Connect with us

Silly Season

damhockey.SE ger er de senaste övergångarna och ryktena ifrån SDHL & Nu även med Damettan!
Självklart fortsätter vi att göra extra djupdykningar och analyser av lagbyggen samt rykten…

Här kommer senaste silly season updaten innan redaktionen går på en välförtjänt minisemester för att kunna ladda upp batterierna ordentligt inför slutspurten av lagens lagbyggen och inför den kommande seriestarten.

Nyförvärv: Carl Wendt (Sportchef/coach), Agata Sarnovska (Forward), Kevin Törnblom (ass.coach), Eve Savander (Back), Sara Säkkinen (Forward), Mille Kunnerup Sörensen (Forward), Alva Hellqvist (Back) Felicia Öhrqvist (Back), Amanda Andersson (Forward)

Förluster: Jarred Cipparone (Coach) Minatsu Murase (Målvakt,slutar) Erica Udén Johansson (Forward, slutar) Denise Husak Asp (Forward, slutar), Vendula Pribylova (Forward), Linnea Hedin (Back), Sara-Éve Coutu-Godbout (Forward)

Rykten: Det pratas om att Sarnovska kommer få sällskap av fler spelare från sitt forna lag Malmö Redhawks. Vendela Olsson (Back) från SDE ska vara av intresse för AIK.

Analys:
AIK har haft en riktigt trög inledning av Silly season, där flertalet av de tongivande spelarna valt att antingen avsluta karriären eller vill prova sina vingar hos andra lag… Mycket av detta hör med stor sannolikhet ihop med att föregående coach och sportchef även han lämnade och innan man hade hittat ersättaren var det stiltje i rekryterandet. Men väl på plats med nya tränaren och sportchefen Wendt så har det sakta men säkert börjat röra på sig och änsålänge har han hunnit med att släpa med sig Agata Sarnovska från sitt forna redhawks och mycket talar för att det kommer bli både en och två spelare till därifrån om ryktena stämmer. Sett till det stora hela så har klubben och Wendt ett stort arbete framför sig för att kunna pussla ihop ett vettigt lag att kunna ställa på benen inför kommande säsong då de änsålänge inte lyckats fylla ut de tomrum som de rutinerade och spetsspelarna lämnat efter sig som valt att sluta eller byta lag. Utifrån dagsläget talar mycket för att AIK riskerar att hamna i ytterligare ett kval men samtidigt är det några månader till säsongen sätter igång, så än finns tid att finna ”fynd” på spelarmarknaden. Klubben har nyligen förlängt kontraktet med backen Johanna Lagus. Föreningen har fortsatt svårt att knyta upp sina meriterade spelare och senast att lämna föreningen är välmeriterade backen Linnea Hedin. Klubben har dock gjort klart med danska forwarden Mille Kunnerup Sörensen som under fjolårssäsongen spelade för Malmö redhawks. AIK har förlängt med finska forwarden Saana Valkama samt hittat sin förstamålvakt för kommande säsong då man värvat Ellen Jonsson från Brynäs IF. Föreningen har förlängt kontraktet med backarna Felicia Öhrqvist och Alva Hellqvist samt värvat forwarden Amanda Andersson från Malmö Redhawks. Trots att det till en början gick väldigt trögt för AIK och att man tappade spelare efter spelare och att tränare lämnade så börjar ”det nya AIK” nu att ta form sakta men säkert. Lagbygget består i dagsläget av 1 målvakt, 5 stycken backar och 7 stycken forwards… så visst är det fortsatt långt kvar till full trupp, men för varje spelare som faller på plats kommer de närmre en komplett laguppställning. Värvningen av målvakten Ellen Jonsson är väl i slutändan det som är mest ögonbrynshöjande såhär långt, men kanske också den viktigaste pusselbiten att få på plats.

Spelartruppen just nu:

AIK

#SpelareLagPosition
4Eve SavanderAIKBACK
5Alva HellqvistAIKBACK
7Felicia ÖhrqvistAIKBACK
17Aoife LeacyAIKFORWARD
18Isabelle LeijonhielmAIKFORWARD
20Emma ErikssonAIKBACK
24Vilma NilssonAIKFORWARD
27Amanda AnderssonAIKFORWARD
27Mille Kunnerup SörensenAIKFORWARD
28Saana ValkamaAIKFORWARD
35Ellen JonssonAIKMÅLVAKT
37Sara SäkkinenAIKFORWARD
37Agata SarnovskaAIKFORWARD
87Johanna LagusAIKBACK

Nyförvärv: Sara Cajanova (Back), Felizia Wikner- Zienkiewicz (Forward), Anna Brenkle (Forward), Klara Peslarova (Målvakt), Lindsay Agnew (Back/Forward)

Förluster: Ebba Strandberg(Back), Josefine Bouveng(Forward), Samantha Kolowratova (Back), Emma Murén (Forward) Ellen Jonsson (Målvakt), Eveliina Mäkinen (målvakt) Emma Forsgren (Back), Fanny Brolin (Forward), Denisa Krizova (Forward)

Rykten: Ska enligt kvittrande fåglar eventuellt ha Thea Johansson som nyligen lämnade HV71 i kikaren!

Analys:

I början av silly season va det stiltje för finalisten Brynäs IF och mycket var oklart om hur det skulle bli till kommande säsong…Inte minst gällande tränarfrågan då coachen valt att kliva av. Detta medförde att flertalet spelare lämnade, såväl toppspelare som breddspelare! Detta gjorde att de stod med en väldigt liten trupp i början av silly season, då de hade hela 13 spelare som hade utgående kontrakt… men efter att man fått ordning på ersättare för föregående coach, kunde föreningen börja fokusera på sitt lagbygge återigen. Klubben gjorde tidigt klart med en återkomst av Sara Cajanova, vilket kommer bli ett rejält tillskott för den offensiva delen av defensiven då Maja Nyhlén Persson var relativt ensam om att stå för det spelet under fjolåret. Sett till det stora hela är kontraktsförlängningarna med Maja Nyhlén Persson och Lara Stalder tillsammans med värvningen av målvakten Klara Peslarova det som varit mest intressant hittills under silly season för klubbens del, men ska de fortsatt vara med och slåss om guldet så kommer det nog behövas ytterligare några forwards och backar av rang. I dagarna tappade föreningen ännu en av de senaste säsongernas viktigaste spelare, då Denisa Krizova väljer att lämna klubben. Har legat lågt ett tag men vi väntar oss att det inom kort kommer att presenteras någon/några spelare på såväl forwards som backposition. Klubben har förlängt kontraktet med den finska backen Rosa Lindstedt. Har den senaste tiden inte presenterat så mycket nytt och ska laget kunna bli i närheten av lika slagkraftigt som de senaste två säsongerna så kommer de att behöva fylla på med ytterligare spetskompetens på såväl forwards som backsidan, då de hittilldags har tappat mer kompetens än de fyllt på med!

