sig förbi motståndarlaget HV71. Linköping och SDE slåss om femteblatsen i tabellen samt att försöka minska poängglappet upp till lagen högre upp i tabellen (vilket i skrivande stund är 10 poäng). Det lag som lyckas vinna matchen skapar sig även ytterligare lite andrum gentemot lagen som befinner sig bakom dem i tabellen.