Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

MODO SDHL

Profilkollen Modo Hockey

I samband med att damhockey.se tog sig ett snack med MoDo Hockey:s sportchef Björn Edlund, passade vi på att ta oss en pratstund med talangen Lina Ljungblom som därmed blir MoDo Hockey:s bidrag till profilkollen!

Hur många säsonger har du spelat i MoDo Hockey?

2 säsonger har jag spelet i Modo och ska gå in på min 3:e nu.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilka är dina styrkor och svagheter?

Styrkor är att jag är en otroligt vinnarskalle framförallt. Vilket gör att jag tävlar hela tiden oavsett om det är på planen eller i gymmet. Tävlar alltid för att bli bäst. Sen har jag andra styrkor som bra fysik och spelförståelse. Är stark på puck och i närkamper. Mina svagheter som jag framförallt läger fokus på att utveckla nu är min uthållighet och kvickhet ute på planen.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar din förening och ditt lag?

Ett hjärta för hockeyn och klubben. En förening som har en stor och häftig bakgrund. Och ett lag som inte är det mest skickliga med det laget som spelar mycket med hjärta och passion för det vi gör. Ett hårt jobbade lag med högt till tak och som accepterar en som människa och som spelare.

Vad har du för målsättning inför kommande säsong?

går alltid in med målsättning att vinna vilket vore konstigt annars. Men samtidigt att utvecklas som spelare och även som människa.

Vad tycker du att ditt lag och förening bör ha för målsättning kommande säsong?

tycker att vi ska ha målsättning att vara bäst i ligan. Men samtligt att kunna skapa en trygg och utvecklande miljö för dom spelare och ledare runt om kring laget.

Vilken motståndarspelare tycker du mest respektive minst om att möta och varför?

skulle kunna säga många som jag både föredrar att möta och inte i ligan beroende på i vilket sammanhang. Möter man tillexempel Lara Stalder behöver man ha huvudet med då hon är en mer smart spelare. Och då hjälper det inte som jag ibland gör att låta benen gå mer än vad man tänker där ute. Men tillexempel Felizia Zienkiewicz eller Oliva Carlsson som är extremt jobbiga att möta då dom är väldigt hårt jobbade och aldrig ger upp. Men samtidigt föredrar jag det också då jag utvecklas av det.

Vem är din förebild inom damishockeyn och varför?

ska vars ärlig att jag faktiskt inte har någon specifik förebild i varken dam eller herr ishockeyn vilket är både på gott i ont. Jag vill bli min egen förebild och vill inte bli som någon annan. Men sen kan jag se upp till vissa beroende på sammanhang där också. Hur någon jobbar hårt i gymmet, på skottrampen eller vissa som är duktigare på tex teknik, fysik, smartness på isen, person på isen och utanför. Man kan inte vara en förebild i allt man gör tycker jag men man kan bli en förebild som är bra på mycket om man försöker lära sig av andras styrkor osv.

Damhockey.se vill önska Lina och hennes MoDo Hockey stort lycka till kommande säsong!