Connect with us

LANDSLAG

Ebba Svensson Träff om JVM…

Igår började dam juniorkronorna sin resa mot JVM. damhockey.SE hann med att få en pratsund med målvakten Ebba Svensson Träff innan avresa.

Det blir ditt andra uppdrag med Dam Junior Kronorna, hur känns det och vad har du för förväntningar?

–  Det är såklart jätteroligt och även ärofyllt att få vara med om detta.

Hur gick tankarna när VM ställdes in? Och vad va känslan när det sedan beslutades att det skulle spelas trots allt?

– Det var en stor besvikelse eftersom tanken att planera om inte fanns då vid jul. Sedan var det skitkul att så många brydde sig och stod bakom vår åsikt så att IIHF fick sig en tankeställare. När de sedan beslutades att de skulle spelas i USA så var de jätte kul och häftigt då jag inte varit där men samtidigt tråkigt att gå miste.

Hur laddar du upp inför VM för att kunna prestera på bästa nivå?

– Jag har tränat på bra både fys och is. Jag har tränat med J18 killarna på HG så de har varit bra

Laddar man som målvakt upp på ett annat sätt än utespelare gör inför en turnering som denna? I så fall hur?

– Jag själv har väll ett sätt att ladda upp genom att träna bra äta bra och sova bra. Sedan är de väll inget mer speciellt.

Vilka är dina styrkor och svagheter som målvakt?

– Jag är ganska liten men jag är väll ganska smidig i sidled och läser spelat ganska bra tror jag.

Vad kommer Ebba Svensson Träff bidra med till laget DJK?

– Jag skulle säga att det går fortare på JVM och nu när det kommer vara mindre rink så lär det gå ännu fortare. SDHL är mer spelidé och strukturerat till skillnad från JVM.

Om du får beskriva, vilka är de största skillnaderna med att spela junior VM jämfört med att spela i sdhl?

– Jag skulle säga att det går fortare på JVM och nu när det kommer vara mindre rink så lär det gå ännu Jag skulle säga att det går fortare på JVM och nu när det kommer vara mindre rink så lär det gå ännu fortare. SDHL är mer spelidé och strukturerat till skillnad från JVM.