Connect with us

SDHL

Recap och inför helgens SDHL!

SDHL rullar vidare och under veckan som gick spelades det 9 grundseriematcher… och till helgen är det återigen dags för nya drabbningar mellan SDHL-lagen!

Förra veckan inleddes med en onsdagsmatch, där Brynäs IF bokstavligen körde över SDE HF med hela 7-0 i sin hemmapremiär! Det var ord och inga visor när Brynäs IF väl kom igång med målskyttet… matchen kändes mer eller mindre över när hemmalaget gjorde 2-0 strax innan första periodens slut! Därefter flöt det bara på och slutresultatet kunde alltså skrivas till 7-0.

Därefter vart det dags för helgens matcher, och vilket målkalas vi bjöds på! Under lördagen gjordes hela 22 mål på de 4 matcherna som spelades och detta trots ett fantastiskt målvaktsspel på sina håll då Luleås Frida Axell, MoDo Hockeys Lisa Jönsson samt Djurgårdens IF:s Selma Luggin höll nollan för sina respektive lag! Målkalaset fortsatte sedan under söndagen där vi kunde beskåda hela 27 mål i de fyra matcherna som spelades och även söndagen bjöd på två hållna nollor då Linköpings Sabina Eriksson och Luleås Sara Grahn spikade igen målburen.

Helgens omgångar ”tjuvstartar” på fredag då Linköpings HC tar emot Brynäs IF på hemmaplan. Lagen möttes även föregående helg och den bataljen vann Brynäs till slut relativt komfortabelt med 2-6. Vi får dock förmodligen se ett revanschsuget LHC som för att kunna haka på lagen i toppen nästintill är ”piskade” att vinna, då det annars finns risk att poängglappet växer mellan dem och lagen ovanför i tabellen. Samtidigt tvivlar vi inte en sekund på att det kommer att vara ett toppladdat Brynäs som kliver på isen då de med största sannolikhet vill ta upp jakten på serieledande Luleå HF för att inte halka efter i kampen om ligans förstaplats.

Lördagen bjuder sedan på följande matcher:

13:00Djurgårdens IF – Brynäs IF
13:00Linköping HC – Leksands IF
17:30SDE HF – MoDo Hockey
18:00AIK – Luleå HF

Djurgårdens IF – Brynäs IF: är en av helgens toppmatcher och kommer med största sannolikhet bli en tight och jämn match med inslag av tufft fysiskt spel. Sett till det stora hela är nog Brynäs IF favoriter på förhand, men Djurgårdens IF bör inte underskattas då de redan under seriens inledning visat att de har som avsikt att vara med och slåss i toppen av tabellen.

Linköping HC – Leksands IF: Ser även den ut att kunna bli en tight och tuff batalj… men då Linköping spelar kvällsmatch dagen innan mot topptippade Brynäs IF, tror vi att det kan ta ut sin rätt och att återhämtningen inte blir optimal för östgötarna samtidigt som Leksands IF kan komma med pigga ben inför sin första match för helgen. Så favoritskapet i matchen lutar till fördel för dalkullorna.

SDE HF – MoDo Hockey: Då lagen möttes föregående helg gick MoDo segrande ur kampen efter ett hattrick av Jennifer Wakefield… denna gång bör därmed SDE ha lite extra koll på henne för att inte historien ska upprepas. SDE har i inledningen av serien blandat och gett i sina prestationer och behöver finna stabilitet i sitt spel medan MoDo Hockey tvärtemot gått från klarhet till klarhet i sitt grundspel. Därmed håller vi MoDo fortsatt som favoriter i denna matchen men utfärdar en varning för SDE om de kan få spelet att stämma och få igång målskyttet.

AIK – Luleå HF: Här är favoritskapet tveklöst på Luleås axlar… lagen spelade mot varandra förra lördagen och då gick Luleå ifrån matchen med en bekväm 0-5 vinst! Vi får mycket troligt se ett målvaktsbyte från AIK:s sida jämfört med den matchen dock och vi förväntar oss att det nu kommer att vara Ellen Jonsson i ”gnagets” kasse. Det må kunna göra skillnad, men mycket lutar mot att Luleå fortsatt kommer att vara obesegrade efter lördagens match.

På Söndagen spelas följande matcher:

13:00Djurgårdens IF – Leksands IF
15:30AIK – MoDo Hockey
16:10SDE HF – Luleå HF

Djurgårdens IF – Leksands IF: lutar mot att bli en riktig målvaktskamp, där laget med den för dagen bästa målvakten är det lag som kommer att gå segrande ur striden. I övrigt ser det ut att kunna bli en fysiskt tuff match där båda lagen kommer att få spendera några minuter i utvisningsbåset… Leksand behöver få igång sitt målskytte om de ska ha chans att få med sig mer än en poäng hem från denna drabbning då snittet på 1 mål per match kan bli lite snålt för att få med sig en fullpoängare.

AIK – MoDo Hockey: Lagen möttes även föregående helg och den matchen vanns behagligt med 1-7 av MoDo Hockey… sannolikheten att vi även denna gång får se en sådan islossning känns minimal, men man ska aldrig säga aldrig! Vi kan nog dock se fram emot en fysisk tillställning där båda lagen kommer att ha flertalet utvisningsminuter… detta kommer dock att vara till bortalagets fördel då MoDo visat sig ha ett starkt powerplay. MoDo får ses som favoriter i matchen, men kan AIK finna tillbaka till spelet de hade mot HV71 då de vann under ordinarie tid kan det bli farligt för motståndarlaget MoDo att räkna med en iskall seger på förhand.

SDE HF – Luleå HF: Hemmalaget har inte briljerat i inledningen av säsongen….det har däremot Luleå HF gjort och är i skrivande stund obesegrat i årets upplaga av SDHL. Därmed har Luleå självklart även favoritskapet i denna matchen och bör kunna kamma hem segern. Men när SDE HF får spelet att stämma och målvaktsspelet är på topp vet vi sedan tidigare att de kan sätta käppar i hjulet för alla motståndarlagen! Så om man lyckas hålla sig borta från botbänken samt att kunna göra ett tidigt mål kan hemmalaget nog få seriesuveränen Luleå HF i gungning, men kommer Luleå igång med målskyttet tidigt i matchen blir vi inte förvånade om det rinner iväg resultatmässigt.