Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

DAMETTAN

Årets Eldsjäl & Hockeyhjälte

Damhockey.se kan med stolthet presentera…

Vår Chefsredaktör och ägaren av damhockey.se Markus Baggström har blivit utsedd till årets ”Eldsjäl & Hockeyhjälte” i Gävleborgs län för säsongen 2021/2022.

Priset delas ut av spelbolaget Betsson och ges till personer för extraordinära insatser inom svensk ishockey. Juryn består av Christian ”Fimpen” Eklund, Femtefemmans programledare Mårthen Bergman, före detta tennisproffset Jonas Björkman samt Betssons Sverigechef Mattias Wennerkvist.

I mer en ett decennium, närmare bestämt i tolv säsonger har Markus varit aktiv som ledare och hela tiden har han varit Sandvikens IK trogen.

Han har med sitt hårda, disciplinerade och noggranna arbete byggt upp en organisation samt ett damlag mer eller mindre från grunden. Han har under flera år levererat fantastiska prestationer med små medel och han har sakta men säkert tillsammans med ledarstabkollegor såsom coacher, instruktörer, massörer och övrig personal utvecklat laget och spelarna till att konstant befinna sig i toppskicket av damettan i Sverige, där det även blivit kvalspel till SDHL vid några tillfällen.

Allt som ofta har han byggt sina lag på spelare som många inte trott på i andra klubbar och fått dem sammansvetsade till att i vissa fall välta storklubbar med betydligt större bankkonton än lilla Sandviken.

Det hårda arbetet har definitivt också givit resultat på spelarsidan, då en mängd talang fulla spelare passerat Sandviken genom åren… för att nämna några lyfter vi fram följande spelare: Beatrice Söderblom, Ottilia Wigert, Maja Wessling, Rebecca Lundgren, Thea Lööf, Ellen Englund, Emma Högström, Emelie Lindqvist samt storbacken Maja Nylén-Persson som hade en kort sejour i Sandviken innan hon forslades vidare till SDHL.

Markus har inte bara hjälpt Sandviken! Han har under flera säsonger t ex hjälpt Linköping, HV71 samt Svenska Mästarna Luleå på olika sätt när dessa storklubbar från SDHL varit på genomresa via Sandviken. En spelare som uppskattat Sandviken och Markus är landslagstjärnan Sara Grahn, som ofta passar på att träna extra i Sandviken under ledning av hennes ständiga mentor Pecka Alcén.

Foto Linda Dahlqvist

Motiveringen till att Markus tilldelats priset lyder enligt följande:

”Mångårig tränare i klubben. En eldsjäl med stort hjärta och engagemang för damhockeyn vars insatser satt Sandviken på kartan.”

Efter mycket om och men når vi Markus på telefon för en intervju….

Hallå, din med arbetare Spooky här… Grattis till utmärkelsen!
– Oj, tack så hemskt mycket…

Hur känns det?
– Det känns väldigt oväntat samtidigt fantastiskt roligt… men lite chockad samtidigt!

Vi har sökt dig några dagar för att försöka få en intervju men du har varit väldigt svår att få tag på sistone?

– Ja, just nu har jag väldigt mycket att göra, dels håller jag på att säljer en del av mitt ena bolag samtidigt som jag håller på med mitt nästa projekt.

Men hur känns det att bli prisad som Gävleborgs läns Eldsjäl & Hockeyhjälte?

– Det känns fantastiskt roligt, samtidigt får jag ett kvitto på mina insatser för hockeyn men framförallt för mina insatser inom damhockeyn. Jag vet egentligen inte varför jag fastnade så pass för damhockeyn men jag har alltid gillat utmaningar och denna resa har definitivt innehållit en och annan utmaning.

Vad tror du om damhockeyns framtid generallt?

– I och kring damhockeyn generellt händer det mycket men man får fortfarande inte glömma bort att damhockeyn är väldigt ung och måste också få vara det för att hitta rätt vägar och verktyg. Man skulle kunna säga att den måste hitta lite grann av sitt egna varumärke, visst att SDHL håller på att bygga ett varumärke men det är ju inte där bredden för damhockeyn skapas utan det är mera hos oss mindre aktörer i t ex NDHL bredden för damhockeyns framtid finns och där tror jag det är väldigt viktigt att jobba med varumärket och vad man står för och vart man vill.

Du köpte damhockey.SE för 4 årsedan, hur har det utvecklat sig?

– Det var ett av mina bolag som gick in och köpte upp sidan då den var på väg att läggs ned av den tidigare ägaren då han inte hade varken tid eller engagemang att fortsätta, samtidigt som det saknades pengar för att kunna vidareutveckla plattformen.
Själv kände jag att här finns det fortfarande mycket outvecklat och en mängd andra möjligheter som dessutom skulle passa bra in med mina övriga bolag.
Just nu utförs ett stort plattformsbyte på damhockey.SE samt att det kommer att komma en mängd andra funktioner som vi tror kommer bli kanon för alla damhockeyälskare, men mera om det vill jag inte avslöja nu. I just denna stund håller vi på att testa en del av funktionerna och vi kommer att låta några utvalda personer inom t ex NDHL få testa funktionerna innan vi går live med dem, men helt klart tycker jag att man ska hålla ett öga öppet inför framtiden på sajten, då det är mycket nytt och spännande på gång.

Återigen Stort Grattis till utmärkelsen och lycka till i framtiden med vad det nu blir som du hittar på!

– Tack så mycket!