Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SM-Final

SM-Final 1

Den första SM-finalen mellan Brynäs IF och Luleå HF har gått av stapeln och det var Luleå HF som drog det längsta strået denna gång…

Under gårdagskvällen spelades alltså den första matchen av de 5 SM-finalerna där Brynäs IF och Luleå HF gör upp om SM-guldet! Brynäs IF var det lag som startade matchen bäst och redan 06.48 in i första perioden gjorde laget 0-1 genom Denisa Krizova som assisterades av Jaycee Gebhard efter att hemmalaget slarvat i försvarsspelet. Därefter vaknade Luleå till liv och innan perioden var över så hade man kvitterat till 1-1 i numerärt underläge genom rutinerade slutspelsmålskytten Noora Tulus som assisterats av Viivi Vainikka och Ronja Savolainen som tillsammans skapade en blixtsnabb kontring direkt efter tekning i egen zon. Den ställningen stod sig perioden ut och båda lagen kunde gå till en välförtjänt periodvila med ett oavgjort resultat efter 20 spelade minuter.

I den andra periodens startminuter slarvade Brynäs IF i en spelvändning och Viivi Vainikka snappade upp pucken i mittzon och satte direkt fart mot mål, använde försvarande back som ”skymmare” och avlossade ett skott som innebar ledning med 2-1 för hemmalaget Luleå HF. Detta mål visade sig sedan bli helt matchavgörande då resultatet stod sig matchen ut trots flertalet bra målchanser åt båda håll.

Sett till det stora hela var det en tight och jämn första finalmatch som vi fick se…där Luleå HF med sin finalmatchsrutin spelade disciplinerat och kontrollerat genom hela matchen och följde sin ”gameplan” nästintill felfritt medan Brynäs hade svårt att få pucken till och i mål… det var med största sannolikhet första gången under säsongen som Brynäs endast lyckades skjuta 17 skott på en hel match (vilket också beskriver en del om Luleås disciplinerade försvarsspel. Matchen i matchen mellan respektive lags målvakter vanns tveklöst av den så stabila Luleåmålvakten Sara Grahn som för dagen hade en räddningsprocent på 94.12% medan Brynäs Ellen Jonsson landade 91.67%. Forwardsfighten vanns i slutändan även den av Luleå HF, då de tongivande forwardsen i Luleå såsom Tulus, Savolainen, Nieminen och Vainikka levererade mer än vad Brynäs tongivande offensiv såsom Bouveng, Mrazova, Krizova och Stalder lyckades göra.

Nu väntar två matcher på hemmaplan i Gävle för Brynäs IF och vi har goda förhoppningar om att det blir två minst lika intensiva och bra matcher lagen emellan som de bjöd på i första finalmatchen, vilket bådar gott.

Damhockey.se önskar de båda lagen lycka till i den kommande SM-finalmatchen!