Connect with us

GÖTEBORG SDHL

Mimmi Gill visade vägen när Göteborg vann…

Mimmi Gill och Loryn Porter blev stora segerorganisatörer under söndagen för Göteborgs HC när man tog sin första seger på 651 dagar.

Under söndagseftermiddagen gästades Leksands IF av Göteborgs HC. En tillställning som nog många trodde skulle vinnas av ett skottglatt Leksand, man sköt nämligen hela 40 skott mot Göteborgs målvakt som minst tagt hade en svettig eftermiddagen i målet.

Men Göteborg krigade bra och höll undan i de två inledande perioderna vilket gjorde frusterationen hos Leksandsspelarna växte.
Ställningen var fortfarande 0-0 inför den sista perioden.

Men Göteborgs unga löfte Mimmi Gill ville något helt annat, med drygt 5 miunter kvar av matchen ger Mimmi Göteborg ledningen med 1-0, Leksand tar en ”timeout” men det stoppar inte Mimmi ifrån att glör kvällens andra mål och där med punktera matchen med endast sekunder kvar av den tredjeperioden.

Foto: Patric Gill

damhockey.SE fick chansen att prata med tjejerna eftermatchen och på frågan om hur det kändes att ta de första tre poängen svara bägge i munnen på varandra,

– Det känns fantastiskt skönt, vi har slitit så hårt så länge, gruppen, laget var verkligen värda detta säger både Mimmi och Molly.

Mimmi fortsätter, säsongen har inte starta som vi velat men det känns som att vi blir mer och mera samspelta för varje träning och match som går säger Mimmi och får medhåll av Molly.

Vi har verkligen blivit bättre säger Molly och forsätter, det har känts mycket bättre för varje match och träning som gått. Det defensivaspelet börjar sätta sig och vi börjar också känna att vårt offesiva spela kommer igång mer och mer. Sen måste man komma ihåg att vi är ett ”helt nytt” lag. Men med det sagt så är det ny vecka nya möjligheter och träning, vi nöter på med andra ord säger Molly.

Men kvällens stjärna går ändå till Mimmi Gill som dessutom gör sina två första mål som SDHL spelare, hur kändes det att äntligen få sätta ditt inte bara ett utan två mål?
Det kändes fantastikt roligt och skönt att äntligen få sätta pucken!!!

Värt att nämna är också att Göteborgs målvakt Loryn håller nollan och mottar som tidigare nämnt hela 40 skott vilket för att hon parker på en sjätteplats i målvaktsligan med respektabla 92,23 i räddningsprocent.

Foto Patric Gill