Connect with us

GÖTEBORG SDHL

Göteborgs HC värvar talang…

Damhockey.se tog sig ett snack med Mimmi för att få koll på hur hon själv upplevt sin utveckling under de senaste säsongerna och på hur hon ser på framtiden och vad som nu stundar…

Vi hoppar tillbaka lite i tiden…hur ser du tillbaka på dina tre säsonger i FBK?

Jag är otroligt glad att jag fått chansen och inte minst tog den, jag känner att jag har fått utvecklas på ett bra sätt. Men jag tycker också att jag har varit med att leverera till framgången i NDHL även om vi inte nått ända fram, så det är med stolthet och nöjdhet som jag nu summerar min tid i Karlstad.  

Ni vann serien under alla dina tre säsonger i FBK och var riktigt nära SDHL vid ett par tillfällen, vad tror du saknades ?

Matchrutiner skulle jag säga är vår största brist i slutspelen, när tempot ökar i antal matcher och även i spelet så saknades rutinen. 

Jag kommer ihåg dig redan när du kom upp i VIK, som den där lilla ettriga men spelskickliga backen och det har hunnit hända mycket sedan dess, hur ser du på din utveckling de sista åren?

Det har hänt massor de senaste åren och flytten till FBK gav mig en bra skjuts framåt i min hockeyutveckling, förutom att numera spela som center har jag blivit mycket tryggare och mognare i mitt spel. Jag har även utvecklat min teknik både med klubba och inte minst min skridskoteknik, under pandemin fick jag möjlighet att träna med klubbens J18 grabbar som gav mig lite nya verktyg på isen.  

Du tar studenten om några veckor och du belönas med ett välförtjänt SDHL kontrakt, hur känns det ?

Det känns riktigt bra och rätt i tiden, jag valde att vara kvar i FBK under min studietid för att utveckla mig och min hockey på ett bra sätt och inte ha för bråttom. Nu ser jag fram emot att spela hockey i en av världens bästa ligor som, jag är verkligen rätt förberedd att ta nästa steg för att utveckla mig men inte minst vara en del av att GHC placerar sig bättre i ligan. 

Du flyttar nu till Göteborg och GHC, vad var det som gjorde att ditt val föll på dem?

Även om jag gjort över 100 div 1 matcher ser jag mig själv som en relativt ung spelare, vilket också i SDHL kan innebära att man får mindre speltid i många klubbar. I en klubb som Göteborg så kommer man ge mig speltid och rätt förutsättningar för min  utveckling, man har presenterat ett bra upplägg för mig som gjorde valet lätt.   

Vad kommer din roll i GHC att bli ?

Det är en bra fråga men i vår dialog så pratar vi om att vara en nyckelspelare, jag tror att min teamkänsla och mitt spelsinne kommer att kunna vara en nyckel för göteborg att få ut max av sina framtida rekryteringar.  

GHC har haft några tunga år framför allt den gångna säsongen, men nu verkar de vilja nysatsa på unga svenska talanger, vad är dina tankar kring det ?

Jag tycker att GHC alltid har varit en klubb som varvat med sina utländska spelare men även satsat på unga talanger, den stora förändringen i år är snarare organisatoriskt med en tydligare ledning och fokus på rätt förberedelser.  

Damhockey.se vill önska Mimmi stort lycka till med sitt nya äventyr tillsammans med Göteborgs HC och ser fram emot att följa hennes framfart i sin nya klubb!