Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

FÄRJESTAD DAMETTAN

Föreningskollen Färjestad BK

Denna gång har damhockey.SE och föreningskollen kommit till Karlstad, där vi fick oss en pratstund med sportchef Silje Holös som hjälpte oss att besvara frågorna…

Fjolårets lagbygge gav er en 1:a plats i grundserien, spel i damallsvenskan samt playoff till SDHL… Kommer ni tänka annorlunda i ert lagbygge inför säsongen 22/23? I så fall på vilket sätt?

Vi kommer att ha en bredare och spetsigare trupp säsongen 22/23 för att kunna ta laget ännu längre.

Hur många kontrakterade spelare har ni i dagsläget inför säsongen 2022/2023?

3 Målvakter, 8 Backar och 13 forwards.

MV: Linda Glädt, Kaja Ekle, Jule Flötgen.

Forwards: Julia Pettersson, Gina Kristiansen, Fam Pettersen, Andrine Furulund, Elin Benn, Emelie Cordoba, Emma Murén, Esteri Kalliomäki, Karolin Malmquist, Matilda Eriksson, Moa Knutsson, Ildri Skarpmoen

Backar: Jennifer Axelsson, Frida Larsson, Hilda Södergren, Megan Cornell, Linnea Hedin, Emmy Alsasalmi, Julia Hagnäs, Gabriella Johansson.

Vilken målsättning har er förening för säsongen 2022/2023?

Vår målsättning är att kvalificera oss till SDHL.

Diskussionen gällande ”importspelare” är fortsatt stor och reglerna för framtida kvalspel är fortsatt något diffusa…hur påverkar detta ert lagbygge och er förening? samt hur många ”importspelare” har ni i dagsläget i laget?

Direktiven som gäller i SDHL med antalet ”importer” är något vi har tänkt på och när vi har följt när vi har värvat inför säsongen. I dagsläget har vi 6 spelare som räknas som importer, resterande utländska spelare räknas som hemmafostrade enligt reglerna.

När ni värvar spelare till ert lag, hur ”scoutar” ni dessa spelare och vilka kunskapskrav utgår ni ifrån och vilka egenskaper kikar ni efter?

Scouting pågår under hela hockeysäsongen genom att både titta på matcher som streamas eller är på plats fysiskt. Förutom detta så är det kontakter, statistik och video vi går utifrån för att ta ett välgrundat beslut. Kunskapskraven skiljer sig åt beroende på vilken spelartyp vi är ute efter.

Vilka egenskaper anser ni att en lagkapten bör ha och hur går ni tillväga när ni utser lagkapten för laget?

En lagkapten ska först och främst ha hjärta för laget, representera föreningen och vad vi står för. Vi har inte behövt välja någon annan kapten än Julia Pettersson på flera år. Hon är ett föredömligt exempel på hur en kapten ska vara och agera.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2022/2023?

Hemsida: Farjestadsbk.se

Facebook: Färjestad BK Dam

Instagram: farjestadbkdam

Har damorganisationen i er förening förändrats något jämfört med föregående säsong? I så fall hur?

Sedan förra säsongen har vi tillsatt Emma Murén som en del av sportsliga administrationen. Vi har idag flera ledare som hjälper till med allt utanför isen och har en tydligare bild över ansvarsområden runt damorganisationen.

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen idag och finns det tankar på att starta fler lag i föreningen?

Vi har idag FBK-girls för dem som vill börja spela hockey och det ska starta igång ett flick-lag för dem tjejer som ska vidare från FBK-girls och in i flick-hockeyn. Vi har även ett thight samarbete med Nor IK i division 2.

Har föreningen någon långsiktig plan för dam/flick verksamheten? Hur ser den ut?

Vi har en långsiktig plan om att det ska finnas flera flick-lag i föreningen, men också utveckla flick-ishockeyn i närområdet.

Hur tar föreningen aktivt ansvar för att öka intresset för damishockeyn i distriktet?

Det finns samarbete med närliggande klubbar som vi samarbetar med för att utveckla flick-hockeyn, alla är välkomna att testa på hockey och det hoppas vi att kunna visa. Vi jobbar också med att synas mer och skapa större event runt matcher för att attrahera publiken till att komma på våra matcher.

Hur sammarbetar ni med närliggande föreningar inom distriktet?

Det finns samarbete mellan närliggande klubbar som vi samarbetar med för att utveckla flick-hockeyn. Förutom samarbete inom flickhockeyn har vi även ett tät samarbete med Nor IK som spelar i div 2 och är ett naturligt steg för unga spelare som vill spela i Färjestad BK.Damettan/NDHL är idag indelad i 4 serier utifrån geografiskt läge! Vad anser ni som förening kan göras för att vidareutveckla den än mer och göra den än bättre?

Vi önskar att spela så bra matcher som möjligt och vill ha en landstäckande serie mot dem bästa lagen. Nästa steg är svårt att ta utan att få bra matchning under en hel säsong. Att utöka SDHL känns också som nästa steg nu som flera lag gör det bra i division 1 och verkligen vill vara med att kämpa i högsta ligan.

Hur ser ni som förening på en eventuell utökning av antal lag i SDHL?

Vi vill ha en utökning av SDHL, just nu är det en stängd liga.


Vad anser ni som förening bör göras för att ”glappet” mellan SDHL och Damettan/NDHL ska minskas?

Vi behöver fortsätta utveckla flick-verksamheten och spela flera matcher med högre tempo. Det kommer också behöva värvas in toppspelare för att kunna möjligheten att ta steget upp.

Hur märker ni som föreningen av arbetet som görs av NDHL-gruppen?

Det är mycket mer engagemang från NDHLs sida att vara med att utveckla ligan, ge information, sociala medier, samt kontakten mellan klubbar och NDHL.

damhockey.SE tackar och vill önska Silje och hennes Färjestad BK stort lycka till i jakten på en SDHL plats!