Connect with us

LEKSAND SDHL

Ny Kanadensisk Duo till SDHL

Leksand har idag gjort klart med en Kanadensisk forwardsduo i form av Victoria Klimek och Anna Purschke…

Föreningen fyller nu på sin trupp med ytterligare 2 kanadensiskor och laget kommer till vintern ha 3 kanadensiskor i truppen samt en kanadensisk coach, såvida det inte tillkommer flera!

Anna Purschke kommer från spel med Mount Royal University i den kanadensiska universitetsligan Usports som hon spelat för de senaste 6 säsongerna, där hon haft lagets nya tränare Jordan Colliton som coach. Under sin tid där har hon levererat 49 poäng på 132 spelade matcher vilket ger henne ett poängsnitt på 0.37 poäng per spelad match. Hon har gjort 27 mål och 22 assisterande målpassningar samt varit utvisad i totalt 60 minuter. Som spelare lever hon mycket på sin spelintelligens och sin skridskoåkning men har även ett bra skott samt ska hon vara en riktigt bra lagspelare enligt Leksands sportchef Alexander Bröms.

Den andra kanadensiska forwarden är Victoria Klimek som kommer från spel med Syracuse University som hon spelat för de senaste 5 säsongerna. Under sin tid där har hon levererat 73 poäng på 164 spelade matcher i form av 38 mål och 35 målgivande passningar vilket ger henne ett poängsnitt på 0.45 poäng per spelad match samt har hon varit utvisad i totalt 111 minuter. Leksand hoppas att hon fortsatt kommer producera likt hon gjort under sin collegetid samt att hon kommer kunna vara väldigt bidragande med sitt fysiska spel och kunna dra nytta av sin storlek nu när ligan bestämt sig för att införa tacklingar och tillåta mer fysiskt spel. Får hon spelet att stämma och att hon snabbt kan acklimatisera sig så tror sportchef Alexander Bröms att hon kommer kunna bli en bra positiv energiboost för laget.

Med dessa två kanadensiskorna på plats i truppen så är forwardssidan mer eller mindre fullständig och nu letar klubben backar till de 2 vakanta backplatserna för att kunna fullborda grundtruppen för kommande säsong.