Connect with us

DAMETTAN

Tacklingar tillåts i SDHL & Damettan…

Från och med i höst tillåts tacklingar i damhockeyn. Förändringen gäller SDHL och damettan. Detta är ett pilotprojekt säger den tidigare SHL domaren Morgan Johansson till SVT.

– Jag har inte pratat med någon som är negativ till detta säger Morgan Johansson som till vardags också är projektledare för projektet ”nollvision” vid Svenska Ishockeyförbundet.

Foto: Patric Gill

När projekt nollvision startades identifierades bland annat en anledning till en hög statistik av hjärnskakningar inom damhockeyn. Låg intensitet under träningar gjorde att spelarna var oförberedda för det fysiska spelet i matchsituationer. De senaste fyra säsongerna har mer fysiskt spel tillåtits i SDHL. Det har gjort att hjärnskakningsproblematiken har minskat med 75 procent.

– Utmaningen är att ändra ett beteende. Att man börjar tacklas. Det beteendet finns inte riktigt. Det ska vi sätta igång. Alla måste vara påslagna nu och börja träna på detta. Det är nu det måste göras och inte om ett halvår, säger projektledaren för Projekt nollvision Morgan Johansson till SVT Sport.

Artikeln i sin helhet finner ni på länken nedan,
https://www.svt.se/sport/damidrott/tacklingar-tillats-i-svensk-damhockey