Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

SDHL tuffar på!

Under Helgen spelades omgång 3 och 4 av SDHL och vi kan tydligt se redan nu att det kommer att bli en tight och jämn säsong…..

Att SDHL är igång är det väl ingen som missat och i inledningen av säsongen har vi verkligen bjudits på en förhandstitt om hur jämn årets serie kommer att vara då det varit lite av ”alla slår alla” modell änsålänge bortsett från ett briljant Luleå HF som fortsatt är obesegrade i årets grundserie.

Under lördagen bjöds vi på 4 matcher:

Luleå HF – Leksand : Matchen bjöd på en trevande inledning där det blev en hel del böljande spel och inget av lagen fick riktigt spelet att stämma. Men efter dryga 8 minuter spelade så kunde rutinerade Emma Nordin ge hemmalaget ledningen. Därefter tog hemmalaget över matchen mer och mer och innan mittperioden var över hade man gjort såväl 2-0 som 3-0 och hade full kontroll över matchen. Leksand kämpade febrilt för att ta sig tillbaka in i matchen men kom aldrig riktigt nära och slutresultatet 4-0 till Luleå HF kom med bara några minuter kvar att spela.

MoDo Hockey – Brynäs IF: I inledningen av matchen blev det en del böljande spel och inget av lagen lyckades få till spelet för att kunna få något spelövertag. Det var egentligen inte förrän i andra perioden som matchen riktigt tog fart då gästande Brynäs IF mer eller mindre chockade hemmalaget genom att göra såväl 0-1 som 0-2 inom loppet av en minut i efter halva spelade andra perioden. MoDo Hockey försökte finna vägar till en reducering men lyckades aldrig få hål på en för dagen storspelande Klara Peslarova i Brynäs målet. Matchen punkterades mer eller mindre redan 5 minuter in i tredje perioden då gästerna gjorde 0-3 och innan slutsignalen ljöd hade gästerna även hunnit med att göra 0-4 vilket blev slutresultatet.

AIK – Göteborg HC: Hemmalaget startade matchen bäst och hade efter dryga 5 minuter spelat hunnit med att göra matchens första mål. Därefter fortsatte AIK att trycka på för att kunna utöka sin ledning men Göteborgs målvakt Loryn Pearson Porter hade annat i tankarna och stängde igen målet för resten av perioden. Mittenakten bjöd på ett betydligt mer böljande spel där inget av lagen var direkt spelförande, vilket verkade passa gästande Göteborg HC bäst då de 6 minuter in i perioden kvitterade till 1-1 och tillställningen var därmed återigen utjämnad. Sista perioden bjöd på ett något avvaktande spel då inget av lagen ville bjuda sin motståndare på några gratislägen. Med enbart Minuten kvar att spela avgör hemmalaget dock matchen genom att göra 2-1 och tiden blev för knapp för gästerna för att kunna resa sig på nytt.

SDE HF – HV71: Bjöd på en tuff inledning där fysiken stod i centrum. Gästerna startade bäst och hade redan efter 2 spelade minuter hunnit med att ta ledningen med 0-1. Därefter böljar matchen något fram och tillbaka och perioden bjöd inte på mycket mer än några utvisningar åt vardera lag. Mellanakten blev däremot en trevlig upplevelse för hemmafansen som fick se sitt SDE HF kvittera till 1-1 i periodens första spelminuter för att sedan även ta ledningen med 2-1 efter lite mer än halva perioden spelad. Bortalagets replik lät dock inte dröja på sig… HV71 kvitterade till 2-2 dryga minuten efter hemmalagets ledningsmål. Tredje perioden blev än målrikare och hemmalaget tog tidigt ledningen med 3-2 men fick återigen bara vara glada i någon minut innan bortalaget hade kvitterat till 3-3. matchen stod fortsatt och vägde! När SDE HF sedan lyckades göra 4-3 målet halvvägs in i slutperioden trodde nog många att nu är det klart…. gästerna kämpade febrilt för att finna vägar till ett kvitteringsmål, men klockan tickade på! Det dröjde ända tills det bara återstod 4 minuter kvar att spela av tredje perioden innan HV71 lyckades få till kvitteringsmålet som innebar 4-4 och detta efter en massiv forcering. Matchen gick till en mållös förlängning och straffar väntade för att kunna kora en vinnare. Bortalaget drog det längsta strået i straffläggningen och lyckades därmed vinna bonuspoängen och matchen med 4-5.

På söndagen spelades full omgång:

Luleå HF – Brynäs IF: årets första reprismatch av fjolårssäsongens SM-Final… Denna gång var dock skillnaden lagen emellan betydligt större än när lagen möttes under SM-Finalerna. Hemmalaget Luleå HF kontrollerade matchen från start till mål och hade det inte varit för Brynäs IF:s målvakt Klara Peslarova hade matchen kunnat varit avgjord redan efter första perioden. Bortalaget tog förvisso ledningen med 0-1 efter dryga 8 minuter spelade, men det var hemmalaget Luleå HF som var det spelförande laget och innan periodens slut hade man också kvitterat matchen till 1-1. I mittenakten fortsatte hemmalaget att pressa på för ett ledningsmål, men fick återigen se sig för perioden besegrade av motståndarnas fenomenala målvaktsspel… trots att man vinner skottstatistiken i perioden med hela 15-5 tvingas man gå mållösa från perioden. I inledningen av tredje perioden lyckas man äntligen få pucken i nät och Luleå HF tar efter sitt 2-1 mål över matchen ytterligare spelmässigt innan man punkterar matchen genom sitt 3-1 mål med 7 minuter kvar att spela, vilket också blev slutresultatet.