Spelartruppen just nu:

Brynäs IF

#SpelareLagPosition
2Maja Nylén-PerssonBrynäs IFBACK
4Rosa LindstedtBrynäs IFBACK
12Mina WaxinBrynäs IFBACK
15Lara StalderBrynäs IFFORWARD
21Hilda LjungbergBrynäs IFFORWARD
22Hanna ThuvikBrynäs IFFORWARD
25Moa WernblomBrynäs IFFORWARD
28Jenny AntonssonBrynäs IFFORWARD
29Lindsay Paige AgnewBrynäs IFBACK
29Klara PeslarovaBrynäs IFMÅLVAKT
30Felicia FrankBrynäs IFMÅLVAKT
48Anna BrenkleBrynäs IFFORWARD
57Maja ÅhleniusBrynäs IFBACK
77Sofia LjungBrynäs IFBACK
89Stella LindellBrynäs IFFORWARD
94Anna MeixnerBrynäs IFFORWARD
98Felizia Wikner-ZienkiewiczBrynäs IFFORWARD
99Sara CajanovaBrynäs IFBACK


Nyförvärv: Brette Pettet (Forward), Maddie Posick (Back), Lia Leiderö-Palmlöv (Målvakt), Jessica Karlsson (Back), Linnea Natt och Dag (Back) Edla Björn (Forward), Selma Luggin (Målvakt), Marie Delarbre (Forward) Tanja Eisenschmid (Back), Nicola Eisenschmid (Forward)

Förluster: Wilma Nilsson (Målvakt, Slutar) Sofie Lundin (Forward), Felicia Linder (Back)

Rykten: inga just för tillfället!

Analys:

Lagets nyförvärv änsålänge ska bli spännande att se i SDHL och hur de kommer klara av spelet på stor is och med annorlunda struktur. Såväl Posick som Pettet kommer från spel med university of wisconsin i NCAA där kanadensiska Pettet varit den som gjort mest poäng av de två medan Posick haft en mer defensiv roll. Sett till det stora hela upplevs laget som ganska jämnbra och kommer kunna presentera tre relativt hyggliga femmor av intressant offensiv kvalité. Men med ett lag som håller en hög lägstanivå kan man komma långt och det skulle inte förvåna om djurgården kommer att ställa till det emellanåt för de ”förväntade” topplagen och till slut placerar sig något högre jämfört med föregående säsong. Truppen börjar bli mer eller mindre komplett efter att föreningen värvat tyska systrarna Tanja och Nicola Eisenschmid. Laget har sakta men säkert blivit mer och mer slagkraftigt och det skulle inte förvåna om de kommer vara bosatta i övre delen av tabellen under kommande säsong. Har inte varit så aktiva på sistone kring silly season, vilket tyder på att de med största sannolikhet nu är färdiga med lagbygget. Djurgården bekräftar nu genom sportchef Johan Schillgard att lagbygget för kommande säsong är färdigställt… Därmed blir Djurgården det första laget som presenterar en full roster, vilket tyder på professionalism! Sett till det stora hela så har de ett intressant lag på pappret som med relativt stor sannolikhet kommer att kunna utmana om en av tabellplatserna på den övre halvan. Laget i sig känns ganska jämnstruket, så föreningen kommer att kunna presentera 3 hyggliga femmor som alla kommer att vara lika tuffa att möta såväl offensivt som defensivt.

Spelartruppen just nu:

Djurgårdens IF

#SpelareLagPosition
3Tanja EisenschmidDjurgårdens IFBACK
4Wilma Wäng-GermundssonDjurgårdens IFBACK
5Olivia SohrnerDjurgårdens IFBACK
6Linnéa Natt Och DagDjurgårdens IFBACK
7Alice WallinDjurgårdens IFBACK
8Edla BjörnDjurgårdens IFFORWARD
10Tatum SkaggsDjurgårdens IFFORWARD
11Julia TärnblomDjurgårdens IFFORWARD
12Jessica KarlssonDjurgårdens IFBACK
13Marie DelarbreDjurgårdens IFFORWARD
14Alexis MauermannDjurgårdens IFFORWARD
15Lova BlomDjurgårdens IFFORWARD
16Nicola EisenschmidDjurgårdens IFFORWARD
18Alice ÖstenssonDjurgårdens IFFORWARD
19Julia ÖstlundDjurgårdens IFFORWARD
24Linnea AdelbertssonDjurgårdens IFFORWARD
29Maria LindbergDjurgårdens IFFORWARD
31Ida BomanDjurgårdens IFMÅLVAKT
33Lia Leiderö-PalmlövDjurgårdens IFMÅLVAKT
35Selma LugginDjurgårdens IFMÅLVAKT
37Josefin HolmgrenDjurgårdens IFBACK
38Pandora NåtbyDjurgårdens IFFORWARD
63Josefin JakobsenDjurgårdens IFFORWARD
73Maddie PosickDjurgårdens IFFORWARD
86Selma TyreskogDjurgårdens IFBACK
89Nicole HallDjurgårdens IFFORWARD
99Brette PettetDjurgårdens IFFORWARD

Nyförvärv: Snorri Sigurbergsson (Coach), Rebecca Brown (Back), Loryn Porter (Målvakt), Mimmi Gill (Forward) Molly Eljas (Back), Anna Neuenschwander (Forward), Sara Åkerlund (Back), Marissa Graham (Back), Barbro Sundberg (Mental coach), Jessica Bélanger (Forward), Alexa McMillan (Back), Anna Zikova (Forward), Fumika Sasano (Forward), Sarah Gaiser (Forward), Josefine Dahlander

Förluster: Sofia Reideborn (Målvakt), Tilda Antonsson (Back), Margot Möllersten (Back), Ella Hellman, Linnea Petterson Dove (Forward), Karin Svedberg (Forward), Maja Beverin (Back), Saga Thynell-Nissas (forward), Margot Desvignes (Forward), Hana Haasova (Forward), Emelie Cordoba (Forward)

Rykten:

Analys:

Har tappat mer eller mindre hela stommen från fjolårets lag, vilket kan vara på både gott och ont… Men efter att man presenterat ny coach så började även det nya lagbygget att ta form. Änsålänge har llaget kontrakterat sju spelare där målvakten Loryn Porter och backen Rebecca Brown känns som lagets toppvärvningar. Övriga kontrakterade spelare är relativt unga och får ses som ”kompletteringsspelare” som kommer få ett lärorikt, utvecklande och utbildande år med sitt Göteborg HC, då de mest spelat damettan hockey tidigare. Som det ser ut i dagsläget så kommer laget att få det fortsatt svårt att hävda sig mot övriga lag i ligan och med det i bakhuvudet är det av största vikt att föreningen landar några riktigt bra värvningar innan ligan drar igång för att det inte ska bli en repris av fjolåret. Så har föreningen andra ambitioner än att återigen hamna i kval, bör det trilla in några riktiga smällkarameller inom kort! Huruvida den senaste värvningen i form av kanadensiska forwarden Jessica Bélanger blir en smällkaramell eller ej får vi se när säsongen startat. Göteborg fortsätter värva kanadensiskt och denna gång är det kanadensiska backen Alexa McMillan som man skrivit kontrakt med. Har sedan senast värvat Tjeckiska forwarden Anna Zikova och fortsätter sitt lagbygge sakta men säkert dock ser vi inte många svenska spelare i lagbygget änsålänge, så där förväntar vi oss att det presenteras lite inhemskt inom kort. Föreningen har hittat ytterligare importspelare och denna gång handlar det om japanska forwarden Fumika Sasano samt kanadensiska forwarden Sarah Gaiser. Göteborg har i dagsläget ett väldigt internationellt lag där stommen i lagbygget består av mestadels importspelare som dessutom är helt nya för SDHL. Huruvida det kommer att bli himmel eller pannkaka återstår att se, men det verkar onekligen som att föreningen rustar för att äntligen kunna nå den där efterlängtade slutspelsplatsen. Men bygget är långtifrån klart och man kommer behöva fylla på med såväl backar som forwards för att kunna presentera full trupp.

