Connect with us

ALMTUNA DAMETTAN

Historien upprepar sig…

2014 var året det senast blåste snålt på Uppsalaslätterna, Almtuna och damlaget, då spelaren
Mathilda Gustafsson kritiserade klubben hårt för deras syn på jämställdhet och samtidigt tvingade klubben och då varande ordförande Janne Karlsson att se sig både en och två gånger i spegeln.

Nu 2022 upprepar sig historian på nytt, damhockey.SE har talat med några av spelarna kring laget och fått höra häpnadsväckande historier.

”Vi behandlas som luft…

Enligt spelarna har man inte fått något av de material man blivit lovad i sina kontrakt.
De kontakt som är skrivna är som bortblåsta.

Spelarna damhockey.SE talat med vill vara anonyma men säger att det känns som att vi behandlas som luft. Representanter medverkade vid en sponsormiddag samt träff tidigare under våren/sommaren och under föredraget som hölls valde man att inte presentera damlaget eller ens nämna det.

Våra representanter satt där på middagen och efter en stund frågade några vid det bord vi satt vid vilka vi var och vi sa att vi tillhör Almtunas damlag och då säger en av dem, Er har vi aldrig hört om!
Vi bara kollade på varandra och tänkte vad ”fan”

En annan vittnar om att vi knappt haft något förråd att ha våra grejor i, vi har fått delat det med typ skridskoskolan och våra materialare har inte ens haft tillgång till någon slip utan de bad oss att be J18 och J20 om hjälp för att få de slipade samt att när vi tränat har vi knappt haft en tjeprullre att tillgång till varken klubbor eller benskyddstejp.

Nu ställer sig många frågande bland spelare och ledare om Almtuna ens kommar att klara av att komma till seriepremiären i östra damettan.

I ett uttalande till unt.se som Almtunas tillförordnade klubbdirektör Thomas Helander har gjort säger han att klubben befinner sig i ett tufft ekonomisk läge men tillbaka visar att man inte skulle lägga några pengar på damlaget. Något som en rad olika röster som damhockey.SE talat med tillbaka visar och vidhåller sin version.