Connect with us

SDHL

SDHL är igång!!!

Säsongen är äntligen igång och det har hittills spelats 9 matcher i ligan och alla lag har visat att de är väl förberedda för den stundande säsongen

De första 9 matcherna av SDHL spelades under föregående helg och de bjöd på mycket dramatik då vi redan i säsongens inledning fick uppleva matcher som gick till straffläggning och matcher som avgjordes på övertid samt två heta stockholmsderbyn. Detta ger oss en liten indikation om att ligan möjligtvis kommer att bli något mer jämn denna säsong än någonsin.

När vi kikar på hur spelschemat ser ut för SDHL har vi förstått att tabellen kommer att vara en något ”haltande” inledningsvis, då de olika lagen kommer att ha spelat ett olika antal matcher i inledningen av säsongen samt att några lag kommer att ha spelat mot varandra två gånger redan innan de mött alla lagen för första gången, vilket kan ge en något skev bild av tabellen innan man spelat dryga 12-14 omgångar.

Det känns härligt och spännande att vi är igång och vi ser fram emot en fortsatt jämn och tight kamp om
topplaceringarna i SDHL samt fler jämna och täta matcher, vilket vi bjuds på redan kommande helg då ytterligare 9 matcher ska spelas:

24/09/202212:00Luleå HF – Leksands IF
13:00MoDo Hockey – Brynäs IF
15:30AIK – Göteborg HC
17:30SDE HF – HV 71
25/09/202213:00Luleå HF – Brynäs IF
15:30AIK – HV 71
16:00Djurgårdens IF – Linköping HC
16:00MoDo Hockey – Leksands IF
16:10SDE HF – Göteborg HC

Inför helgens matcher:

Luleå gick obesegrat genom sin turné söderöver föregående helg då de spelade mot HV71 och Göteborg och till helgen har de sin efterlängtade hemmapremiär då de besöks av såväl Leksands IF som fjolårsfinalistmotståndarna Brynäs IF. Det kommer tveklöst att bli två tuffa matcher för de svenska mästarinnorna men får de spelet att stämma bör de få med sig de flesta av de 6 möjliga poängen som det ska spelas om.

MoDo Hockey har även de hemmapremiär för säsongen och ställs likt sina antagonister i norr Luleå HF mot Brynäs IF samt Leksands IF i sin hemmapremiär. MoDo bjöd i de inledande matcherna på ett bra spel och lyckades få med sig 4 poäng hem till Ö-vik efter en straffläggningsförlust mot HV71 och en relativt bekväm vinst mot Göteborg HC. Nu väntar 2 tuffa matcher som verkligen kommer att visa prov på vart i tabellen MoDo Hockey har tänkt befinna sig i slutändan. Rent spontant känns det som att om laget får spelet att stämma och att målskyttet är likt föregående helg så kan det bli en riktigt härlig helg för Ö-viks laget då chanserna för att kamma hem alla 6 poäng som det ska spelas om… men går det troll i spelet kan det i slutändan bli raka motsatsen.

AIK hade en tuff helg och kammade noll efter förlust i stockholmsderbyt mot Djurgårdens IF samt förlust på bortais mot Linköping HC. Inför hemmapremiären ligger de därmed i bottenskiktet av tabellen tillsammans med hemmapremiär motståndarna Göteborgs HC som de möter på lördagen. Detta upplevs som en nyckelmatch för båda lagen i jakten på säsongens första poäng samt att kunna få ett framtida mental övertag över sin motståndare inför framtida möten, då det är två bottentippade lag som möts. Känslan är dock att AIK är något starkare, men Göteborg visade trots sina två förluster föregående helg upp en rejäl kämpaanda och de kommer att sälja sig dyrt i varje match denna säsong, så vi har en tight, tuff och härlig kamp att se fram emot! På söndagen spelar AIK mot HV71 och beroende på hur tuff lördagens match blir för hemmalaget tror vi att det kommer att kunna ha rejäl påverkan på hur söndagens tillställning blir. HV71 kommer till Solna med lite luft under vingarna efter straffvinsten mot Modo Hockey och det känns som att HV71 kommer att vara numret större i denna match.

SDE HF Inledde säsongen borta mot Linköping HC där man länge hade greppet om matchen men tappade i slutskedet av matchen och förlorade den tillställningen med uddamålet. Därefter blev det ett hett derby borta mot Djurgårdens IF som tillslut slutade med seger efter en stark andra period. Klubben gästas i hemmapremiären likt AIK av HV71 och Göteborgs HC, där det förväntas bli två tighta och tuffa matcher. Lördagens match mot HV71 kommer förmodligen bli den tuffare av helgens matcher, men får man spelet att stämma och att målvakten för dagen toppresterar är det inte omöjligt att man går från matchen med hemmapremiärseger. På söndagen väntar sedan match mot Göteborg HC och här bör SDE ses som favoriter men ska nog inte räkna ut Göteborg på förhand då de verkar ha fått ihop föreningens starkaste lag någonsin sedan inträdet i SDHL.