AIK – HV71: Hemmalaget kom till match efter att ha bärgat sina första 3 poäng i grundserien dagen innan då de besegrat Göteborgs HC, medan HV71 kom till match efter en straffvinst mot SDE HF. Hemmalaget såg därmed lite piggare och fräschare ut än sina motståndare redan från start, men trots detta var det HV71 som gjorde matchens första mål och kunde gå till periodvila med en 0-1 ledning. Väl i andra perioden började AIK få bättre och bättre koll på sitt spel och kunde sakta men säkert ta över spelövertaget av matchen, men fick återigen gå till periodvila utan att lyckats ha gjort något mål, då mittenakten slutade mållös. I tredje perioden lossnade dock spelet rejält för hemmalaget efter att man lyckats göra mål i numerärt underläge och därmed också kvitterat matchen till 1-1. Två minuter senare hade man även vänt på tillställningen då laget gjorde ledningsmålet 2-1 för att sedan kontrollera matchen och i slutsekunden kunnat sätta pricken över i:et genom att göra 3-1

Djurgårdens IF – Linköping HC: Var under två perioder en väldigt jämn tillställning med mycket målchanser åt båda håll, vilket gräddades av ett bra målvaktsspel från båda lagens respektive målvakter. Väl i tredje perioden lyckades dock hemmalaget ta över kommandot något och tog ledningen såväl en som två gånger och bortalaget Linköpings HC orkade inte resa sig igen efter att Djurgården gjort sitt 3-2 mål och hemmalaget kunde tillslut även punktera matchen genom att göra 4-2 med dryga 6 minuter kvar att spela.

MoDo Hockey – Leksands IF: Visade sig till slut bli en riktig målvaktskamp då båda lagens målvakter storspelade under hela matchen. Första perioden bjöd på ett fysiskt spel, vilket genererade i några utvisningar åt vardera håll. Inget av lagen lyckades dock finna nätet och göra mål och perioden förblev mållös. Det fysiska spelet höll i sig och det märktes tydligt att det var två poänghungriga lag på isen. Bortalaget visade sig dock något mer hungriga och lyckades med 5 minuter kvar av mittenakten att göra matchens första mål och 0-1 stod sig tills perioden var slut. Hemmalaget samlade sina krafter i periodvilan och kunde fem minuter in i tredje perioden kvittera till 1-1 och därefter fortsatte spelet att bölja med bra målchanser för båda lagen. resultatet stod sig dock och matchen gick till förlängning. När de flesta trodde att det skulle bli straffläggning, klev MoDo fram och kunde med mindre än minuten kvar av förlängningen avgöra matchen genom att göra 2-1.

SDE HF – Göteborg HC: Båda lagen kom till matchen efter tuffa bataljer under lördagen där SDE förlorat mot HV 71 på straffar och göteborg förlorat mot AIK efter att ha släppt in ett mål i matchens slutminut. Hemmalaget visade tydligt redan i inledningen av matchen hur de hade tänkt att matchen skulle fortgå och hade ett enormt spelövertag… Men Göteborg HC:s målvakt Loryn Pearson Porter agerade rena väggen och kunde efter två perioder gå o ta lite välförtjänt vila efter att ha räddat hela 36 skott utan att ha släppt in ett enda mål. Men redan efter 1.46 spelat av den tredje perioden fick hon kapitulera då hemmalaget tog ledningen med 1-0 och många tänkte nog då att nu är matchen över! Men icke… Göteborg repade mod och kunde genom ett powerplaymål kvittera till 1-1 vilket också stod sig perioden ut och Göteborgs HC hade därmed tagit sin första grundseriepoäng för säsongen och matchen gick till övertid. Förlängningen hann nästintill knappt börja innan SDE hade avgjort matchen och därmed också vunnit ”bonuspoängen” då man gjorde 2-1.

Kommande Matcher: Under onsdagen spelas en match då Brynäs IF möter SDE HF på hemmaplan och sedan bjuds vi under helgen på ytterligare 8 matcher.

28/09/202219:00Brynäs IF – SDE HF
01/10/202213:00AIK – Luleå HF
17:30SDE HF – MoDo Hockey
16:00Göteborg HC – Djurgårdens IF
15:30Linköping HC – Brynäs IF
02/10/202214:00Göteborg HC – Linköping HC
15:00HV 71 – Djurgårdens IF
15:30AIK – MoDo Hockey
16:10SDE HF – Luleå HF

Vi ser fram emot fortsatt tuffa och tighta matcher som bjuder på såväl finlir och teknisk hockey som fysiskt spel och massor av mål och önskar alla lagen lycka till i sina kommande grundseriematcher.