Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

Buffalo Beauts

Lovisa Berndtsson gör entré…

Lovisa gör nu entré på damhockey.SE som bloggare, läsarna kommer att ges en inblick i hur livet som ”hockeyproffs” är på andra sidan Atlanten samt hur det vardag ser ut som att vara tjej och hockeyproffs.

Hon är en välmeriterad spelare med såväl SM-Guld som Landslagsspel i bagaget!
Inför säsongen 2021-2022 valde hon att ta klivet över Atlanten för spel med Buffalo Beauts i PHF (Premier Hockey Federation), vilket gjorde henne till ”hockeyproffs”, nu går hon in på sin andra säsong.

Beskriv lite kort, vem är Lovisa Berndtsson som person?
Jag är en glad, omtänksam och social person. Väldigt driven och målmedveten tjej som tagit mig långt både inom hockeyn men också i livet.

Hur kom det sig att du började med ishockey?
Mina två äldre bröder spelade ishockey när jag var yngre. Men på den tiden gillade jag inte alls att åka till ishallen. Men sen en dag delades det ut lappar i skolan om att prova på hockeyskolan och jag sa till mamma att jag ville prova. Och nu ca 27 år senare spelar jag fortfarande.

Hur kom det sig att du valde att bli just målvakt?
Detta är en fråga jag får ganska ofta och jag har faktiskt inget bra svar. Jag började tidigt säga att jag vill prova stå i mål och jag fastnade. Nu när jag är äldre är det att jag gillar den där utmaningen att vara lagets sista utpost. Skillnaden mellan att bli matchhjälte eller syndabock är hårfin och det finns någon charm i det som är svår att förklara.

Beskriv lite kort din karriär:
Jag började spela i Haninge HC men gick ganska tidigt över till Vendelsö IK och spelade med killarna där fram tills jag var ungefär 15-16. Då gick jag över till att bara spela med damer och har spelat i ett antal olika klubbar runtom i Sthlm men i SDHL har jag spelat för AIK, SDE men framförallt DIF. Jag debuterade i damkronorna 2016 och har varit med i totalt 22 landskamper. Ska gå in på min andra säsong i Nordamerika med Buffalo Beauts

Hur hamnade du i Buffalo?
Efter säsongen 20/21 skulle jag genomgå en dubbel höftoperation och fick då beskedet att jag inte fick förlängt kontrakt med DIF.
Jag blev ganska snabbt kontaktad av Nate Oliver som är GM för Buffalo Beauts att dom ville ha med mig i sin kommande trupp. Efter ett tags funderande bestämde jag mig för att det var ett äventyr jag ville prova på!

Hur är Lovisa Berndtsson som lagkamrat?
Jag bryr mig om mina lagkamrater och då jag på senare tid varit en av de äldre i laget vill jag föregå med gott exempel och vara en bra ledare. Jag kanske inte är den som hörs mest i omkl rummet men jag försöker leda genom mina aktioner. Men jag drar gärna till med lite skämt här och var.

Vilka är dina styrkor och svagheter som spelare?
En styrka jag har är att jag är väldigt envis och tävlingsinriktad. Jag ger inte upp om jag ställs inför utmaningar eller motgångar.
En svaghet jag har är att jag väldigt självkritisk vilket kan hjälpa till i min utveckling men kan också påverka mitt spel negativt.

Vilket är ditt största hockeyminne såhär långt?
Det är definitivt SM-guldet 2017! Vi var inte en av de lag som folk tippade skulle vinna men vi fick ihop allting på ett då bra sätt och lyckades gå hela vägen.
Ett annat starkt minne är också min första turnering med damkronorna.

Vad kommer läsarna att bjudas på i din ”blogg”/artikelserie?
J
ag vill ge en inblick i hur det är att leva som proffs i Nordamerika och hur ligan där är strukturerad.
Jag upplever att det inte skrivs så mycket här om vår liga, PHF, men det är en växande liga som ger tjejer möjligheten att spela som proffs och det vill jag gärna uppmärksamma så att yngre tjejer får en bättre inblick i hur det kan se ut.