Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

SM Semifinaldags

Kvartsfinalserierna är avslutade och alla topp 4 lagen från grundserien tog sig vidare till semifinal…

Medan Brynäs IF tog en ”walk in the park” genom två raka vinster mot Leksands IF, blev det desto mer spännande i övriga kvartsfinalserierna som alla gick till tre matcher. SDE pressade Linköpings HC rejält samtidigt som Djurgårdens IF bjöd upp till dans mot Luleå HF och MoDo Hockey gav HV71 en tuff matchserie.

Semifinalernas matchserier kommer att spelas i bäst av 5 matcher där spelordningen är enligt följande Borta-Hemma-Hemma-Borta-Hemma för högst rankat lag och matchserierna ser ut enligt nedan.

Brynäs IF – HV71

Linköpings HC – Luleå HF

Kortanalys av matchserien mellan Brynäs IF och HV71

Lagens inbördes möten under grundserien slutade 3-1 till brynäs efter att Brynäs vunnit det första mötet på bortaplan med hela 0-7, HV71 vunnit det andra mötet i övertid på bortaplan med 3-4, Brynäs vann sedan återigen på bortaplan med 2-4, för att i lagens sista möten återigen bjuda på en rejäl överkörning med 6-0 på hemmaplan. Så rent statistiskt bör matchserien sluta precis som i grundserien – med ett Brynäsavancemang efter 3-1 i matchserien… men slutspel är slutspel och där kan allt hända! Nog för att HV71 lyckades vinna en match på övertid på bortaplan mot Brynäs under grundserien, men vi tror att om HV71 ska lyckas ta matchserien till fler än tre matcher så är det av yttersta vikt att man vinner sin första hemmamatch, annars är risken stor att det blir ytterligare en ”parkpromenad” till Brynäs fördel.

Kikar vi på några av respektive lags spelare så har Brynäs IF:s Maja Nylén-Persson, Lara Stalder och Anna Meixner varit mest framträdande med sina 4 poäng vardera på de två spelade kvartsfinalerna medan Felizia Wikner-Zienkiewicz (3 poäng), Thea Johansson (3 poäng) och Elin Svensson (2 poäng) varit mest framgångsrika poängmässigt för sitt HV71 i kvartsfinalspelets 3 matcher. Tittar vi sedan på Målvaktskampen… så gjorde Brynäs IF:s Ellen Jonsson en fenomenal kvartsfinalserie med en räddningsprocent på 95.65 och ett snitt på 0,5 insläppta mål per match medan HV71:s Lina Van Noort hade en räddningsprocent på 93.44 samt ett snitt på 1.45 insläppta mål per match och Samantha Ridgewell har en räddningsprocent på 93.33 och ett snitt på 1 insläppt mål per match! (Brynäs IF:s Eveliina Mäkinen har ännu inte stått någon match, men det är inte omöjligt att vi får se henne mellan stolparna i semifinalserien)

Kortanalys av matchserien mellan Linköping HC och Luleå HF

Lagens inbördes möten under grundserien slutade 2-2 i matcher efter att båda lagen vunnit sina respektive hemmamatcher. Luleå vann det första mötet med 3-1, Linköping vann match två med 6-4 därefter vann Luleå HF med 4-2 och Linköping avslutade med en 4-1 seger på hemmaplan. Så rent statistiskt bör matchserien sluta 3-2 i matcher till fördel för Linköpings HC då de har fördel av ytterligare en hemmamatch… men slutspel är slutspel vilket innebär att allt kan hända och mycket tyder på att det kommer bli en väldigt tight semifinal matchserie lagen emellan.

Kikar vi på några av respektive lags spelare så har Linköping HC:s Linnea Johansson varit mest framträdande med sina 5poäng tätt följd av Sydney Brodt med sina 4 poäng och Leanne Justine-Reyes med sina 3 poäng på de 3 spelade kvartsfinalerna. För Luleå HF:s del har Petra Nieminen varit främsta poängplockerska i slutspelet med sina 5poäng tätt följd av Noora Tulus med sina 3 poäng och Ronja Savolainen med sina 2 poäng. Tittar vi sedan på Målvaktskampen så gjorde Linköping HC:s Stephanie Neatby en bra kvartsfinalserie med en räddningsprocent på 94,5 och ett snitt på 1,43 insläppta mål per match medan Luleå HF:s Sara Grahn hade en räddningsprocent på 92.06 samt ett snitt på 1.67 insläppta mål per match.

Damhockey.se vill önska alla semifinallagen stort lycka till i sina respektive matchserier samt i jakten på SM-finalplatserna och dessutom passa på att gratulera AIK och Göteborgs HC till fortsatt spel i SDHL till säsongen 2022/2023 efter sina vinster i Play off till SDHL!