Spelartruppen just nu:

Göteborg HC

#SpelareLagPosition
2Alexa McMillanGöteborg HCBACK
3Molly EljasGöteborg HCBACK
5Klara SeroiszkovaGöteborg HCBACK
5Sara ÅkerlundGöteborg HCBACK
6Marissa GrahamGöteborg HCBACK
30Nicole JacksonGöteborg HCMÅLVAKT
33Loryn PorterGöteborg HCMÅLVAKT
37Jessica BélangerGöteborg HCFORWARD
38Anna NeuenschwanderGöteborg HCFORWARD
38Anna ZikováGöteborg HCFORWARD
49Fumika SasanoGöteborg HCFORWARD
50Sarah GaiserGöteborg HCFORWARD
79Josefine DahlanderGöteborg HCFORWARD
94Mimmi GillGöteborg HCFORWARD
99Rebecca BrownGöteborg HCBACK


Nyförvärv: Anni Keisala(Målvakt), Hilda Svensson (Forward), Emma Rehn (Forward),

Förluster: Joakim Engström (Coach)Hanna Olsson (Forward), Emma A. Mathiesen (Forward), Samantha Ridgewall (Målvakt), Ebba Berglund (Back), Sarah Bujold (Forward), Julia Tylke (Forward), Alba Gonzalo (Målvakt), Nicoline S. Jensen (Forward), Felizia Wikner-Zienkiewicz (Forward), Jessica Healey (back), Linnea Andersson (Back), Thea Johansson (Forward)

Rykten: Inga i dagsläget

Analys:

Klubben har tappat en stor del av sin grundstomme från fjolårets trupp och i början av silly season var det också lite oroligt runt ledarstaben, vilket i slutändan genererat i att klubben och tränare valt att gå skilda vägar efter gemensamt beslut… trots detta har föreningen lagt en ny grund och har i dagsläget en trupp bestående av två målvakter, tre backar och nio forwards! utifrån vår synvinkel saknar laget dock såväl spetskompetens i offensiven som rutin i defensiven medan målvaktssidan känns relativt ok för tillfället… så om laget ska kunna nå sitt uttalade mål om att vara topp 4 i sverige kommer de nog behöva fylla på truppen med 2-3 offensivt skickliga forwards samt ytterligare 2-3 backar med rutin som är defensivt starka. Utöver detta vore det nog bra för det framtida lagbygget om föreningen inom kort kunde presentera ett nytt namn på tränarposten, vilket brukar kunna underlätta något i själva rekryteringsfasen av spelare. Har inte varit så aktiva i silly season den senaste tiden och sitter i dagsläget på en ganska kort trupp, framförallt på backsidan. Så vi kan med största sannolikhet vänta oss att det inom kort kommer att presenteras någon/några nyförvärv eller förlängningar. Föreningen har fortsatt tungt i sitt lagbygge och saknar i dagsläget mer eller mindre ett halvt lag för att kunna färdigställa truppen… och inte blev det bättre av att man igår avtackade forwarden Thea Johansson som valt att fortsätta karriären på annat håll. I dagsläget står man med en trupp bestående av 2 målvakter, 3 backar och 7 forwards och mycket säger oss att föreningen letar med ljus och lykta för att kunna fylla upp de vakanta platserna och då framförallt på försvarssidan, där man i dagsläget är väldigt kort på spelare. Ansvariga kring laget har ett stort arbete framför sig för att fylla luckorna, men vi tvekar inte en sekund på att när det väl drar ihop sig så kan föreningen presentera ett slagkraftigt lag.

Spelartruppen just nu:

HV71

#SpelareLagPosition
1Anni KeisalaHV71MÅLVAKT
9Jenna RaunioHV71BACK
11Hilda SvenssonHV71FORWARD
17Danielle StoneHV71FORWARD
18Mira MarkströmHV71BACK
23Sanni HakalaHV71FORWARD
28Savine WielengaHV71FORWARD
33Mira JungåkerHV71BACK
48Kiira YrjänenHV71FORWARD
57Elin SvenssonHV71FORWARD
88Lina Van NoortHV71MÅLVAKT
91Kajsa ArmborgHV71FORWARD
99Emma RehnHV71FORWARD

Nyförvärv: Jordan Colliton (Coach), Emma Polusny (Målvakt), Lisa Östman (Forward), Fanny Brolin (Forward), Annika Fazokas (back), Abby Thiessen (Back), Bernadette Karpf (Forward), Noemi Ryhner (Forward) , Hana Haasova (Forward), Anna Purschke (Forward), Victoria Klimek (Forward)

Förluster: Ylva Martinsen (Coach), Mattias Olsson(Coach) Mattias Blomstrand (Coach),
Phoebe Staenz (Forward), Tereza Vanizova (Forward), Katerina Bukolska (Forward), Malou Berggren (Back), Jennifer Carlsson (Forward), Lindsay Agnew (Back/Forward)

Rykten:

Analys:

Leksand var ganska kvickt ute under silly season med att presentera en grund på tio spelare, men sedan dess har det egentligen inte hänt så mycket… förklaringen ligger nog i att det tog en stund innan man hade hittat ny tränare till laget och på tal om det så ska det till vintern bli intressant att se vilken ”twist” den nya kanadensiska tränaren Jordan Colliton kommer sätta på laget. Det mest nämnvärda såhär långt gällande leksands lagbygge är att de hittat en högintressant målvakt i amerikanskan Emma Polusny, som säkerligen kommer att kunna lyfta laget ytterligare en nivå om hon klarar av att hålla lika hög klass i SDHL som hon gjort i NCAA för sitt st cloud state university. I övrigt har laget inte värvat något extraordinärt änsålänge men kommer behöva fylla på laget med 2-3 forwards av hög kvalité samt 1-2 backar med offensiva spelkvalitéer om de har som avsikt att befinna sig på övre tabellhalvan. Föreningen har under senaste veckan fyllt på ordentligt med importspelare av varierande kvalité. Föreningens senaste nyförvärv är Tjeckiska forwarden Hana Haasova som man värvat från Göteborgs HC. Har sedan sin senaste värvning inte presenterat något nytt och vi har en känsla av att det efter att junior VM är färdigspelat kommer att presenteras något/några nyförvärv som varit deltagare i detsamma. Leksand har värvat en kanadensisk forwardsduo i form av Anna Purschke som närmast kommer från spel med Mount Royal university och Victoria Klimek som kommer från spel med Syracuse University. Laget börjar ta form och man har tagit in en hel del intressanta importspelare där den som kanske ska bli mest spännande att skåda är målvakten Emma Polusny som känns lite som ett ”ess i rockärmen” för laget till kommande säsong. I övrigt har föreningen en vettig grundstomme av svenska spelare som man sedan fyllt på med importerad kompetens. Huruvida de nya importspelarna kommer förhålla sig till SDHL kommer vi låta vara osagt, men vi har en magkänsla av att årets upplaga av Leksands IF kommer kunna ställa till det för de flesta lagen i serien – vilket gör dem lite till en underdog! Sett till det stora hela kommer laget behöva fyllas på med ytterligare två backar för att kunna presentera en full roster och något säger oss att det inte är omöjligt att tränare Colliton försöker få med sig ytterligare någon spelare från sitt forna lag i Mount Royal University.

