Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

DAMKRONORNA

Livereferering av kvartsfinalen!!!

Idag är det dags för damkronorna att kliva in i slutspelet av VM och för motståndet står Kanada… damhockey.SE kommer att livereferera matchen som har nedsläpp klockan 20.00

Första perioden: Det är snart dags för nedsläpp och nu är det vinna eller försvinna som gäller… spelarna har ställt upp för tekning och matchens första tekning vinns av Kanada som sedan skickar pucken till icing. Kanada vinner återigen tekningen och kommer enkelt in i svensk zon och får iväg ett skott som blockas av svensk forward. Nästkommande situation leder dock till att Sverige drar på sig en utvisning och Kanada får möjlighet att spela powerplay. Kanadensiskorna etablerar spel i svensk zon och får iväg några farliga avslut innan Sverige kan freda sig och få iväg pucken. Sverige försvarar sig bra i det numerära underläget och reder ut situationerna som uppstår och är numera fulltaligt. Söderberg i det svenska målet blockerar pucken för att lugna ner det hela. Kanadensiskorna fortsätter att pressa på och tar sig gång på gång in i den svenska zonen men utan att komma till några direkt farliga lägen. Sverige kommer upp i ett ströanfall men avväpnas kvickt av kanadensiskorna som återigen kan vända spelet. Sveriges förssvarsspel är exemplariskt och alla spelare håller sina positioner vilket gör det svårt för kanadensiskorna att komma till några farligheter. Söderberg tvingas till en svettig räddning då kanadensisk back kan kliva in från blålinjen och få iväg matchens första riktiga farliga avslut. Sverige chippar ner pucken i anfallszon genom Hanna Olsson men lyckas inte vinna ”andra pucken” och Kanadensiskorna står för en fin spelvändning som leder till en 2 mot 2 situation, får iväg ett skott och i följande situation tvingas svenskorna återigen dra på sig en utvisning och powerplay väntar för Kanada. Sverige försvarar sig föredömligt men lyckas inte få ut pucken trots goda möjligheter och Kanada kan bita sig fast i anfallszon och etablera spel. Sverige lyckas byta manskap efter att ha skickat pucken hela vägen ner i kanadensisk zon. Kanada kommer återigen in i anfallszon och får iväg ett ribbskott. Kanadensiskorna fortsätter att sätta press mot mål och försöker få in en puck genom att ta ”köksvägen” men svenskorna lyckas återigen få bort pucken från det farliga området framför mål och Sverige är återigen fulltaligt. Halva perioden är spelad och änsålänge har det mesta handlat om Kanada som också leder skotten med 11-0, vilket ger en god bild av de första 10 minuterna. Sverige skulle behöva få lite mer puckinnehav och måste se till att hålla sig borta från utvisningsbåset. Kanadensiskorna fortsätter att skicka puckar mot mål i förhoppning om styrning på vägen men svenskorna gör ett bra jobb med att hjälpa Söderberg att se pucken. Med 8.33 kvar att spela av första perioden så skickar kanadensiskorna iväg en puck till icing. Sverige vinner tekningen men kommer inte till något avslut. Sverrige har börjat komma in lite mer i matchen och visar bra tendenser i att spela sig ur egen zon med kontroll och kommer sånär in i den kanadensiska zonen. Ett slarvigt uppspel leder till att kanadensiskorna biter sig fast i svensk zon och får iväg ett skott som blockas på vägen. Med 6 minuter kvar av perioden åker kanadensiskorna offside. Kanada vinner tekningen och tar sig in i svensk zon , snurrar i hörnorna för att leta ett bra instickspass och kommer till avslut som återigen blockas av svensk spelare. Sverige skickar ner pucken i kanadensisk zon men lyckas inte få till något ordnat spel och det blir till en spelvändning där Söderberg återigen tvingas till en svettig räddning efter att kanadensiskorna kommit till avslut från bra läge. Sverige har ännu inte fått iväg något skott mot det kanadensiska målet. Sverige fastnar djup i egen zon och förlorar kampen om pucken och Kanada pressar på för att försöka få till ett ledningsmål och med 2.51 kvar av perioden blir det verklighet efter att ha hittat ett ”instickspass” som Jocelyn Larocque enkelt kan utnyttja och placerar pucken i krysset. 1-0 Kanada. Kanadensiskorna drar sedan på sig en utvisning men svenskorna lyckas inte etablera något spel i offensiv zon och Kanada spelar aggressivt i det numerära underläget och har kommit till 2 farliga avslut trots en spelare mindre på banan. Sverige chippar gång på gång ner pucken i anfallszon men vinner inte de lösa puckarna och Kanada kan enkelt försvara sig och är nu fulltaligt. Perioden är slut och siffrorna skrivs till 1-0 för Kanada.

