Connect with us

DAMKRONORNA

Kvartsfinaldags i VM

Efter att Damkronorna spelat färdigt gruppspelet i VM står det nu klart att Sverige kommer att spela kvartsfinal…

Då Damkronorna hamnade på en andraplats i sin grupp blev det under gårdagskvällen klart vilket motstånd de skulle få möta efter att USA – Kanada hade spelat färdigt sin match, där förloraren skulle bli Sveriges motståndare i kvartsfinalen. Matchen vanns av Amerikanskorna och således ställs Sverige mot Kanada i kvartsfinalen.

Det kommer att bli en väldigt tuff uppgift för Damkronorna, men det är absolut inte omöjligt att kunna vinna över Kanadensiskorna. Att det kommer att krävas en topprestation från alla svenskorna råder det inget tvivel om för ett vidare avancemang och nu gäller det för alla spelare att vila och förbereda sig på bästa tänkbara sätt till kvartsfinalmatchen som spelas klockan 20.00 på torsdag.

Matchen kommer sannolikt spelas i ett betydligt högre tempo än vad Sverige upplevt såhär långt under VM- turneringen, då kanadensiskornas främsta styrkor är just skridskoåkningen samt passningsspelet vilket gör att de spelar i ett väldigt högt tempo. För Damkronornas del gäller det därför att våga sätta hög press och ligga tätt på kanadensiskorna över hela isen, likt de gjorde under första perioden mot tjeckiskorna. Utöver detta kommer det att krävas ett tight och väl disciplinerat försvarsspel som gör det svårt för kanadensiskorna att ta sig in mot mål, då de gärna slänger in ”slumppuckar” mot mål för att försöka hugga på returerna. Desto längre matchen går med ett jämnt resultat på resultattavlan kommer att vara positivt för svenskorna då kanadensiskorna enkelt blir frustrerade när det inte går som tänkt och drar då på sig onödiga utvisningar, vilka måste utnyttjas av svenskorna.

damhockey.SE kommer att livereferera matchen så se till att vara på plats här på damhockey.se för att hänga med i vårt referat!