Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SM-Final

SM-Final 3

Den tredje finalmatchen spelades i gävle och det var Luleå HF som drog det längsta strået…

Precis som de föregående två finalmatcherna så blev även final tre en väldigt tight och tuff match där båda lagen gjorde allt i sin makt för att vinna och neutralisera sina motståndare. Båda lagen följde sina respektive gameplans mer eller mindre slaviskt och spelade ett väldigt tight spel där mycket handlade om att ligga väldigt nära sina motståndare och krympa isytorna över hela banan, vilket minimerade de riktigt vassa målchanserna åt båda hållen.

I den första perioden böljade spelet fram och tillbaka med några ströchanser åt bägge håll, men utan framgång och perioden förblev mållös trots ett numerärt överläge för Brynäs IF i mitten av perioden. Väl i andra perioden så drog Luleå HF upp pucktempot något, vilket ledde till att Brynäs inte riktigt hängde med och tvingades till otillåtna tilltag och drog på sig två utvisningar…den ena för interference och den andra för slashing. Men vid båda dessa tillfällen lyckades man freda sig och Luleå gick mållösa från sina numerära överlägen. Strax innan periodpaus lyckades man dock få hål på en annars storspelande Ellen Jonsson i Brynäsmålet och 0-1 var ett faktum efter 37:58 spelade minuter. Målet gjordes av Jenna Pirttijärvi som assisterades av Sofia Skriver. I början av tredje perioden fick Brynäs ett gyllene tillfälle till kvittering då Luleå HF drog på sig en dubbelutvisning och Brynäs fick möjligheten att spela 5 mot 3 i hela två minuter….trots detta lyckades de inte få hål på en för dagen murliknande Sara Grahn i Luleåmålet som var totalt omutlig. Istället för kvittering då Brynäs IF tog ut målvakten för att få in en extraspelare tvingades man se Viivi Vainikka punktera matchen med 6 sekunder kvar att spela i tom bur då hon gjorde 0-2.

Matcherna i matchen slutade även de till Luleå HF:s fördel och tidigare nämnda Sara Grahn hade en bra dag på jobbet och höll nollan i Luleåmålet, så där tog matchserien målvakterna emellan återigen en vändning och Sara Grahn återtog kommandot och leder målvaktskampen med 2-1. gällande forwards så var Luleå HF starkast även här, då firma Skriver, Pirttijärvi, Vainikka, Tulus och Nieminen levererade vad som behövdes, medan Brynäs febrilt kämpade för att få hål på en för dagen omutlig Sara Grahn och lagets stjärnor såsom Mrazova, Krizova, Bouveng och Nyhlén-Persson tvingades gå av isen mållösa. De båda lagens defensiv var som vanligt på sin vakt och tillät inte motståndarlaget något utan följde gameplan till punkt och pricka, vilket gör att den kampen fortsatt är oavgjord inför den fjärde finalmatchen.

Nu vänder matchserien upp till Luleå igen för att avgöra finalmatch 4 med matchstart klockan 18.05 på tisdag 5/4-22 och om matchserien inte skulle vara avgjord efter att finalmatch 4 spelats så spelas den avgörande matchen i Gävle den 7/4 klockan 18.05.

Damhockey.se önskar de båda finallagen STORT lycka till i kampen om SM-guldet och ser fram emot en spännande finalmatch 4!