Sverige får en mindre bra start av matchen genom att dra på sig en tidig utvisning och därefter är det mer eller mindre som så att man inte riktigt kommer in i matchen. Kanada spelar avslappnat och med god struktur i spelet men svenskorna försvarar sig väl och har bortsett det kanadensiska målet gjort en helt ok första period. Nu väntar lite välförtjänt vila och återhämtning för att försöka finna vägar till att kunna få till en kvittering. Kanada vinner skottstatistiken för första perioden med 14-1.

Andra perioden:

Dags för nedsläpp i den andra perioden och tekningen vinns av Sverige. efter en tilltrasslad situation i mittzon tar sig Kanada in i svensk zon och etablerar spel, rullar runt lite i hörn och får in nya spelare på isen och kommer till ett avslut som går utanför. De återvinner pucken och får iväg ytterligare ett avslut som Söderberg kan blockera. Sverige får ut pucken ur zon efter tekningen men inte bättre än att kanadensiskorna kan ta sig in igen… Sverige återvinner pucken och går till anfall men kommer inte till någon farlighet och i efterföljande situation drar sverige på sig en utvisning och Sverige tvingas återigen spela i numerärt underläge. Kanada kommer in i anfallszon och försöker etablera spel men svenskorna försvarar sig väl och får iväg pucken ut i mittzon. Kanadensiskorna bär in pucken och sätter upp spel, kommer till flertalet farligheter men en stabil Söderberg blockerar för att lugna ner spelet. Sverige reder ut det numerära underläget och är fulltaligt. efter 4.30 spelat av den andra perioden är det fortsatt ledning med 1-0 för Kanada. Sverige spelar fortsatt ett bra försvarsspel och håller kanadensiskorna på utsidan, får till en spelvändning och kommer in i kanadensisk zon men får inte riktigt till något farligt avslut. Sverige stressar de kanadensiska backarna något mer och stör Kanada i sitt uppspel vilket leder till att de gör både en och två felpassningar som sedan leder till offside. Att pressa och stressa de kanadensiska backarna ser ut att vara en bra metod, då de helt plötsligt agerar något mer osäkert. Efter lite böljande spel i mittzon kommer Kanada återigen in i svensk zon men spelet är avblåst för ytterligare en kanadensisk offside. Kanada tar sig in i offensiv zon än en gång och skapar flera farligheter men Söderberg är fortsatt stabil och kan blockera pucken. Med 9 minuter spelat av mittenakten är det fortsatt ledning med 1-0 för kanada och skottstatistiken är 23-2 i kanadensisk favör. Kanada tar sig in i svensk zon och bryter sig in mot det svenska målet vilket leder till att Sverige drar på sig ytterligare en utvisning och powerplay väntar för Kanada. Sverige försvarar sig väl och försöker bibehålla lugn och positionering medan kanadensiskorna letar läge för avgörande passningar och får till ett skott som Söderberg räddar och det är halvminuten kvar av det numerära underläget. Kanada fortsätter pressa på och skickar flera skott från blålinjen mot mål men utan framgång. Sverige är nu fulltaligt och visar upp ett fantastiskt försvarsspel trots en enorm kanadensisk press. Sverige drar dessvärre på sig ytterligare en utvisning och ett nytt ”penalty kill” väntar efter en olycklig utgång av en kampsituation. Situationen videogranskas och det funderas på om det är en checking from behind eller illegal hit. Det beslutas Illegal hit och 2 minuter utvisning för svenskan. Kanada vinner tekningen och får till en ”one-timer” som söderberg enkelt blockar. Sverige kämpar ut pucken i mittzon och tvingar ut kanadensiskorna ur zon men inte bättre än att Kanada återigen tar sig in. Det ser ut som att kanadensiskorna blir mer och mer frusterade över att inte få in pucken i sina numerära överlägen och det uppstår en ”crash the net” situation… Sverige klarar återigen av det numerära underläget och med 7 minuter kvar av andra perioden är det fortsatt 1-0 till Kanada. I nästkommande anfall tar kanadensiska forwarden Sarah Potomak saken i egna händer, sätter fart i mittzon, bär in pucken och överlistar Söderberg med en vacker dragning och gör 2-0 till Kanada. Målet verkar ha gett Kanada än mer energi och de svärmar som bålgetingar runt det svenska målet och skjuter skott på skott som Söderberg räddar och vi bjuds på ett något mer böljande spel efter de situationerna. Efter en tilltrasslad situation drar kanadensiskorna på sig en utvisning och Sverige ges möjlighet till att spela i numerärt överläge. En spelvändning uppstår och Kanada kommer i en 3 mot 2 situation men svenskorna återvinner pucken, sätter fart mot anfallszon och får till ett backavslut från Jessica Adolfsson. Sverige chippar ner pucken i kanadensisk zon, vinner pucken och får till ett farligt avslut genom Sofie Lundin och efter att ha ställt till med oreda i det kanadensiska lägret tvingas kanadensiskorna att dra på sig ytterligare en utvisning. med 1.30 kvar att spela av mittperioden skickar Kanada iväg pucken över isen och Sverige tvingas börja om. Flertalet dåliga uppspel av Sverige för tillfället och vi kommer inte åt att etablera något spel och kanadensiskorna går offside i en 2 mot 2 situation. Sverige tar sig in i anfallszon och kommer till ett bra avslut men den kanadensiska målvakten håller tätt och Kanada går till periodvila med en 2-0 ledning. Sverige kommer att öppna den 3:e perioden i numerärt överläge för ytterligare 19 sekunder.

