Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Spookys eftersäsongstankar

Nu har det snart gått två veckor sedan säsongen 2021/2022 avslutades med en rafflande finalmatchserie som gick till fem matcher mellan Luleå HF och Brynäs IF… Spooky har gnuggat geniknölarna sedan dess och kommer här med lite eftersäsongstankar

Finalisterna

Luleå HF: Visade under säsongen prov på hur bra de kunde spela när spelet stämde, men tappade även några avgörande poäng lite då och då vilket gjorde att de slutade på en tredjeplats i grundserien. Laget presenterade under hela säsongen ett väldigt stabilt målvaktsspel genom Sara Grahn som återigen var bäst i ligan med sina 92.59% i räddningsprocent på sina 1546 spelade minuter. Utöver detta höll såväl defensiven som offensiven hög klass under grundserien och höjde sig ytterligare ett snäpp under slutspelet och de ledande spelarna i laget var ”bäst när det gällde”. Laget besegrade Djurgårdens IF i kvartsfinalserien med 2-1 i matcher för att sedan besegra Linköping HC med 3-1 i matcher i semifinalen och avrundade det hela för att återigen få höja bucklan och vinna SM-Guld med att besegra Brynäs IF med 3-2 i matcher.

Brynäs IF: Vann grundserien i överlägsen stil och inledde slutspelet på samma vis genom att först besegra Leksand i kvarsfinalserien i två raka matcher för att sedan köra över HV71 i semifinalserien med 3-0 i matcher. Väl i finalmatchserien mötte de för första gången i slutspelet på rejält motstånd i form av Luleå och det var inte längre lika lätt för lagets stjärnspelare att leverera offensivt som de gjort tidigare. I finalmatch 4 blev det dock rejäl islossning och laget visade damhockeysverige hur fantastiskt bra de kunde spela när de presterade som bäst…då matchen vanns med hela 7-2. Men i slutändan innebar denna vinst enbart en kvittering av finalmatchserien till 2-2 i matcher och i den avgörande finalmatchen ville det sig inte lika väl.

Luleå HF vann sitt fjärde raka SM-Guld efter att ha besegrat Brynäs IF med 3-2 i matcher i finalmatchserien och visade sig i slutändan starkast trots att Luleå HF slutade trea i grundserien medan Brynäs IF var överlägsen serievinnare. Detta i sig är något som Spooky funderat över sedan slutsignalen ljöd i den avgörande matchen…hur kunde det bli sådär? Många har tankarna varit och vad som är rätt eller fel i analysen överlåts till var och en att bestämma men för Spooky har några punkter varit det som i slutändan fällde avgörandet.

  • Rutinen – Luleå HF hade i slutändan betydligt fler spelare med rutin från viktiga matcher
  • Spelarprestationerna – Luleå HF hade fler spelare som levererade när det behövdes
  • Spelstruktur – Luleå HF hade bättre grundspel att luta sig mot i viktiga lägen
  • Lagbygge – Luleå HF hade bättre balans i sitt lagbygge, vilket skapar bättre gruppdynamik

Semifinalisterna

HV71: överpresterar något utifrån lagets spelarmaterial och kniper en välförtjänt fjärdeplats i grundserien vilket grundar sig i ett bra grundspel när spelet väl stämde. Man vinner därefter kvartsfinalserien mot MoDo Hockey med 2-1 i matcher men faller sedan i 3 raka matcher i semifinalen mot Brynäs IF. Avsaknaden av rutin gör sig påmind i semifinalserien och man kommer inte riktigt upp på nivå mot ett betydligt starkare och mer samspelt Brynäs IF. Något som saknades när det väl gällde var de utpräglade målskyttarna som hade kunnat göra skillnad, då det i princip endast var säsongens kanon Felizia Wikner-Zienkiewicz som levererade med sina 3 gjorda mål och en målgivande passning under slutspelet. Målvaktsspelet höll inte heller den klass som behövs under ett slutspel för att nå final, vilket man kunde se redan under grundserien och föreningen gjorde en sen värvning av Samantha Ridgewell i förhoppning om att hon skulle kunna va en förstärkning, men i slutändan var det Lina Van Noort som ändå stod mellan stolparna.

Linköpings HC: Lyckas till slut kämpa till sig en välförtjänt andraplats i grundserien, vilket beskriver kapaciteten som laget besatt när spelet stämde. Sett till det stora hela så anser Spooky att laget presterar utifrån spelarmaterial men att de emellanåt agerar alldeles för ojämnt och inte får ordning på grundspelet i de viktiga matcherna som man hade behövt vinna för att utmana mer om förstaplatsen. Detta blev också avgörande under semifinalspelet där man föll mot ett starkare och mer rutinerat Luleå HF med 1-3 i matcher. Laget bjöd på ett starkt målvaktsspel där Stephanie Neatby visar att hon är än vassare när det gäller med sina 94.38% i räddningsprocent på de sju spelade slutspelsmatcherna medan hon hade 92.10% i räddningsprocent under grundserien. För att kunna nå final hade laget förmodligen behövt vinna grundserien men skulle även under slutspelet behövt bättre leverans från fler av de utpräglade målskyttarna då det enbart var Linnea Johansson tillsammans med Jessica Adolfsson som nådde upp till den nivå som behövdes för att nå längre.