Spelartruppen just nu:

Leksands IF

#SpelareLagPosition
4Wilma JohanssonLeksand IFFORWARD
5Nathalie LidmanLeksand IFBACK
8Ella AlbinssonLeksand IFFORWARD
12Emelie BerlinLeksand IFFORWARD
13Hanna SköldLeksand IFFORWARD
15Emma PolusnyLeksand IFMÅLVAKT
19Lisa ÖstmanLeksand IFFORWARD
22Agnez SvenssonLeksand IFFORWARD
24Ida KarlssonLeksand IFBACK
25Annika FazokasLeksand IFBACK
26Tuva KandellLeksand IFBACK
28Annie SilénLeksand IFBACK
32Fanny BrolinLeksand IFFORWARD
33Amanda JohanssonLeksand IFMÅLVAKT
34Bernadette KarpfLeksand IFFORWARD
37Abby ThiessenLeksand IFBACK
43Noemi RyhnerLeksand IFFORWARD
71Anna PurschkeLeksand IFFORWARD
72Victoria KlimekLeksand IFFORWARD
73Hana HaasovaLeksand IFFORWARD


Nyförvärv: Nara Elia (Forward), Haruka Toko (Forward), Ayaka Toko (Back), Simon Hedefalk (Coach), Sabina Eriksson (Målvakt),

Förluster: Thomas Pettersen (Coach), Stephanie Neatby(Målvakt), Moa Wernblom (Forward), Andrea Dalen(Forward), Sydney Brodt (Forward), Lenka Serdar (Forward)

Rykten: Ska finnas intresse från klubben gällande Thea Johansson som i dagarna tackade för sin tid i HV71 och ska fortsätta karriären på annat håll…

Analys:

Inledningsvis var det nästintill knäpptyst från Linköpings håll och totalt stiltje i silly season agerandet samtidigt som spelare efter spelare försvann ifrån truppen för att prova lyckan på annat håll… mycket har nog sin förklaring i att föreningen förlorat sin ”starka kvinna” Kim Martin som begav sig till nystartade Frölunda och släpade med sig några toppspelare på vägen samtidigt som klubben klargjorde att man bryter kontraktet med fjolårets norska tränare. Men allteftersom började lagbygget och det har trillat in några förlängningar samt har klubben värvat de japanska systrarna Haruka och Ayaka Toko och kanadensiska Nara Elia. Men utifrån dagsläget så är lagbygget långtifrån klart och för att föreningen fortsatt ska kunna ligga i toppen av tabellen behöver de finna en målvakt av toppklass tillsammans med 1-2 backar med offensiva kvalitéer och en back av defensiv kvalisort. på forwardssidan kommer man också behöva förstärka med ytterligare 2-3 toppspelare sett till ligan samt någon eller några ”grinders”. Efter en stunds sökande verkar man nu även ha funnit sin huvudtränare till kommande säsong i form av Simon Hedefalk som tidigare arbetat på killsidan med ungdoms och juniorlag samt TV-pucken för Medelpad och Njurunda SK i division 2. Linköping har funnit ersättaren på målvaktsposten efter att föreningen blivit av med Stephanie Neatby till Frölunda HC, det är ”hemvändande” Sabina Eriksson som närmast kommer från spel med SDE som kommer att ta plats mellan stolparna kommande säsong. Klubben har förlängt kontraktet med SDHL veteranen Ingrid Morset. Det är fortsatt stiltje på värvningsfronten hos klubben men de kommer förmodligen att presentera såväl förlängningar som nyförvärv under kommande vecka. Linköping har värvat franska forwarden Lore Baudrit som de senaste säsongerna representerat MoDo Hockey. Laget ser fortsatt ganska obalanserat ut och det finns fortsatt flertalet vakanta platser i laguppställningen. Så om föreningen ska kunna leva upp till fjolårets andraplats i ligan kommer de behöva presentera en hel del spetskompetens såväl offensivt som defensivt, men framförallt forwardssidan behöver fyllas på för att kunna presentera även en slagkraftig tredjelina.

Spelartruppen just nu:

Linköping HC

#SpelareLagPosition
1Ebba Svensson-TräffLinköping HCMÅLVAKT
9Olivia ZafutoLinköping HCBACK
11Lene TendenesLinköping HCBACK
12Ingrid MorsetLinköping HCBACK
14Justine-Leanne ReyesLinköping HCFORWARD
15Jessica AdolfssonLinköping HCBACK
16Marthe BrunvoldLinköping HCFORWARD
18Lore BaudritLinköping HCFORWARD
21Madelen Haug-HansenLinköping HCFORWARD
34Haruka TokoLinköping HCFORWARD
36Emilie Kruse-JohansenLinköping HCFORWARD
55Alva SolbergLinköping HCBACK
61Solveig GislerLinköping HCBACK
77Linnea JohanssonLinköping HCFORWARD
78Nara EliaLinköping HCFORWARD
88Sabina ErikssonLinköping HCMÅLVAKT
92Ayaka TokoLinköping HCBACK

Nyförvärv: Daniela Pejsova (Back), Lisa Johansson (Forward), Emma Nordin (Forward)

Förluster: Noemi Ryhner (Forward), Lisa Östman (forward)

Rykten: Inga just i dagsläget

Analys:

Är det lag som legat längst fram i rekryteringsfasen och gjorde redan under föregående säsong klart med viktiga kontraktsförlängningar av grundstommen i laget. därefter har man lagt pusselbit för pusselbit och kommer till vintern att kunna presentera ett väldigt slagkraftigt lag som i slutändan skulle kunna bli än starkare och bättre än fjolårets guldlag. Sett till det stora hela saknas det egentligen enbart två forwards för att komplettera truppen och det känns som att mästarinnorna sitter lugnt i båten och inväntar ”rätt” spelare och tillfälle för att fylla ut dessa platser då det förmodligen kommer att bli två forwards av yttersta toppklass för ligan som man önskar presentera på de vakanta platserna. Mycket talar för att föreningen till kommande säsong återtar favoritskapet för ligan som man under fjolåret tappat till Brynäs… vilket också påvisar att föreningen arbetar genuint för att höja nivån på svensk damhockey så mycket det går samt är goda föredömen i sitt arbete kring densamma. Har i dagarna gjort klart med svenska stjärnspelaren Emma Nordin som därmed återvänder till Luleå HF. Jenna Pirttijärvi har förlängt och kommer att passa bra in med sin riviga spelstil nu när det blir tacklingar. Inget nytt för svenska mästarinnorna på sistone men vi väntar med spänning på vad som kommer komma härnäst. Svenska mästarinnorna har inte presenterat mycket nytt på sistone men känns fortsatt som laget med den bästa laguppställningen inför kommande säsong. Laget kommer att kunna presentera tre riktigt bra och jämna femmor och en intressant fjärdefemma…upptill det har man ett stabilt målvaktspar.

