Connect with us

SDHL

Lagkaptensintervju med SDE

Damhockey.se jobbar vidare med lagkaptensintervjuserien och har nu tagit klivet upp till SDHL för att få lite mer fördjupad koll på ligan och de olika lagens kaptener… Nu är tiden kommen för att presentera SDE Hockey och deras lagkapten Michelle Löwenhielm

Michelle kom till SDE inför årets säsong efter att ha spelat två säsonger med ligakonkurrenten HV71. Men hon är inte ny i klubben, då hon i sina ungdomsår spelade med såväl pojklag som damlag i föreningen. Michelle har under sin karriär i gjort 225 matcher i högstaligan och har under denna tid levererat 214 poäng fördelat på 88 mål och 126 målgivande passningar, samt suttit i utvisningsbåset i 88 minuter. Hennes ledarskap syns mest på isen, där hon alltid försöker vara den som visar vägen och står upp för sina lagkamrater. Hon är en tekniskt skicklig spelare med bra målsinne och en enorm vinnarskalle.

Foto: SDE Hockey

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Ta oss till slutspel och göra det bättre än förra säsongen.

Snart har tre fjärdedelar av grundserien spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Vi är inte nöjda med våran prestation så här långt, eftersom vi velat göra bättre men fokuserar nu på vad vi kan förbättra för att ta det där klivet som vi vet att vi kan.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Det har varit en annorlunda säsong med nya utmaningar, men tycker att det har gått bra för min egen del och jag är stolt över vad jag har presterat. Vill dock alltid göra bättre och utvecklas mer för att uppnå ännu bättre resultat.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag är en lagkapten som står bakom mina lagkamrater och vill alla väl. Genom att fokusera på min egen prestation och pusha andra så hoppas jag på att göra en skillnad. Styrkor är mitt spel och hur mycket jag bryr mig, men kan alltid förbättra kommunikations delen.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

SDE har en energi som inget annat lag har. Vi jobbar hårt och spelar för varandra, vilket har varit en signatur hos SDE länge. Vi är ett jobbigt lag att möta som är väldigt bra när vi är bra, men vi behöver bli bättre på de individuella detaljerna och att spela bra under hela matcher.

Hur upplever du SDHL som liga/serie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Tycker att det är fantastiskt att vi har en damhockey liga i Sverige som siktar mot att höja verksamheten för tjejer och som är så pass konkurrensmässig. Men hoppas på att den kan bli bättre i olika aspekter som kan göra den ännu mer professionell. Just nu saknar den en del saker och förutsättningarna måste bli bättre.

Hur ser förberedelserna ut inför slutspel/kvalspel? har du/ni någon önskemotståndare?

Vi ska göra allt för att försöka få en slutspelsplats och sedan får vi ta det därifrån.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Michelle och hennes SDE Hockey
stort lycka till med resterande del av säsongen samt i jakten på slutspelsplats och i kampen om SM-Guldet!