Connect with us

DAMKRONORNA

Damkronorna kollapsade efter drömstart

För att kunna ranka alla lag som deltar i VM så spelas även placeringsmatcher och under eftermiddagen spelade damkronorna sin första placeringsmatch där Japan stod för motståndet…

Sverige startade matchen något trevande men kunde efter 6.33 ta ledningen i matchen genom Emma Murén som blev framspelad av Thea Johansson… därefter tog damkronorna över kommandot helt för första perioden och kunde göra både 0-2 genom Olivia Carlsson som assisterats av Hanna Olsson och Jessica Adolfsson samt 0-3 genom Maja Nylén Persson innan perioden var färdigspelad. Damkronorna kunde därmed gå till periodpaus med en stabil 0-3 ledning…Men!

I inledningen av den andra perioden drar Sverige på sig en utvisning som Japan förvaltar väl och kan reducera till 1-3 genom Haruka Toko. Minuten senare är det återigen dags för en svenska att sätta sig i utvisningsbåset och denna gång hinner pucken knappt släppas innan Japan tagit vara på sitt powerplay och reducerar till 2-3 genom Yoshino Enomoto. därefter står matchen och väger något och vi bjuds på ett böljande spel med målchanser åt bägge håll. Med lite mindre än två minuter kvar av perioden drar Sverige på sig ytterligare en utvisning och tvingas spela i numerärt underläge. Precis som tidigare i perioden är Japan sylvassa i sitt powerplay och med 40 sekunder kvar av perioden kvitterar Japan till 3-3.

Inledningen av tredje perioden blir spelet något mer statiskt och det märks att matchen återigen står och väger och båda lagen spelar med ett något mer defensivt taktiskt tänk för att minimera möjligheterna för motståndarna. Spelet blir fortsatt böljande men utan några direkta farliga målchanser för bägge lagen. Efter 7.22 av tredje perioden tar dock Japan för första gången i matchen ledningen då de gör 4-3 genom för dagen storspelande Haruka Toko och damkronorna är därmed i underläge. MEN! knappt minuten senare kvitterar Sverige genom Hanna olsson som assisterats av Sara Hjalmarsson och ställningen är nu 4-4 med lite mer än 10 minuter kvar av ordinarie speltid. Sverige pressar därefter på för att komma till ett ledningsmål och via forceringen tvingar man även japanskorna att dra på sig utvisningar. Sverige ges möjligheten att spela powerplay i nästan 4 minuter då japanskorna drabbas av två utvisningar direkt efter varandra… men svenskorna lyckas inte förvalta det numerära överläget och med knappa 3 minuter kvar att spela kommer kallduschen då japan gör 5-4 genom Remi Koyama som även blir matchvinnare då det visar sig bli det sista och avgörande målet.

Sverige har därmed spelat klart VM för denna gång och hamnar till slut på en 7:e plats i turneringen, vilket innebär att vi fortsatt kommer att ingå i B-gruppen till nästa VM.