Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SKELLEFTEÅ DAMETTAN

Profilkollen med Skellefteå AIK

När Damhockey.se var i Skellefteå tog vi oss ett snack med Clara Markeby som också är Skellefteå AIK:s representant för artikelserien profilkollen

Hur många säsonger har du spelat i Skellefteå AIK? 

Går in i min andra säsong i AIK nu. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilka är dina styrkor och svagheter? 

Jag skulle väl vilja säga att jag är en tvåvägsback med mina främsta styrkor i spelet med puck, uppspelsfasen och spelfördelning. Svagheterna ligger i snabbhet, explosivitet och skott.  

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar din förening och ditt lag? 

Jag tycker att det finns en röd tråd och tydlig målsättning som genomsyrar hela föreningen, såklart även inom vår damverksamhet. Som lag skulle jag säga att vi har en bra blandning av unga talanger och äldre, mer erfarna tjejer där samtliga är väldigt träningsvilliga och tar kliv varje år. Ett hårt jobbande gäng med styrkan i bredden och det hårda jobbet.

Vad har du för målsättning inför kommande säsong? 

Klyschigt kanske, men jag vill fortsätta utvecklas inom allt i mitt spel och bidra inom alla delar både på och utanför isen. 

Vad tycker du att ditt lag och förening bör ha för målsättning kommande säsong? 

Målsättningen är såklart att gå vidare till kvalspel och slåss om en plats i SDHL. 

Vilken motståndarspelare tycker du mest respektive minst om att möta och varför? 

Haha svår fråga! Det är väl ingen jag ogillar att möta men svåraste motståndarna är ju helt klart de skickliga, tekniska spelarna där det gäller att hela tiden vara på tå så man inte blir snuvad upp på läktaren. Men samtidigt är det också dom roligaste att möta då man konstant måste vara igång och där det också blir extra roligt när man vinner kamperna och pucken. 

Vilket motståndarlag tycker du mest respektive minst om att möta och varför? 

Ja om jag ska välja bland lagen i vår norra division 1 serie finns det ju inte så många att välja bland och därför skulle jag nog säga Björklöven som svar på båda delar. Ett derby med mycket känslor där det är extra gött att vinna men också extra surt att förlora säger väl det mesta! 

Vem är din förebild inom damishockeyn och varför? 

Oj, jag tror inte att jag har någon specifik spelare som svar på den frågan. Det finns många tjejer som inspirerar på olika sätt, allt från hur de tagit sig till toppen, hur de klarar av att möta motgångar och även de som fortsätter att år efter år att hålla en hög nivå. De som krigat och fortsätter kriga för att förbättra förutsättningarna och nivån för alla damhockeyspelare i Sverige är också en stor inspiration. Samt såklart skickliga spelare som jag ser upp till och försöker ta efter i mitt eget spel. 

Damhockey.se vill tacka och önska Clara och hennes Skellefteå AIK stort lycka till med kommande säsong!