Spelartruppen just nu:

Luleå HF

#SpelareLagPosition
5Johanna FällmanLuleå HFBACK
6Jenni HiirikoskiLuleå HFBACK
7Tilde SjödinLuleå HFBACK
11Josefine PerssonLuleå HFFORWARD
13Jenna PirttijärviLuleå HFFORWARD
14Wilma SjölundLuleå HFFORWARD
16Petra NieminenLuleå HFFORWARD
17Sofia SkriverLuleå HFFORWARD
20Klara KenttäläLuleå HFFORWARD
21Astrid LindebergLuleå HFBACK
23Pernilla ForsgrenLuleå HFBACK
25Wilma HjelmLuleå HFFORWARD
31Frida AxellLuleå HFMÅLVAKT
40Noora TulusLuleå HFFORWARD
42Viivi VainikkaLuleå HFFORWARD
44Emma NordinLuleå HFFORWARD
47Daniela PejsovaLuleå HFBACK
52Sara GrahnLuleå HFMÅLVAKT
61Lisa JohanssonLuleå HFFORWARD
67Linn PetersonLuleå HFFORWARD
71Anna KjellbinLuleå HFBACK
88Ronja SavolainenLuleå HFBACK


Nyförvärv: Jarred Cipparone (Coach), Vendula Pribylova (Forward), Lauren Bench (Målvakt), Taylor Wabick (Back), Morgan Wabick (Forward), Brooke Hobson (Back)

Förluster: Daniela Pejsova (Back), Klara Peslarova (Målvakt), Marion Allemoz (Forward), Lore Baudrit (Forward), Erica Rieder (Back), Viktorie Svejdova (Målvakt)

Rykten: Inga i dagsläget

Analys:

Föreningen har genomgått ett tränarbyte, där föregående säsongernas tränare Björn Edlund nu gått över till att vara sportchef på heltid och där Jared Cipparone nu tagit över i båset. Föreningen har egentligen inte värvat så mycket ännu utan snarare fokuserat på att förlänga med de spelarna som man önskar ha kvar till kommande säsong. nämnvärt är dock att föreningen hittills har gjort sig av med /”tappat” fem stycken importspelare, där den mest noterbara förlusten är av målvakten Klara Peslarova som valt att gå till Brynäs IF. Trots detta har föreningen redan en bred stomme att stå på och vi är fullt övertygade om att sportchef Edlund har något intressant i sikte för att komplettera truppen med för att kunna presentera ett slagkraftigt lag till seriestarten. Laget behöver naturligtvis finna en fullgod ersättare för spelarförlusten av målvakten Peslarova men samtidigt också 2-3 backar med såväl offensiva som defensiva kvalitéer. utöver detta skulle de behöva finna 2 stycken forwards av toppklass för ligan om de i slutändan har som avsikt att befinna sig på övre halvan av tabellen. Föreningen har idag värvat de kanadensiska tvillingsystrarna Morgan och Tyler Wabick som kommer från spel i collegeligan NCAA med University of Connecticut där de båda varit viktiga grundpelare. Laget börjar ta form och det saknas i princip enbart några backar för att truppen ska bli fulltalig. Det senaste nyförvärvet är just en back… hon är kanadensiska, heter Brooke Hobson och kommer närmast från spel med Northeastern university i collegeligan NCAA, där hon även varit såväl assisterande som lagkapten. Som det ser ut i dagsläget så kommer MoDo att kunna presentera ett jämnt och intressant lag till kommande säsong, där de ser ut att bli jobbiga att möta då de kommer att hålla en jämn nivå över alla sina femmor såväl offensivt som defensivt. Det ska även bli intressant att se hur lagets nya amerikanska målvakt Lauren Bench kommer att mäkta med SDHL i förhållande till hennes prestationer under collegetiden och spel i amerikanska collegeligan NCAA.

Spelartruppen just nu:

MoDo Hockey

#SpelareLagPosition
1Lauren BenchMoDo HockeyMÅLVAKT
1Lisa JönssonMoDo HockeyMÅLVAKT
2Anna AnderssonMoDo HockeyBACK
3Brooke HobsonMoDo HockeyBACK
7Lina LjungblomMoDo HockeyFORWARD
10Wilma SundinMoDo HockeyFORWARD
11Julia PerjusMoDo HockeyFORWARD
13Mira HallinMoDo HockeyFORWARD
15Sofia SohlinMoDo HockeyFORWARD
15Linnéa AnderssonMoDo HockeyBACK
19Kaitlyn TougasMoDo HockeyFORWARD
22Jaycee MagwoodMoDo HockeyFORWARD
23Olivia CarlssonMoDo HockeyFORWARD
24Ebba HedqvistMoDo HockeyFORWARD
25Maja GrundströmMoDo HockeyFORWARD
26Vendula PribylovaMoDo HockeyFORWARD
28Tea Løkke NybergMoDo HockeyFORWARD
32Mariam El-MahmadiMoDo HockeyBACK
32Taylor WabickMoDo HockeyBACK
33Ebba TärnfjordMoDo HockeyBACK
45Paula BergströmMoDo HockeyBACK
74Morgan WabickMoDo HockeyFORWARD

Nyförvärv: Jan Bylesjö (Coach), Wiktoria Sikorska (forward), Emma Forsgren ( Back), Viktorie Svejdova (Målvakt)

Förluster: Johanna Ikonen(Coach) Linn Jansson-Almgren (Målvakt), Sabina Eriksson (Målvakt), Vendela Olsson (back)

Rykten: Inga i dagsläget

Analys:

Har antingen flugit under radarn hela silly season såhär långt eller så har det helt enkelt inte agerats så mycket från klubbens håll änsålänge. Visst att föreningen har gjort klart med ny tränare samt värvat polska Wiktoria Sikorska från Göteborgs HC… men om föreningen ska kunna fortsätta undvika kvalspel gäller det nog att hamna på tå inom kort så eventuella tänkbara nyförvärv inte försvinner framför näsan på föreningen. Som det ser ut i dagsläget så kommer klubben med största sannolikhet likt föregående säsong att vara indragna i bottenstriden av ligan och kampen om att hamna på rätt sida av kvalstrecket. Truppen i sig känns något slätstruken och det skulle behövas ytterligare några forwards och backar av toppnivå för ligan för att laget ska kunna klättra i tabellen och vem vet, kanske har det presenterats redan innan serien drar igång. Har inte presenterat något på sistone men vi utgår ifrån att de kommer att göra det inom kort då truppen inte känns fullständig riktigt än. Har det varit väldigt tyst om på senaste tiden och som det ser ut i dagsläget kommer truppen behövas fyllas på ytterligare något för att den ska bli komplett. Mycket talar för att det kommer att kunna bli ett liknande scenario som föregående säsong, men frågan är om man denna gång hamnar på rätt sida kvalstrecket.

