Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

AIK SDHL

Profilkollen hos AIK

I samband med att damhockey.se genomförde föreningskollen så passade vi på att ta oss ett snack med AIK:s Vilma Nilsson som blir föreningens bidrag till Profilkollen…

Hur många säsonger har du spelat i AIK?

I fyra säsonger har jag spelat i AIK och går nu in på min femte säsong i klubben.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilka är dina styrkor och
svagheter?

Jag skulle nog beskriva mig själv som en spelare med mina främsta styrkor i det defensiva spelet och spelförståelsen. Mina svagheter och det jag känner att jag behöver utveckla mest är min klubbteknik och mitt offensiva spel.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar din förening och ditt lag?

Under mina säsonger här i AIK skulle jag säga att det som har kännetecknat oss mest har varit hårt arbete och gemenskap. Det ska vara tufft att möta oss och vi har alltid spelat som bäst när vi spelar som en enhet där alla offrar sig och jobbar för varandra. Sedan har vi även väldigt roligt tillsammans som lag och stöttar varandra hela tiden, både i med- och motgångar.


Vad har du för målsättning inför kommande säsong?

Personligen vill jag bli en bättre hockeyspelare överlag och utveckla alla delar i mitt spel. Men det jag framför allt vill utveckla är att bli kreativare och starkare på puck. 


Vad tycker du att ditt lag och förening bör ha för målsättning kommande säsong?

Med tanke på resultaten senaste säsongerna och att det kommer bli en hel del förändringar inför kommande säsong, så hoppas jag att vi kan skapa en stark och trygg grund att stå på där alla strävar efter att vinna. På så sätt kommer vi att kunna lyfta uppåt och positionera oss bra i tabellen.  Som förening tycker jag att ett solklart mål ska vara att hela tiden jobba för att skapa bättre förutsättningar för oss spelare för att kunna ge oss bästa möjligheter att utvecklas och prestera. Föreningarna i SDHL och även NDHL tar steg framåt hela tiden nu och det gäller för AIK att följa med på det tåget.


Vilken motståndarspelare tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

Svår fråga. Det finns väldigt många skickliga spelare som är tuffa att möta. Men om jag ska nämna någon jag tycker är svår att möta så får det bli Anna Meixner i Brynäs. Hon är otroligt explosiv och snabb på skridskorna, vilket gör att man måste vara på tå och ligga rätt hela tiden för annars är man rökt haha…  Mest är nog någon där det blir lite grinigt och tufft i närkamperna, det blir oftast roligast då.

Vilket motståndarlag tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

Derbymatcher är de roligaste matcherna, för det brukar alltid bli väldigt tighta och tuffa matcher. Så mest skulle jag säga Djurgården. Sedan finns det väl inget lag i ligan som jag inte gillar att möta, alla lag är roliga att möta på olika sätt.

Vem är din förebild inom damishockeyn och varför?

En av mina största förebilder som också kommer från Umeå är Frida Nevalainen. Jag har alltid tyckt att hon har varit tuff och hennes resa är väldigt inspirerande.  Sedan har hon ju även ett OS-silver med Sverige och spel med killar i TV-pucken på meritlistan, vilket är stort.

Damhockey.se vill önska Vilma och hennes AIK stort lycka till kommande säsong!