Connect with us

SÖDERTÄLJE DAMETTAN

Profilkollen med Södertälje SK

I samband med att damhockey.SE besökte Södertälje SK för föreningskollen så satte vi oss ner och snackade lite med Beatrice Hjälm som därmed blir klubbens representant för profilkollen…

Hur många säsonger har du spelat i Södertälje SK?

Jag har spelat 8 säsonger i SSK och sedan flyttat 2 säsonger till Djurgårdens IF. Nu är jag tillbaka i Södertälje SK. Så jag är redo att göra min 9 onde säsong i SSK tröjan, om man plussar ihop alla.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilka är dina styrkor och svagheter?

Jag skulle säga att det framför allt är mitt skott som utmärker sig. Mig själv som hockeyspelare skulle jag beskriva som en bra lagkamrat, alltid där för att göra mitt bästa. En bra offensiv spelare. Mina svagheter skulle jag säga är att jag skulle behöva bli mer explosiv och snabb.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar din förening och ditt lag?

Södertälje Sk som förening har i mina ögon blivit en mycket bra förening framför allt på flicksidan, mer satsning som gör att fler drar sig dit. Mitt lag är ett hårt jobbande lag som alltid stöttar varandra och ger sitt bästa för dagen. Föreningen är mycket väl medveten om vad som kommer behövas för att gå upp till SDHL.

Foto: Mats Bekkevold

Vad har du för målsättning inför kommande säsong?

Min målsättning för säsongen skulle jag säga är att vara en bärande spelare i laget som producerar offensivt och driver laget framåt.

Vad tycker du att ditt lag och förening bör ha för målsättning kommande säsong?

Lagets målsättning är framförallt att vinna serien komma vidare till playoff och komma så långt som möjligt där, för att vara redo att ta steget upp till SDHL. Vårat långsiktiga mål både för föreningen och
laget är att ta oss upp till SDHL inom 2 säsonger.

Vilken motståndarspelare tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

Jag har ingen sådär exakt spelare som jag inte tycker om att möta, men jag tycker att det ska bli väldigt kul att möta Haninge denna säsong, då jag känner och har spelat med många från det laget.

Vilket motståndarlag tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

Det lag som jag gillar att möta mest är Hammarby för att det brukar bli jämna och bra matcher. Jag tycker att de lagen i toppen av serien alltid är roliga att möta.

Vem är din förebild inom damishockeyn och varför?

Min förebild inom damishockeyn skulle jag har varit väldigt länge Maria Rooth, eftersom hennes karriär var väldigt inspirerande. Hennes sett att se på damishockeyn och att alltid få den att växa är något jag beundrar!

damhockey.SE vill tacka Beatrice och önska henne och hennes Södertälje SK stort lycka till i jakten på en SDHL plats!