Spelartruppen just nu:

SDE HF

#SpelareLagPosition
4Kayleigh HamersSDE HockeyBACK
5Kelly MurraySDE HockeyBACK
6Ella Planting-BerglooSDE HockeyFORWARD
9Maree DijkemaSDE HockeyFORWARD
10Julie ZwarthoedSDE HockeyFORWARD
13Hanna BlomqvistSDE HockeyBACK
14Magdalena WinboSDE HockeyFORWARD
15Emma ForsgrenSDE HockeyBACK
16Leanne GanneySDE HockeyFORWARD
17Julia JohanssonSDE HockeyFORWARD
20Andrea KaspersenSDE HockeyFORWARD
21Frida EkdahlSDE HockeyFORWARD
22Hannah Clayton CarrollSDE HockeyFORWARD
24Wiktoria SikorskaSDE HockeyFORWARD
28Mathea FischerSDE HockeyFORWARD
30Viktorije SvejdovaSDE HockeyMÅLVAKT
33Lindsey PostSDE HockeyMÅLVAKT
67Michelle LöwenhielmSDE HockeyFORWARD


DAMETTAN NORRA

Nyförvärv: Selina Aho (Back), Julia Vestin (Back)

Förluster: Linnéa Hurtig (Forward)

Rykten:
Analys: Megan Holzhuter (Forward) var i grunden klar för spel med IF Troja-Ljungby… men då något verkar ha gått snett presenterades hon idag med kontraktsförlängning i IF Björklöven! Föreningen har sedan senast förlängt kontraktet med Kamilla Skogvold Olsen samt värvat backen Julia Vestin från Skellefteå AIK/Husum HK

Spelartruppen just nu:

IF Björklöven

#SpelareLagPosition
18Elin ÖhrnerIF BjörklövenFORWARD
37Nikola DýckováIF BjörklövenFORWARD
93Selina AhoIF BjörklövenBACK
99Megan HolzhuterIF BjörklövenFORWARD

Nyförvärv: Ulrika Dahlgren (General manager) Malou Berggren (Back), Isabell Palm (Forward), Jonas Klingsell (Coach)

Förluster: Selina Aho (Back), Sara Åkerlund (Back), Julia Vestin (Back)

Rykten:

Analys:
Skellefteå har på flera olika sätt sportsligt visat att man satsar på sitt damlag, som ett led i detta valde man att anställa Ulrika Dahlgren för att ge damorganisationen ytterligare stabilitet.
Man började också under den tidiga våren att signade spelare vilket resulterat i att man har förlängt med 7 st spelare redan samt att Malou Berggren återvänder ifrån dala skogarna till de mera nordliga skogarna igen och att man förstärkt laget med SDHL meriterade Isabell palm . Men med tanke på deras uttalade satsning bör vi snart få se betydligt mera färgstarka namn i Skellefteå men sedan presentationen av Isabell Palm har föreningen inte värvät något nytt bortsett en tränare till ledarstaben då Jonas Klingsell blir ny i båset.

Spelartruppen just nu:

Skellefteå AIK

#SpelareLagPosition
1Miranda DahlgrenSkellefteå AIKMÅLVAKT
7Kharma PavvalSkellefteå AIKFORWARD
10Ellen LövgrenSkellefteå AIKFORWARD
17Laura LerchovaSkellefteå AIKFORWARD
18Sara BjurvénSkellefteå AIKFORWARD
19Malou BerggrenSkellefteå AIKBACK
20Sandra RannerudSkellefteå AIKFORWARD
21Isabell PalmSkellefteå AIKBACK
23Clara MarkebySkellefteå AIKBACK
25Amanda BrännströmSkellefteå AIKBACK
46Vilma GranlundSkellefteå AIKFORWARD


ÖSTRA DAMETTAN

Nyförvärv: Olle Öhrqvist (Coach), Eline Gabriele (Målvakt), Justyna Zyla (Forward)

Förluster: Karolina Erbanová (Forward)

Rykten:

Analys: klubben ska enligt sportchefen ha 17 spelare kontrakterade! Föreningen har gjort klart med ny tränare till kommande säsong, vilket blir Olle Öhrqvist som kommer till laget från AIK:s organisation. klubben har även värvat en holländsk målvakt och en polsk forward samt förlängt med Ida Mattson och Jillian Moffatt sedan senast.

Spelartruppen just nu:

Almtuna IS

#SpelareLagPosition
1Eline GabrieleAlmtuna ISMÅLVAKT
5Wilma HautamäkiAlmtuna ISBACK
5Rebecca PihlAlmtuna ISBACK
19Ella Bergström ÅgrenAlmtuna ISBACK
21Julia WeckströmAlmtuna ISFORWARD
23Polina LubenetsAlmtuna ISFORWARD
25Justyna ZylaAlmtuna ISFORWARD
28Ida MattssonAlmtuna ISFORWARD
35Jillian MoffattAlmtuna ISMÅLVAKT

Nyförvärv:

Förluster: Lucia Zaborska (Forward)

Rykten:
Analys: Har förlängt kontrakten med Ida Nikula, Sigrid Jason och Anna Faber. Föreningen har även beslutat att starta ett damjuniorlag till kommande säsong

Spelartruppen just nu:

Hammarby IF

#SpelareLagPosition
1Linnea Holterud olssonHammarby IFMÅLVAKT
2Anna FaberHammarby IFBACK
21Ida NikulaHammarby IFFORWARD
22Sigrid JasonHammarby IFFORWARD


Nyförvärv: Julie Wietfeldt Öiseth (Back), Katrine Westmark (Forward), Mercedes- Julie kryger Nordvi (Back), Elsa Olsson (Forward), Olivia Andlin (Forward/Back), Denice Håkansson (Forward), Kira Kulakova (Forward)

Förluster: Beatrice Hjälm (Forward), Sunna Björgvinsdóttir (Forward)

Rykten:
Enligt rykten sägs det att Haninge har tre stycken nyförvärv på väg in i rostern där en av dem tre ska vara en norska.

Analys: Har i dagarna förlängt med Thea Moser som därmed går in på sin femte säsong i klubben. Haninge har även kommit överens med kaptenen Anna Löfstedt om en förlängning. Föreningen söker även en damjuniortränare.