Sverige gör en riktigt bra period sett till försvarsspelet och håller ut kanadensiskorna från de farliga ytorna på ett föredömligt sätt. tyvärr drar Sverige på sig några utvisningar som vi förvisso klarar av, men då orken till slut tryter så utnyttjades det direkt av kanadensiskorna som då gjorde 2-0. Efter det Kanadensiska målet ges vi dock möjligheten att få spela i numerärt överläge och kommer till flertalet bra chanser men får inte in pucken. Nu väntar lite välförtjänt vila och taktiksnack för att kunna finna vägar till en reducering.

Sverige har nu 20 minuter på sig att finna vägar för att kunna reducera och sedan kvittera matchen för att kanske till och med kunna göra ett lednings eller vinstmål… sett till de första spelade 40 minuterna av matchen är det dock inte mycket som talar för det, men inget är omöjligt!

Tredje Perioden: Pucken är släppt för 3:e perioden och Sverige vinner tekningen, tar in pucken i anfallszon, men Kanada skickar den snabbt över hela banan och Kanada är återigen fulltaligt. En kampsituation uppstår i svensk zon och efter en liten stund kommer den ut i mittzon och vi bjuds inledningsvis av ett något böljande spel. Kanada bär in pucken i anfallszon men kommer inte riktigt till några farligheter. Sverige kämpar för att få ut pucken men lyckas inte trots både ett och två bra lägen och drar till slut på sig ytterligare en utvisning i form av en hakning. Kanada vinner tekningen och får iväg ett farligt avslut som Söderberg räddar. Återigen vinner Kanada tekningen och ställer upp sitt powerplay, letar passningsalternativ och får iväg yttterligare ett skott på mål. Svenskorna överarbetar något i flertalet situationer och pucken dansar på mållinjen både en och två gånger men ett uppoffrande svenskt förssvarsspel av Jessica Adolfsson gör att pucken till slut blockeras och vi kommer undan med andan i behåll. Det är fortsatt Kanadensisk press mot det svenska målet och Sverige är nu fulltaligt och tvingas skicka iväg pucken till icing för att lugna ner det hela. Med 6 minuter spelat av perioden är det fortsatt 2-0 ledning för Kanada. Hanna Olsson kommer upp i ett ströanfall men avväpnas enkelt av det kanadensiska försvaret. Kanada är återigen i den svenska zonen, snurrar runt lite i hörnen och hittar sedan en pass in central och får iväg ett farligt avslut men storspelande Söderberg i det svenska målet lyckas blockera pucken. Efter flertalet kampsituationer längs med sargen tacklar en kanadensisk spelare en svenska, men utvisning uteblir. För tillfället bjuds vi på rörigt spel där det inte är många passningar med rätt adress från båda lagens sida… Kanada kommer återigen i anfall och får iväg två riktigt farliga avslut men Sverige lyckas freda sig. Det är fortsatt spelövertag för Kanada och när svenskorna ges möjlighet till spelvändningar är man något för trött för att kunna följa med upp till anfall och tvingas gå på byte istället. Kanada tar in pucken i anfallszon men svenskorna ligger bra i positionsspelet och blockerar de skott som kanadensiskorna försöker få iväg mot mål. Med lite mindre än 10 minuter kvar av perioden leder Kanada matchen med 2-0 och har fortsatt hård press mot det svenska målet. Sverige försöker spela sig ut ur egen zon men den kanadensiska forecheckingen lämnar inte mycket tid åt svenskorna och gör det svårt att finna vägar ut ur zon. Sverige chippar ner pucken i kanadensisk zon men lyckas inte pressa fast den och Kanada kommer med en spelvändning som Söderberg gör ytterligare en räddning på och det ligger ett kanadensiskt mål i luften… Sverige fortsätter försvara sig medan kanadensiskorna snurrar och snurrar för att hitta rätt