Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SM-Final

SM-Final 2

Matchserien vände ner till Gävle efter att den första finalen spelats i Luleå och det var dags för Brynäs IF att försvara sig i sin borg Monitor ERP Arena

Inför matchen nåddes hemmalaget Brynäs IF av informationen om att grundseriens poängdrottning Lara Stalder blivit avstängd i 2 matcher efter en ”slewfoot” i den första finalmatchen…huruvida detta påverkade laget negativt eller positivt kan man fundera på, då det va ett helt annat Brynäs IF på isen jämfört med den första finalmatchen.

Det Brynäs IF som vi fick se i finalmatch 2 var betydligt mer kompakt och spelade något tydligare utifrån förmodad ”gameplan”, vilket gjorde det mesta väldigt svårt för Luleå HF, då Brynäs låg närmre sina motståndare i alla situationer och på så vis minimerade tid och isyta för Luleå HF. Utöver detta så klev fler spelare i Brynäs fram och tog ett större ansvar såsom Maja Nyhlen-Persson, Josefin Bouveng, Anna Meixner och Jaycee Gebhard i poängdrottningen Lara Stalders frånvaro. Nyss nämnda Maja Nyhlén-Persson var den spelare som efter 19:14 in i den första perioden gav hemmalaget ledningen med 1-0 och laget fick därmed in en tuff mental snyting genom det målet strax innan periodpaus. Detta ledde dock till en rejäl Luleå HF forcering under andra periodens första halva, vilket genererade i att hemmalaget tvingades ta flertalet utvisningar för att freda sig… det hårt krigande Brynäs IF lyckades tillsammans med en storspelande målvakt i Ellen Jonsson lösa alla de numerära underlägena och kunde efter dessa andas ut något då de sedan utnyttjade ett numerärt överläge och gjorde 2-0 genom Katerina Mrazova som assisterades av Maja Nyhlén-Persson och Josefin Bouveng efter 37:49. Trots att Brynäs IF sedan mer eller mindre dominerade 3:e perioden så var det Luleå HF som inledde målskytte i perioden efter mål av Noora Tulus som assisterades av Anna Kjellbin knappt någon minut in i slutakten. Detta skapade lite mer nerv i matchen som sedan stod och vägde i några minuter innan Brynäs Denisa Krizova punkterade tillställningen genom att göra 3-1 assisterad av Jaycee Gebhard.

Matcherna i matchen hade helt ombytta roller denna gång och Ellen Jonson kvitterade målvaktsmatchen med sina fantastiska 96% i räddningsprocent medan Luleås Sara Grahn fick nöja sig med 90% för dagen. Gällande forwardskampen så var Brynäs forwards betydligt mer framträdande i denna finalmatchen och spelare som Krizova, Mrazova, Meixner och Bouveng höll högre klass än Luleås Tulus, Nieminen och Vainikka, vilket utjämnade även denna match i matchen. Defensiven i respektive lag höll båda hög klass och bjöd inte sina motståndare på några gratischanser utan höll sig disciplinerat till sina respektive uppdrag.

På Söndag släpps pucken klockan 15.05 i Monitor ERP Arena i Gävle för finalmatch 3 och vi kan med största sannolikhet förvänta oss en minst lika tight och tuff tillställning som det varit i de första två finalmatcherna!

Damhockey.se önskar de båda lagen STORT lycka till i finalmatch 3 och i kampen om SM-Guldet!