Spelartruppen just nu:

Haninge Anchors HC

#SpelareLagPosition
2Olivia AndlinHaninge Anchors HCBACK
3Mercedes Julie Kryger NordviHaninge Anchors HCBACK
4Julie Wietfeldt ÖisethHaninge Anchors HCBACK
11Lea LindstedtHaninge Anchors HCBACK
11Katrine WestmarkHaninge Anchors HCFORWARD
14Thea MoserHaninge Anchors HCFORWARD
17Elsa OlssonHaninge Anchors HCFORWARD
18Sofia VidmoHaninge Anchors HCBACK
21Anna LöfstedtHaninge Anchors HCFORWARD
37Denice HåkanssonHaninge Anchors HCFORWARD
48Kira KulakovaHaninge Anchors HCFORWARD

Nyförvärv: Beatrice Hjälm (Forward), Sunna Björgvinsdóttir (Forward), Emma Aller Mathiesen (Forward) Adela Juzkova (Back), Hunter Mosher (Forward), Alba Gonzalo (Målvakt), Esther De Jong (Forward), Laura Leitner (Back), Silje Kongstorp Johansen (Back)

Förluster: Denice Håkansson (Forward/Back), Kira Kulakova (Forward), Amanda Eriksson (Forward), Klara Larsson (Målvakt)

Rykten:
Analys: Har under den senaste tiden värvat in en rad intressanta spelare som föreningen förmodligen har höga förhoppningar om och som skulle kan ta dem än längre i eventuellt kvalspel än dithän de nådde i fjol. Har gjort klart med två starka nyförvärv i form av Alba Gonzalo och Esther De Jong, vilka har mångårig erfarenhet av SDHL spel samt den unga lovande backen Laura Leitner från Österrike. Något som dock är en ”oroande” utveckling är att laget nu har hela 12 importspelare i sin laguppställning… Klubben fortsätter värva utländskt och har kontrakterat Norska Silje Kongstorp Johansen som föregående säsong spelade för Malmö Redhawks.

Spelartruppen just nu:

Södertälje SK

#SpelareLagPosition
1Tindra OknefjellSödertälje SKMÅLVAKT
2Adela JuzkovaSödertälje SKBACK
5Kira KulakovaSödertälje SKFORWARD
8Gaja PezdirSödertälje SKFORWARD
9Patricia AphremSödertälje SKFORWARD
12Mirey SaadoSödertälje SKBACK
13Bim SchalénSödertälje SKFORWARD
14Amanda IngströmSödertälje SKFORWARD
15Isabella HorvathSödertälje SKFORWARD
16Elsa OlssonSödertälje SKFORWARD
17Denice HåkanssonSödertälje SKBACK
18Leyre Villar ToroSödertälje SKFORWARD
22Mindy LindholmSödertälje SKFORWARD
23Daria TsymyrenkoSödertälje SKFORWARD
24Sandra HalldénSödertälje SKFORWARD
27Madeleine NoonanSödertälje SKFORWARD
31Alba GonzaloSödertälje SKMÅLVAKT
32Emma NicholsSödertälje SKMÅLVAKT
36Ebba LindbergSödertälje SKBACK
37Hunter MosherSödertälje SKFORWARD
49Laura LeitnerSödertälje SKBACK
63Indira BoschSödertälje SKBACK
68Julija BlazinsekSödertälje SKFORWARD
74Silje Kongstorp JohansenSödertälje SKBACK
86Esther De JongSödertälje SKFORWARD
87Sunna BjörgvinsdóttirSödertälje SKFORWARD
88Beatrice HjälmSödertälje SKFORWARD
91Pia PrenSödertälje SKFORWARD
91Emma Aller MathiesenSödertälje SKFORWARD

Nyförvärv:

Förluster:

Rykten:
Analys:

Spelartruppen just nu:

Tullinge TP HC

VÄSTRA DAMETTAN

Nyförvärv: Emma Murén (Forward) Emelie Cordoba (Forward), Linnea Hedin (Back), Jule Flötgen (Målvakt)

Förluster: Mimmi Gill (Forward), Marissa Graham (Back)

Rykten:
Analys: Klubben har gjort ytterligare kontraktsförlängningar, i form av backen Hilda Södergren, målvakten Linda Glädt och backen Jennifer Axelsson. Senaste nytt är förlängningar med Matilda Eriksson (Forward), Julia Hagnäs (Back), Silje Holös (tränare) samt har man värvat Emilie Cordoba från Göteborg hc.

Spelartruppen just nu:

Färjestad BK

#SpelareLagPosition
1Linda GlädtFärjestad BKMÅLVAKT
2Esteri KalliomäkiFärjestad BKBACK
3Hilda SödergrenFärjestad BKBACK
4Jennifer AxelssonFärjestad BKBACK
7Linnéa HedinFärjestad BKBACK
8Matilda ErikssonFärjestad BKBACK
10Julia HagnäsFärjestad BKBACK
13Annie ParsonsFärjestad BKBACK
28Filippa LindgrenFärjestad BKBACK
29Emelie CordobaFärjestad BKFORWARD
29Frida LarssonFärjestad BKBACK
35Jule FlötgenFärjestad BKMÅLVAKT
39Julia PetterssonFärjestad BKFORWARD
50Kaja EkleFärjestad BKMÅLVAKT
99Emma MurénFärjestad BKFORWARD


Nyförvärv:

Förluster:

Rykten:
Analys:

Spelartruppen just nu:

SHK

Nyförvärv: Lovisa Engström (Forward), Amanda Eriksson (Forward)

Förluster:

Rykten:
Analys: Har värvat hem Amanda Eriksson som senaste säsongen spelade för Södertälje SK. Samt har man sedan tidigare värvat Lovisa Engström från Hallstahammar HK och förlängt kontrakten med Meredith Malloy och Julia Öhrberg Nyberg.

Spelartruppen just nu:

Västerås IK

#SpelareLagPosition
19Amanda ErikssonVästerås IKFORWARD
21Julia Öhrberg NybergVästerås IKFORWARD
22Meredith MalloyVästerås IKFORWARD
23Lovisa EngströmVästerås IKFORWARD

Falu IF

Nyförvärv: Saga Thynell-Nissas (Forward), Jennifer Johansson, Mathilda Danielsson, Margot Desvinges (Forward), Klara Larsson (Målvakt)

Förluster:

Rykten:

Analys:
Nykomlingarna Falu IF i damettan västra gör en jätte satsning på damerna och de har redan flera tunga namn i sin roster och de är spelare som under flera år tillhört toppen i både SDHL såväl som damettan.
damhockey.SE ser dem just nu som favoriter till att ta över den ledande rollen i damettan västra.
Med rutinerade namn som t ex. Elin Lundberg, Lina Wester, Klara Myrén och Saga Thynell Nissas borde man promenera rakt igenom damettan västra till en relativt enkel serieseger. Falun har gjort klart med en rad spelare senaste tiden som borde ge dem en boost att vara den absoluta seriefavoriten i damettan västra. Man har gjort klart med Jennifer Johansson, Mathilda Danielsson, samt fransyskan Margot Desvignes. Har inte värvat något nytt sedan senaste updaten, men det talas om att det är fler spelare på väg in i truppen

