Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

LULEÅ SDHL

Grattis Luleå HF till SM-Guldet 2021/2022

Efter en tight och tuff finalmatchserie mellan de två finallagen Brynäs IF och Luleå HF står det nu klart att Luleå HF vinner SM-Guld för Femte gången…

Luleå rivstartade den femte och direkt avgörande finalmatchen och hade inom loppet av 4 minuter och 15 sekunder hade Linn Peterson gjort såväl 0-1 som 0-2 för sitt Luleå HF och försatt gävlelaget i chock. Några minuter senare hade bortalagets Josefine Persson utökat ledningen till 0-3, vilket också ledde till att hemmalaget tvingades ta ”time out” för att stoppa Luleås dominans i matchinledningen. Detta gav resultat och innan perioden var över så hade Maja Nyhlén-Persson reducerat till 1-3 i powerplay.

I inledningen av andra perioden pressar Brynäs på för att försöka komma ikapp resultatmässigt… vilket också gav resultat då Denisa Krizova lyckas trycka in pucken efter en tilltrasslad situation framför luleåmålet och 2-3 var ett faktum dryga 3 minuter in i andraperioden. Detta gav hemmalaget än mer energi och Luleå HF tvingades ta utvisningar för att freda sig. Trots numerärt överläge två gånger om lyckas inte Brynäs IF få in kvitteringspucken då Sara Grahn och Luleåförsvaret spelar smart och tight försvarsspel, vilket gör att Brynäs inte riktigt kommer till de lägen man önskar. Med mindre än 2 minuter kvar av andra perioden får Petra Nieminen pucken i en överlämning från landsmaninnan Viivi Vainikka och beger sig runt målet med beslutsamhet för att trycka dit pucken…vilket hon också gör och Luleå HF återtar sin tvåmålsledning.

Tredje perioden blir en någon avslagen tillställning då Luleå kontrollerar ytorna över hela banan och tillåter inte Brynäs att komma till nästan några lägen alls, vilket leder till att ställningen 2-4 står sig genom nästan hela perioden. I ett sista försök till att komma ikapp så tar Brynäs IF ut målvakten med 4 minuter kvar att spela och får därmed spela 6 mot 5. Men Luleå HF har bestämt sig, de ska ha sitt 5:e SM-Guld och när det återstår 17 sekunder av matchen så sätter Petra Nieminen spiken i kistan genom att göra 2-5 i tom målbur och guldet är säkrat.

Matcherna i matchen:

Målvaktsmatchen mellan Sara Grahn och Ellen Jonsson visade att ”gammal är äldst” då Sara Grahn till slut vinner målvaktsmatchen med 3-2 i matcher då hon för dagen hade en räddningsprocent på 93.33% medan Ellen Jonsson hade en räddningsprocent på 84.00%.

Forwardsmatchen lagen emellan vinner Luleå HF då deras forwards såsom Nieminen, Vainikka, Peterson och Tulus levererar mer när det gäller och blir ”tungan på vågen” när det ska avgöras kontra Brynäs IF:s forwards såsom Stalder, Krizova, Mrazova och Bouveng… vilket gör skillnaden på guld respektive silver.

Backmatchen vinns dock av Brynäs IF trots att man förlorar 3 av de 5 matcherna… sett till det stora hela så har Luleå HF onekligen spelat ett bättre försvarsspel i de avgörande lägena, men det är oerhört svårt att blunda för och av största vikt att lyfta fram Maja Nyhlén-Perssons finalmatchserie då hon levererat 4 mål och 3 assist under de 5 spelade matcherna, medan Luleå HF:s främsta poängmakerska i finalmatchserien var Anna Kjellbin med 3 assisterande passningar.

ALL-Star Team för Finalmatchserien

Målvakt: Sara Grahn

Backar: Maja Nyhlén-Persson och Anna Kjellbin

Forwards: Viivi Vainikka, Denisa Krizova och Katerina Mrazova

Damhockey.se tackar de båda finallagen Brynäs IF och Luleå HF för en fantastisk och spännande finalmatchserie och gratulerar Luleå HF till SM-Guldet säsongen 2021/2022