Connect with us

DAMETTAN

Västerås förnyar damorganisationen…

damhockey.SE tog och ringde upp Västerås damlags nya General Manager Mikael Ljungberg.

När vi når honom på telefon sitter han i bilen på väg ifrån Gävle där man lämnat sin dotter Hilda Ljungberg som nu mera huserar i Brynäs IFs organisation.

Hur kommer det sig att du hoppade på uppdraget som GM för Västerås IK damlag?
– Dels har jag varit i och kring Västerås i många år, speciellt eftersom min egna dotter är uppväxt och hockeyfostrade här i Västerås. Nu mera tillhör hon som ni nämt tidigare Brynäs IFs organisation.
Och nu fick jag frågan och tänkte att nu har jag chansen att komma in och göra skillnad.

Hur ser den nya organisationen ut?
– Jag kommer arbeta som sportansvarig tillsammans med Peter Fange som också har en dotter som är hockeyfostrad i västerås men sökt hockeygym i Gävle, Brynäs IF till hösten. Vi två kommer att leda det sportsliga arbetet. Framförallt handlar det om att få tjejerna att måbra, trivas och tycka att det är roligt.

Men ni har också gjort en del förändringar på coachsidan/stabssidan?
– Absolut, Mikael Nilsson har tackat för sig och nu kommer Evelina Husar in som huvudcoach, hon var assisterade till Mikael Nilsson redan ifjol och känner redan laget bra. Sen blir det ett nygammalt ansikte som kommer tillbaka ifrom av Mats Skogh som de sista säsongerna huserat som tränare för Västerås damtvåan lag.

Hur ser truppen ut inför kommande säsong?
– Vi kommer att ha en bra mix av gammalt som ungt. Vi har börjat fylla på truppen successivt främst kollar vi på unga duktiga talanger. Sen ser det även ut som att vi får tillbaka några gamla Västerås spelare.
Bland annat har vi värvat unga lovande Lovisa Engström ifrån Fagersta samt att vi har namn på väg in ifrån både Örebro och Södertälje.

Hur ser föreningen på denna nysatsande organisation?
– Föreningen har varit mycket positiva samt att vi nu ligger direkt under huvudföreningen. Bland annat har man tagit beslut om att vi ska spela i lika matchtröjor kommande säsong, tidigare har vi haft helt olika. Dessutom får vi nu vara med och exponera oss på t ex hemsida och social media.
Just det där med social media måste vi bli mycket bättre på syns man inte så finns man inte.

damhockey.SE tackar för att du tog dig tid och önskar Er lycka till kommande säsong!

– Tack…