Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

JUNIORKRONORNA

Damhockey.se Liverefererar Bronsmatchen i JVM

Turneringen går mot sitt slut och Sverige har ett sista uppdrag kvar innan turneringen är färdigspelad och det är bronsmatchen mot grannlandet Finland med nedsläpp klockan 22.30 ikväll.

Första Perioden är igång och pucken är släppt i Madison Wisconsin USA för Sveriges sista match i JVM. Spelet är inledningsvis något böljande med ett fåtal möjligheter åt båda håll. Efter 3.54 spelat drar Sverige på sig en utvisning och Finland ges möjligheten att spela powerplay. Finland etablerar spel i Svensk son men kommer inte riktigt till några farligheter då det svenska boxplayet spelar disciplinerat och sköter sig i positionsspelet. Sverige klarar av det numerära underläget men finskorna har fortsatt tryck och är de som har något mer puckinnehav såhär långt. Spelet är fortsatt böljande och det blir en hel del puckbyte runt mittzon då det är något passivt och taktiskt spel där de båda lagen avvaktar det andra lagets misstag och försöker undvika att göra egna. Sverige har de senaste minuterna fått ordning mer och mer på sitt spel och får iväg några avslut som inte alls är ofarliga. Efter fortsatt tryck från svenskt håll tvingas finskorna att dra på sig en utvisning och Sverige ges möjligheten att spela powerplay. Sverige etablerar spel i den finska zonen men kommer inte riktigt till någon farlig målchans, man får iväg några avslut men inte bättre än att de täckts av finskor eller blockeras av Emilia Kyrkkö. Finland är åter fulltaligt och börjar få ordning på spelet igen efter den avklarade utvisningen. Spelet är fortsatt böljande men nu med något mer puckinnehav hos finskorna som även lyckas komma till några avslut men utan framgång och där ljuder slutsignalen för den första perioden.

Sett till det stora hela så bjöd första perioden på en relativt avvaktande hockey där inget av lagen vill göra några misstag och man ”känner” mer på varandra för att kunna dra taktisk fördel av det andra laget. Detta gör att perioden bjuder på en del böljande spel med mycket puckbyte och egentligen inte så många farliga målchanser… Överlag är det en jämn period och det oavgjorda resultatet känns som ett rättvist resultat efter 20 spelade minuter. Skottstatistiken blev även den oavgjord med 10 skott åt vardera håll.

Andra perioden är igång och spelet är fortsatt något tillknäppt men med ströchanser åt vardera håll. efter 5.57 spelat av perioden drar Sverige på sig en utvisning och Finland ges möjligheten att spela powerplay. Finskorna etablerar spel i den svenska zonen och har genom det numerära överläget fått en bra start på perioden och har tagit över puckinnehavet och kontrollen över isen. Finland får iväg några skott i sitt powerplay, men inget som utgör någon större fara då svenskorna är fortsatt disciplinerade i sitt försvarsspel. Sverige är fulltaligt och behöver nu finna vägar för att återvinna pucken och puckinnehavet för att kunna återgå till gameplan och därigenom kunna skapa något farligare målchanser. Svenskorna börjar få bättre struktur på spelet och har sedan de blev fulltaliga tagit över spelet mer och mer vilket leder till att finskorna drar på sig en utvisning och Sverige ges möjligheten att spela powerplay. Sverige etablerar spel i offensiv zon och söker vägar för att få in pucken till den ”farliga ytan” framför målgården men finskorna spelar smart och håller svenskorna utanför boxen och tvingar Sverige att ta sina avslut längre utifrån. Finland är åter fulltaligt och matchen återgår till 5 mot 5 spel. Detta blir dock inte långvarit då Ida Karlsson drar på sig en utvisning och det är återigen Finlands tur att spela i numerärt överläge. Finland etablerar spel i den svenska zonen och ”puckar runt” för att hitta något bra läge, men Sverige kan skicka iväg pucken och få in nytt fräscht försvar… Finland kommer återigen in i zon och efter dryga minuten spelade i det numerära överläget gör Finland 1-0 i powerplay genom Sanni Vanhanen som snyggt assisterats av Adalmiina Makkonen och Tilli Keränen. Efter målet får finskorna ytterligare lite energi och pressar återigen på i offensiv zon, men Sverige försvarar sig planenligt och med god struktur vilket gör det svårt för finskorna att uträtta något farligt. Sverige lyckas dock inte riktigt komma till några bra målchanser själva och börjar se något trötta och sega ut i benen och längtar nog något till periodvilan som är dryga minuten och en halv bort. Med 38 sekunder kvar att spela av perioden drar Tuva Kandell olyckligt på sig en utvisning och Finland ges möjligheten att avsluta perioden i powerplay. Finland passar runt pucken men finner inga bra avslutsmöjligheter och tiden rinner dem ur händerna och slutsignalen för perioden ljuder.

Den andra perioden föll helt i Finlands händer efter alla de utvisningar som svenskorna dragit på sig och det är inte helt orättvist som Finland leder tillställningen efter 40 spelade minuter då de besuttit majoriteten av puckinnehavet. Sverige kommer till några ströchanser men behöver visa upp något mer beslutsamhet och jävlarenamma i de avgörande momenten om de ska lyckas få in någon puck i mål, så inför tredje perioden hoppas vi på att periodsnacket kommer att handla om just dessa saker – vinna fler kamper över hela banan. Och visst har vi väl alla färskt i minnet om hur det såg ut i gruppspelsmatchen då Sverige vände matchen under matchens slutskede efter att ha gjort 2 mål i spel 6 mot 5.

