Connect with us

Frölunda HC Damettan

Profilkollen Frölunda HC

På plats i Göteborg tog damhockey.SE sig ett snack med Frölunda HC:s Karin Svedberg som därmed blir föreningens representant till profilkollen…

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilka är dina styrkor och svagheter?

Jag skulle beskriva mig som smart tvåvägsspelare där min styrka är mitt spelsinne. Något jag behöver jobba på är min snabbhet. Är lång och inte så rörlig så det kan alltid bli bättre. 

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar din förening och ditt lag?

Det som kännetecknar Frölunda som förening är hårt jobb, alltid tävla och träna hårt. Vi är EN klubb där alla är lika välkomna. Man känner verkligen hur peppade alla är för kommande säsong och hur hårt alla jobbar för att skapa bra förutsättningar för oss i damlaget. Som lag är vi en blandning av många unga talanger och äldre med olika typer av erfarenheter. Vi tränar hårt för att alltid utvecklas både på och utanför isen samtidigt som vi har väldigt roligt tillsammans. 

Vad har du för målsättning inför kommande säsong?

Min målsättning är såklart att fortsätta utvecklas. Man kan alltid bli bättre. Sedan hoppas jag kunna bidra på isen och utanför för att vi som lag ska kunna nå våra mål. 


Vad tycker du att ditt lag och förening bör ha för målsättning kommande säsong?

Vår målsättning är att ta oss till kvalet och sedan upp till SDHL. Det är en lång och tuff väg att ta sig dit och inget som kommer gratis. Men vi är redo att anta oss den utmaning. 

Då vi är första damlaget i Frölunda har vi även chansen att vara med och bygga en kultur som både vi i laget och föreningen kan vara stolta över. 

Vilken motståndarspelare tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

Oj, svår fråga. Har ingen specifik spelare att peka ut utan tycker det är kul och utmanande att möta alla typ av spelare.  

Vilket motståndarlag tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

Nu är vi helt nya damettan så kan inte riktigt svara på den frågan. Men är taggad på att serien ska börja och få se hur vi står oss jämfört med de andra lagen. 

Vem är din förebild inom damishockeyn och varför?

Skulle nog säga att jag har äran att träna med förebilder varje dag. Hanna Olsson, Michelle Karvinen och Andrea Dalen bara för att nämna några. Att få se hur de på daglig basis tränar hårt, tävlar, pushar och samtidigt är ödmjuka. De är förebilder för de yngre tjejerna och killarna. 

damhockey.SE vill tacka Karin och önska henne och hennes Frölunda HC stort lycka till i jakten på en SDHL plats!