Kvartsfinalisterna

MoDo Hockey: Är enligt Spooky det lag som får ihop gruppen bäst och överpresterar något utifrån spelarmaterialet under grundserien, vilket grundar sig i ett bra ledarskap från Björn Edlund och övriga ledartrojkan samt ett väloljat grundspel. Utöver detta så bjöd Klara Peslarova på ett stabilt målvaktsspel som skapade god trygghet till gruppen. De utpräglade målskyttarna levererar bra men är något för få, vilket fäller laget i slutändan i slutspelet tillsammans med en något svag backuppsättning.

Djurgårdens IF: kommer inte riktigt upp till den nivå spelarna kan prestera på men räddas emellanåt av ett betydligt vassare målvaktsspel under grundserien. Uppnår trots allt förväntningarna genom att nå slutspel men dynamiken i gruppen kändes inte riktigt rätt, vilket kan förklara en del om att man inte fick ihop grundspelet ordentligt. Trots detta pressar man SM-guldvinnarna Luleå HF i kvartsfinalserien och ser till att det blir en matchserie på tre matcher efter att man vunnit första kvartsfinalmatchen på hemmaplan. I slutändan räcker det dock inte till då de utpräglade målskyttarna inte levererar tillräckligt samtidigt som defensiven vacklar och målvaktsspelet inte kommer upp på den nivå som behövs för att ta sig långt i ett slutspel.

SDE HF: bjuder på höga toppar och djupa dalar vilket nästintill ledde till kvalspel! sett till det stora hela borde truppen kunna ha levererat något mer, men densamma är väldigt spretig och grundspelet fungerade lite då och då. När de väl fick spelet att stämma så pressade de topplagen rejält och lyckades emellanåt ta några skalper mot semifinallagen, vilket inte minst märktes då de va snubblande nära att vinna sin kvartsfinalserie mot Linköping HC…men när det väl skulle avgöras visade det sig att målskyttarna var för få och defensiven för bräcklig. Målvaktsspelet lever dock upp till förväntningarna och Lindsey Post bör vara nöjd med sina 93.46% i räddningsprocent under slutspelet och 91.53% under grundserien.

Leksands IF: tvingades till ett sent tränarbyte som i slutändan lyckadess hålla dem kvar utan att behöva kvala. Truppen i sig var generellt svag och enbart ett fåtal pjäser levde upp till förväntningarna och många gånger räddas laget mycket av Amanda Johanssons målvaktsspel… under grundserien hade hon en räddningsprocent på 91.36% vilket får ses som en väldigt starkt prestation med tanke på att laget nästan tvingades till kvalspel. Det stora bekymret för laget var grundspelet som aldrig riktigt ville falla på plats, vilket också förtydligar avsaknad av rutin och därmed blev det många gånger pannkaka ändå. Väl i kvartsfinalen hade laget inte mycket att sätta emot sin kvartsfinalmotståndare Brynäs IF, som enkelt kunde ro hem kvartsfinalen i två raka matcher.

Kvalspelslagen

AIK: Inför säsongen pratades det om att man skulle ta sig tillbaka till övre halvan av tabellen och sett till det stora hela såg laguppställningen när säsongen drog igång ut som att det skulle vara ett nåbart mål… men någonstans på vägen fick man inte ihop grundspelet och man presterade väldigt ojämnt under mer eller mindre hela säsongen. Exakt hur det kunde bli som det blev är svårt att säga, men en faktor som absolut spelade in var att man förlorade många av de viktiga matcherna mot motståndet runt kvalstrecket, vilket säkerligen blev en mental käftsmäll gång på gång. Att man under kvalet sedan inte hade några större bekymmer att hålla sig kvar visade prov på mental styrka och att gruppen i slutändan fick ihop spelet när det som mest behövdes.

Göteborgs HC: Detta var säsongen där Göteborgs HC för första gången i klubbens historia skulle ta sig till slutspel och det värvades friskt… men så blev det inte – laget lyckades endast mäkta med att ta en ynka poäng under grundserien och det mesta var ”stolpe ut” vilket förmodligen blev mentalt tufft efter ett tag. Många gånger såg det nästintill motivationslöst ut och gruppen verkade ha tappat hoppet redan i mitten på säsongen. Detta ledde till att föreningen genomförde ett sent tränarstabsbyte, vilket visade sig vara lyckosamt när det var dags för kvalspel. Redan i de avslutande omgångarna av grundserien kunde man se att den nya spelidén hade tagit form och laget var nästintill pånyttfött, vilket gjorde att man spelade med stort självförtroende och ett viktigt lugn i kvalmatcherna som ledde till fortsatt SDHL spel.