Pucken är släppt för tredje perioden och Finland spelar fortsatt Powerplay men kommer inte riktigt in i den svenska zonen inledningsvis då Sverige försvarar sig bra och presenterar ett bra penaltykill. Sverige är nu fulltaligt och bygger upp ett bra spel med ingång i anfallszon som resulterar i ett skott på mål. Sverige har sedan de blev fulltaliga fått bättre kontroll på isytorna och ser något mer energiska ut än finskorna vilket bådar gott i jakten på en kvittering. Det är fortsatt något böljande spel men inget av lagen kommer till några riktigt farliga målchanser. Finland försöker göra det fortsatt svårt för Sverige genom att ha kontroll över pucken så mycket som möjligt och samtidigt försöka stänga till mittzonen för att inte bjuda på några kontringar. 4.30 är spelat av den tredje perioden och matchen står och väger. Sverige kommer in i finska zonen men lyckas inte etablera något vidare spel då finskorna sätter press direkt på svenskorna och spelet vänder. Finland tar in pucken i den Svenska zonen och Ada Eronen hittar Sanni Vanhanen som gör sitt andra mål för matchen och Finland har nu en något bekvämare 2-0 ledning efter 6.36 spelat av tredje perioden. Målet kommer något olyckligt då Sverige nästintill börjat hitta tillbaka till sitt spel och nu gäller det att vara mentalt starka och fortsätta att tro på det man gör. Efter det finska målet har Sverige tagit sig i kragen och pressar på ordentligt för att försöka komma till en reducering och laget har nu börjat ta fler avslut för att försöka kunna erövra någon retur att slå in i mål. Sverige spelar fortsatt bra och kan etablera spel i finsk zon men lyckas inte riktigt komma till några direkt farliga lägen. Mitt i den svenska pressen ställer finskorna om och Sanni Vanhanen fullbordar sitt hattrick för matchen och gör 3-0 till Finland efter att ha blivit assisterad av Paulina Salonen och Tilli Keranen med lite mindre än 9 minuter kvar att spela av perioden. Visst är det fortsatt gott om tid att spela på men nu börjar goda råd bli dyra och Sverige skulle behöva en reducering inom de närmsta 2-3 minuterna för att kunna få känning av att det går att vända på tillställningen. Något typiskt är dock att när man nu tvingas pressa på ännu mer så tvingas man även öppna upp sig än mer och det finns stor risk för att finskorna kan komma i fler kontringar likt när de gjorde sitt 3:e mål. Men skam den som ger sig! Sverige spelar för tillfället bra men behöver ta pucken än mer till mål och kämpa in någon lös puck. med 5.07 kvar att spela av perioden tar Sverige ut målvakten och får in en extra anfallare. Sverige etablerar spel i offensiv zon och pressar på för att få in en reduceringspuck, men vinner fortsatt inte andrapucken i de farliga ytorna. Det är fortsatt spel i den finska zonen och Sverige försöker finna passningar för att komma till bra avslut men finskorna försvarar sig föredömligt och täcker skott, det är dryga 4 minuter kvar av perioden och fortsatt finsk 3-0 ledning. Sverige kommer till skottläge men inte med bättre resultat än att Emilia Kyrkkö i det finska målet kan blockera pucken. Det börjar likna ett bombardemang nu då Sverige tar första bästa läge för att få pucken på mål och under de senaste minuten har vi nog fått iväg 4-5 skott. det återstår dryga 2 och en halv minut av perioden och finskorna försvarar sig föredömligt och rensar bort pucken från de farliga ytorna och gör det svårt för Sverige att komma över de lösa puckarna. Sverige pressar fortsatt på men utan framgång och tiden rinner dem ur händerna och det återstår mindre än en minut av matchen och pucken vill helt enkelt inte in i mål. Grattis Finland till ett välförtjänt brons… matchen är slut och Finland vinner med 3-0.

Sverige gör en fullt godkänd match men lyckas inte riktigt knäcka den finska taktiken vilket i slutändan utgör skillnaden resultatmässigt. Finland spelar under matchen extremt disciplinerat och bjuder inte Sverige på någonting och i varje spelmoment är de väldigt noggranna i sitt utförande. Stora matchvinnare för Finland är Sanni Vanhanen med sitt hattrick och den finska målvakten Emilia Kyrkkö som håller nollan och spelar som bäst när det gäller.

Inför matchen så kan vi konstatera att det är två lag som presterat väl under turneringens gång och inte minst med tanke på respektive lags prestationer i semifinalspelet där Sverige pressade USA men tillslut fick ge sig och förlorade med 3-2 mot värdnationen och regerande världsmästarinnorna medan Finland fick se sig besegrade med 2-1 av ett revanschsuget Kanada.

Sverige och Finland möttes tidigare under turneringen och den matchen vann Sverige med 4-3 efter att ha gjort två sena mål då man tagit ut målvakten för att få in en extra anfallare. Detta hänger nog fortfarande kvar i finskornas minne och vi kan med största sannolikhet förvänta oss stor revanschlusta från finsk sida med detta i Bakhuvudet.

Tittar vi närmre på de båda lagens spelare så behöver Sverige se upp mest för kaptenen Anna-Kaisa Antti-Roiko, Oona Havana, Julia Schalin, Siiri Yrjola och Adalmiina Makkonen som varit de mest framstående spelarna i det finska laget. Medan Finland tvingas se upp för Tuva Kandell, Mira Markström, Jenna Raunio, Mira Jungåker och Nicole Hall som varit de mest framstående spelarna i det svenska laget.

Se till att ha kaffebryggaren laddad, vattenflaskan, chips och popcornskålarna fyllda inför nedsläpp klockan 22.30 och häng med oss på damhockey.se i vårt livereferat för att heja fram Sverige i deras jakt på junior-VM bronset.