Spelartruppen just nu:

Falu IF

#SpelareLagPosition
1Ida WinklerFalu IFMÅLVAKT
1Klara LarssonFalu IFMÅLVAKT
2Elin LundbergFalu IFBACK
3Johanna GävstedtFalu IFBACK
43Mathilda DanielssonFalu IFBACK
47Jennifer JohanssonFalu IFFORWARD
78Saga Thynell-NissasFalu IFFORWARD
87Margot DesvignesFalu IFFORWARD
97Johanna EldebäckFalu IFFORWARD
98Lina WesterFalu IFFORWARD
99Klara MyrénFalu IFFORWARD


SÖDRA DAMETTAN

Nyförvärv:

Förluster:

Rykten:
Analys:

Spelartruppen just nu:

Hovås HC

Nyförvärv: Ellinor Rydell (Coach)

Förluster: Carl Wendt (coach), Agata Sarnowska (Forward) ,Mille Kunnerup Sörensen (Forward), Silje Kongstorp Johansen (Back), Amanda Andersson (Forward)

Rykten:

Analys:
Efter två raka säsonger med Calle & Calle vid rodret söker man nu efter två tränare samt en delad roll som sportchef. Dock har det generellt sätt var väldigt tyst i Malmö nästan lite oroväckande tyst men tanke på deras storsatsning den gångna säsongen. Föreningen har ännu inte presenterat några spelare till kommande säsong bortsett Karolin Malmquist… Klubben har nu hittat sin nya tränare i form av Ellinor Rydell som blir huvudtränare och sportchef. Hon har de senaste åren varit aktiv kring och arbetat med att bygga upp Rögles flickverksamhet.

Spelartruppen just nu:

Malmö Redhawks

#SpelareLagPosition
11Karolin MalmquistMalmö RedhawksFORWARD


Nyförvärv:

Förluster:

Rykten:
Analys: Megan Holzhuter (Forward) var i grunden klar för spel med IF Troja-Ljungby tillkommande säsong… men då något verkar ha gått snett presenterades hon idag med kontraktsförlängning i IF Björklöven! Vid kontakt med IF Troja-Ljungby får damhockey.se som svar att spelaren ångrat sig och önskar vara kvar i IF Björklöven. Har inte presenterat något nytt sedan senaste updaten.

Spelartruppen just nu:

IF Troja-Ljungby

#SpelareLagPosition
10Ida EklindIF Troja-LjungbyBACK
12Mickaela Trobäck PaulssonIF Troja-LjungbyBACK
14Hanna SvenssonIF Troja-LjungbyFORWARD
22Sabina MartinssonIF Troja-LjungbyFORWARD
32Tova ÅkessonIF Troja-LjungbyBACK

Nyförvärv: Sabine Kate Rubina (Back), Dora Kaposvari (Målvakt)

Förluster:

Rykten:
Analys: Har inte presenterat något nytt sedan den senaste updaten

Spelartruppen just nu:

Karlskrona HK

SpelareLagPosition
Dora KaposvariKarlskrona HKMÅLVAKT
Sabine Kate RubinaKarlskrona HKBACK


Nyförvärv: Hanna Olsson ( Forward), Stephanie Neatby (Målvakt), Felicia Linder (Back), Lärke Söndergaard (Back), Maja Beverin (Back), Karin Svedberg (Forward), Jennifer Carlsson (Forward), Linnea Petterson Dove (Forward) , Ebba Strandberg (Back), Linn Jansson-Almgren (Målvakt), Michelle Karvinen (Forward), Andrea Dalen (Forward), Tilde Utbult (Forward), Emilia Hallbeck (Forward), Jil Kündig (Forward, Holly Boney (Back), Sarah-Éve Coutu-Godbout (Forward)

Förluster:

Rykten:

.

Analys: Det syns verkligen att Frölunda har sin tydliga målsättning att nå SDHL direkt då man i princip har ett lag som även i SDHL sammanhang skulle kunna gå upp mot topplagen där utan några större problem. Har som synes ett väldigt respektingivande lag änsålänge och det kommer säkert fyllas på med ytterligare någon/några spelare men denna gång har de inte presenterat något nytt sedan senaste updaten. Har som synes ett väldigt respektingivande lag änsålänge och det kommer säkert fyllas på med ytterligare någon/några spelare men denna gång har de inte presenterat något nytt sedan senaste updaten. Det vi dock vet med säkerhet är att Emma Nordin bestämt sig för att förlänga med Luleå HF och är därmed inte längre aktuell för klubben. Föreningens nästa nyförvärv är nu presenterat i form av kanadensiska forwarden Sarah-Éve Coutu-Godbout som föregående säsong spelade för AIK i SDHL.

Spelartruppen just nu:

Frölunda HC

#SpelareLagPosition
2Maja BeverinFrölunda HCBACK
3Felicia LinderFrölunda HCBACK
4laerke SöndergardFrölunda HCBACK
5Ebba StrandbergFrölunda HCBACK
7Linnea Petterson-DoveFrölunda HCFORWARD
14Tilde UtbultFrölunda HCFORWARD
16Jennifer CarlssonFrölunda HCFORWARD
28Karin SvedbergFrölunda HCFORWARD
31Stephanie NeatbyFrölunda HCMÅLVAKT
32Linn Jansson AlmgrenFrölunda HCMÅLVAKT
33Michelle KarvinenFrölunda HCFORWARD
43Emilia hallbeckFrölunda HCFORWARD
44Jil KündigFrölunda HCFORWARD
68Sarah-Eve Coutu-GodboutFrölunda HCFORWARD
90Holly BoneyFrölunda HCBACK
92Andrea DalenFrölunda HCFORWARD
99Hanna OlssonFrölunda HCFORWARD

Nyförvärv: Agnes Törnlund (Forward), Akane Konishi (Målvakt), Alexandra Lindahl (Back), Linnea Hurtig (Forward), Judith Andersson (Forward), Lina Olausson (Back/Forward), Ebba Westerlind (back), Jenny Forström (Back), Malin Bergström (Forward), Ebba Sidorsson (Back), Nora Oskarsson (Back)

Förluster:

Rykten:
Analys:

Spelartruppen just nu:

Vänersborg HC

#SpelareLagPosition
1Tindra AnderssonVänersborgs HCMÅLVAKT
2Jenny ForsströmVänersborgs HCBACK
3Alexandra LindahlVänersborgs HCBACK
4Lina OlaussonVänersborgs HCBACK
5Ebba SidorssonVänersborgs HCBACK
6Ebba WesterlindVänersborgs HCBACK
9Judith AnderssonVänersborgs HCFORWARD
10Malin BergströmVänersborgs HCFORWARD
31Akane KonishiVänersborgs HCMÅLVAKT
39Matilda AnderssonVänersborgs HCFORWARD
96Nora OskarssonVänersborgs HCBACK
97Agnes TörnlundVänersborgs HCFORWARD
98Linnea HurtigVänersborgs HCFORWARD
99Emma JohanssonVänersborgs HCFORWARD