skottläge. Till slut tvingas svenskorna kapitulera och Ambrose gör 3-0 till Kanada genom att prickskjuta in pucken. Strax efter tekning blir det irriterat och båda lagen drar på sig onödiga utvisningar som tillslut renderar i powerplay för Kanada. Det dröjer dock inte länge innan Kanada drar på sig ytterligare en utvisning och spel 4 mot 4 väntar. Med 5.29 kvar att spela drar Sverige på sig ytterligare en utvisning och Kanada ges nu möjligheten att utöka sin ledning i spel 4 mot 3. Svenskorna verkar ha tappat humöret ordentligt och det kommer fler och fler onödiga utvisningar Kanada letar avslut som blockas av en svenska och det är nu spel 4 mot 4 i 20 sekunder. Vi bjuds på ett böljande spel som inte är så charmigt men mitt i allt kommer Jenny Antonsson nästintill fri mot den kanadensiska målvakten men får inte iväg något avslut. Båda lagen är nu fulltaliga och det återstår 3 minuter av 3:e perioden. Kanada kommer med en spelvändning som leder till en 2 mot 0 situation och Söderberg gör en fantastisk räddning och Sverige kan ta sig in i anfallszon men blir avblåsta för offside. Det återstår mindre än 2 minuter av matchen och det är inte mycket som talar för att Sverige ska kunna vinna, men spelarna visar fortsatt spelvilja och kämpar för att spräcka målnollan. Kanada är återigen i svensk zon men tappar pucken och Sverige skickar iväg den till icing. Ny tekning i svensk zon som Sverige vinner och vi kommer i en kontringssituation men hårt backcheckande kanadensiskor återvinner pucken och spelar kontrollerat av resterande tid av perioden. Matchen är slut och vinns av Kanada med 3-0.

Inför Matchen:

Sverige gjorde en helt ok prestation under gruppspelet och förlorade i slutändan endast en match – matchen mot Tjeckien, vilken förvisso blev avgörande på så vis att andraplatsen i gruppen innebar att damkronorna tvingades möta en betydligt tuffare motståndare redan i kvartsfinalen. Samtidigt är det positivt att laget kommer från tuffast möjligaste motstånd från gruppspelet och på så vis har med sig en match i högt tempo i bagaget inför kvartsfinalen. Nu ställs vi som nämnt mot Kanada, vilket kommer att bli en rejäl prövning men ska man ta medalj i VM behöver man besegra alla lag hursomhelst. Det kommer att krävas perfektion från damkronorna från alla positioner och om alla spelare på alla positioner kan stå för en topprestation så är inget omöjligt. Det kommer att krävas ett disciplinerat spel över hela isen och att laget tar vara på de lägen som bjuds. Något som kommer att bli extra viktigt för damkronorna är att i största möjliga utsträckning hålla sig ifrån utvisningsbåset, då Kanada är extremt duktiga i powerplay.

Kanada gjorde precis som Sverige en helt ok prestation i gruppspelet och förlorade även de endast en match – den avgörande matchen om förstaplatsen i gruppen mot USA. Kanada är kända för att spela hockey i ett högt tempo och att ha ett passningsspel som är av världsklass… utöver detta gillar de att skapa långa anfall och på så vis ”trötta ut” motståndarna och få motståndarna att göra misstag. De har även en förmåga att skicka puckar mot mål från alla tänkbara vinklar i anfallszon för att kunna skapa farliga lägen i form av returer och ”lösa” puckar kring målgården. De har ett väloljat powerplay som alltid innebär problem för motståndarna och brukar ta ett tidigt avslut för att skapa returer samt oreda i sin motståndares försvarsspel genom att återvinna pucken för att återigen kunna sätta upp spel och finna den avgörande passningen och avslutet.

Nedsläpp är klockan 20.00 så se till att vara på plats här på damhockey.SE och vara med i kampen om en semifinalplats!