Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

JUNIORKRONORNA

Semifinalen i JVM

Inatt spelade damjuniorkronorna JVM semifinal mot regerande mästarinnorna USA då pucken släpptes klockan 01.30 i Madison.

Det var nog många som hade räknat med att det skulle bli en enkel seger för amerikanskorna, inte minst med tanke på att USA under gruppspelet vann relativt enkelt mot Sverige med hela 6-1 med mersmak. Men Damjuniorkronorna och dess ledning gick i helt andra tankar och hade bestämt sig för att bjuda upp till kamp!

Första perioden var relativt ensidig då USA dominerade spelet generellt sett medan Sverige enbart kom till några ströchanser och det syntes tydligt att amerikanskorna hade vm-finalmatchen i sikte. Men ett välstrukturerat och disciplinerat Svenskt lag såg till att de flesta av de amerikanska chanserna var av något mindra farliga sorten genom att hålla amerikanskorna på ”utsidan” då de befann sig i svensk zon. Sverige tvingades dock kapitulera när Sydney Morrow bjöd publiken på ett tekniskt skickligt nummer då hon pricksköt in 1-0 till USA från en snäv vinkel, vilket sedemera visade sig bli periodens enda mål. USA dominerade puckinnehavet i perioden och vann skottstatistiken med hela 14-2.

Efter den dominans från USA som publiken fick se i den första perioden förväntade sig nog de flesta att matchbilden skulle vara sig lik även under andra perioden, men där hade dem fel!

Andra Perioden hade knappt hunnit börja innan en amerikanska dragit på sig en utvisning och Sverige kunde strukturera upp ett riktigt bra powerplay som så när resulterade i en kvittering, men ena stolpen var tyvärr i vägen. Sverige fortsatte att spela tight och disciplinerat och skapade flertalet riktigt bra målchanser, vilket tvingade amerikanskorna att ta fler och fler utvisningar. Till slut kom kvitteringen till 1-1 efter ca 8 minuter spelat av perioden och målet gjordes av Stella Lindell då hon påpassligt slog in sin egen retur efter att ha styrt ett ”passningsskott” från blålinjen. Spelarna i USA såg mer och mer frustrerade ut då de inte lyckades med vad de tänkt sig och de fortsatte att dra på sig fler och fler utvisningar. Detta ledde till att Sverige tog ledningen med 1-2 efter att Mira Jungåker gjort mål i powerplay genom ett rykande slagskott från blålinjen efter 12.27 spelat av andra perioden. Därefter blev det en del målchanser åt båda håll, men inget som resulterade i mål vilket gjorde att Sverige kunde gå till periodvila med en 1-2 ledning.

Tredje Perioden var bara minuten gammal då amerikanskorna kunde utjämna tillställningen efter att USA tagit sig in i Sveriges zon och vunnit en kamp om pucken längs sargen som friställde Margaret Scannell som med ett handledsskott pricksköt pucken i bortre krysset från toppen av tekningscirkeln. Perioden fick sedan en tydlig prägel likt den första perioden där USA dominerade puckinnehavet och tog tillbaka kontrollen över spelet men svenskorna kämpade febrilt och skapade även de en del lägen. Med lite mer än 6 och en halv minut kvar att spela vinner Sverige en tekning i egen zon men lyckas inte få ut pucken som fångas upp vid blålinjen av amerikanskan Grace Dwyer som skickar iväg ett skott som letar sig in bakom en skymd Lisa Jönsson i det svenska målet och USA hade därmed återtagit ledningen i matchen med 3-2. Därefter kämpar svenskorna frenetiskt för att kunna få till en kvittering men lyckas inte riktigt komma till några farliga målchanser och USA vinner matchen med 3-2.

Sett till det stora hela så var prestationen från svenskorna den absolut bästa hittills i turneringen och trots förlusten bör det svenska laget vara nöjda med sin prestation över att som enda lag hittills ha ”skakat om” de regerande världsmästarinnorna från USA.

För Sveriges del väntar nu en bronsmatch mot Finland med nedsläpp ikväll klockan 22.30 som liverefereras här på damhockey.se medan USA ska spela final mot Kanada med nedsläpp klockan 02.30 natten till tisdag.