Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

JUNIORKRONORNA

Junior-VM

Efter att det blivit folkstorm och förakt mot att man valde att ställa in damjuniorernas VM medan man fullföljde junior VM på killsidan enligt schema så tog det hela en drastisk vändning och efter en tid beslutades det att junior VM för damer skulle spelas trots allt, men nu med ny ort och värdnation. Därmed så har det nu blivit dags för det damjunior VM som skulle ha spelats i Linköping att gå av stapeln i Madison i USA 6-13 juni…

Sverige spelar i grupp A som består av USA, Kanada, Finland och Sverige. Alla dessa lag går vidare till slutspel då de två bästa lagen från gruppen går direkt till semifinalspel medan lag 3 och 4 spelar kvartsfinal mot något av de två bästa lagen från grupp B.

Sveriges trupp ser ut enligt följande:

MålvakterLisa JönssonEbba Svensson TräffEmmy Nordström Åmark
BackarMira JungåkerOlivia SohrnerTuva KandellIda Karlsson
BackarJenna RaunioAstrid LindebergSofia LjungAlice Wallin
ForwardsNicole HallElla JämsénIsabelle LeijonhielmMoa Gustafsson
ForwardsJulia PerjusLinnea AdelbertssonEbba HedqvistStella Lindell
ForwardsStina AnderssonKlara KenttäläEmma PfefferMira Markström

Damhockey.se tog sig ett snack med förbundskapten Madeleine Östling för att känna på pulsen inför stundande VM och kan konstatera att förbundskaptenen besitter ett härligt lugn och gott självförtroende.

Beskriv lagets styrkor och vad som gör gruppen speciell?

Vi har en grupp starka skridskoåkerskor med en härlig kreativitet som samtidigt är kaxigt ödmjuk

Usa och Kanada är dominanter även inom damjuniorhockeyn, vilka är de största skillnaderna speltekniskt?

Då vi inte mött varken USA eller Kanada ännu så är det svårt att svara på, men rent historiskt så spelar de i ett väldigt högt tempo och är duktiga i puckbehandlingen i högt tempo… utöver detta är de alltid starka i ytorna framför båda målen.

Påverkar upplägget med att alla går vidare från A-gruppen något i hur man coachar under gruppspelet? I så fall hur?

Givetvis är det en trygghet att veta men vi spelar alltid för att vinna och tar en match i taget.

Förbundskapten Madeleine Östling

Spelschema gruppspelet

7 juni klockan 03.00 Sverige – USA
7 juni klockan 23.00 Kanada – Sverige
9 juni klockan 23.00 Finland – Sverige

Sverige genrepade under gårdagskvällen mot Tjeckien som spelar i B-gruppen, det blev vinst med 7-4 för damjuniorkronorna som enligt uppgift ska ha kontrollerat matchen från start till mål, vilket också visade sig då det trots resultatet spelades overtime som även den vanns av sverige, precis som efterföljande straffläggning. Det var en bra värdemätare då det inte är helt omöjligt att det blir just Tjeckien som blir kvartsfinalmotståndare om vi inte tar oss direkt till semifinal genom att placera oss som 1:a eller 2:a i A gruppen.

Damhockey.se vill önska damjuniorkronorna stort lycka till i turneringen och kommer att ha fortlöpande rapportering från Madison i USA!