Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SM-Final

SM-Final 4

Till skillnad från de tidigare matcherna som vi fått se i finalmatchserien mellan Brynäs IF och Luleå HF så blev dagens tillställning en målrik historia…

Den fjärde finalmatchen mellan Luleå HF och Brynäs IF spelades i Luleå HF:s hemmaborg Coop Norrbotten Arena och de 5097 åskådarna som tagit sig dit fick se en målrik finalmatch! Hemmalaget tog ledningen efter 11 spelade minuter genom Viivi Vainikka som assisterades av Noora Tulus och Anna Kjellbin, men sedan tog det stopp – det var som om luften gått ur och allt gick plötsligt fel för hemmalaget. Knappt minuten senare så kvitterade Brynäs IF genom Lara Stalder som assisterades av Josefin Bouveng och Katerina Mrazova och endast 21 sekunder senare så hade Brynäs tagit ledningen med 1-2 genom mål av Denisa Krizova som assisterats av Anna Meixner och Mina Waxin. Det resultatet stod sig perioden ut och lagen gick till periodvila…

Chocken om olycksminuten under den första perioden verkade hänga kvar i Luleåspelarnas minne och exakt halvminuten in i den andra perioden kom nästa kalldusch! då utökade Josefin Bouveng på egen hand bortalagets ledning till 1-3. Frustrationen ökade och hemmalaget drog på sig onödiga utvisningar som i slutändan också blev kostsamma då Brynäs Maja Nyhlén-Persson gjorde 1-4 i numerärt överläge assisterad av Katerina Mrazova och Lara Stalder. Dryga minuten senare var det återigen dags och även denna gång var det Maja Nyhlén-Persson som nätade för bortalaget, denna gång assisterad av Katerina Mrazova och Anna Meixner. Efter detta drog Luleå HF på sig ytterligare en utvisning och innan perioden var över så hade Katerina Mrazova hunnit med att göra 1-6 i numerärt överläge assisterad av Denisa Krizova och Maja Nyhlén-Persson samt hade Denisa Krizova gjort 1-7 till bortalaget assisterad av Maja Nyhlén Persson och Ebba Strandberg. Med andra ord en rejäl mardrömsperiod för Luleå HF som förlorade perioden med hela 0-5.

Inför 3:e perioden genomförde Luleå HF ett målvaktsbyte och Frida Axell klev in mellan stolparna istället för en tappert kämpande Sara Grahn. Detta gav om än en liten effekt, trots allt en effekt i form av en energi-injektion och Luleå HF kunde vinna matchens sista period med 1-0 efter ytterligare ett mål av Viivi Vainikka som assisterades av Anna Kjellbin. I övrigt blev 3:e perioden mest en form av ledningsbevakande och tidsfördrivande spel från Brynäs IF, som gärna såg klockan rinna iväg för hemmalaget som endast bjöds på några chanser hit och dit.

Matcherna i matchen vanns denna gång tveklöst av Brynässpelarna… Ellen Jonsson utjämnade målvaktsmatchen mot Sara Grahn, brynäsforwardsen med Krizova, Mrazova och Meixner i spetsen utjämnade även de sin kamp mot de för dagen något bleka Luleåforwardsen och Brynäs defensiv var för dagen strået vassare än motståndardefensiven där Maja Nyhlén-Persson får ses som isens drottning med sina 2 mål och 2 assist för sitt Brynäs IF. Alla matcher i matchen är därmed utjämnade precis som matchserien i sig till 2-2 och nu väntar en enormt spännande och helt avgörande finalmatch 5 som spelas på torsdag i Gävle med nedsläpp klockan 18.05

Lite extra kuriosa inför finalmatch 5 utifrån finalmatchseriens matcher i Monitor ERP Arena:

  • Båda lagen har gjort 3 mål vardera
  • Båda lagen har gjort 2 mål vardera i spel 5 mot 5
  • Sara Grahn har en räddningsprocent på 97.5% , Ellen Jonsson har en räddningsprocent på 93.84%
  • Brynäs har skjutit 56 skott och Luleå 49 skott
  • Luleå HF har haft 14 utvisningsminuter och Brynäs IF 10 utvisningsminuter
  • Brynäs har gjort 1 mål i powerplay, Luleå har gjort ett mål i numerärt underläge

Damhockey.se vill önska de båda lagen STORT lycka till i finalmatch 5 och i kampen om SM-Guldet!