Connect with us

Krönika

Nu finns det inga ursäkter längre Sverige!

Under de 11 år jag arbetat med damhockeyn tror jag nog aldrig att svensk damhockey i internationella sammanhang varit så dålig.

Men det som är viktigt att komma ihåg här är att de svenska utövande tjejerna inte ska lastas för detta, utan jag ställer mig frågan?
Är det inte dags att det sker en förändring en förändring som verkligen gör skillnad, visst tjejerna har alltid ett ansvar de med, att t ex vilja bli bättre men jag känner så många tjejer som verkligen vill men inte ges förutsättningarna.

Sluta upp med utredningar hit och ditt, VI ÄR TRÖTTA PÅ PAPPER & STATISTIK.
Man har åter igen gjort ett gediget pappers arbeta på Svenska Ishockeyförbundet där man enligt egen utsago tagit fram två pappers ”buntar” men siffors och statistik, kanske är det intressant för vissa kanske inte för andra.

Men tyvärr har jag lärt mig genom åren att snacka mindre och arbeta hårdare det är då vi får resultat.

Vad kostade inte denna utredning i tid, resurser men framför allt pengar?
Pengar och resurser som i stället hade kunnat lagts på att utbilda instruktörer, coacher och spelarna för det är väl det som borde vara viktigt och det går ut på?

Ifrån maktens korridorer har det näst intill varit tyst sedan man kostade på sista utredningen som man senare åkte omkring och presenterade för de olika regionerna och förbund.

Är det inte dags att vi som arbetar och har arbetat med damhockeyn över en lång tid får en ärlig chans att visa vårt kunnande i denna högborg av maktenskorridorer.

För oss som arbetat och arbetar med damhockeyn är inte detta arbete någon nyhet, utan snarare ett tecken på att man inte vet vad man vill med Svensk Damhockey ifrån maktenskorridorer och detta är något som pågått en längre tid.

Men strax innan OS starten släpper man ifrån SOK att man tillsammans med Svenska Damhockeyligan gått ut och sagt att man ska göra en satsning på att hålla sommarläger för 20–25 spelare i åldrarna 15–19 år. Detta är fantastiskt bra men tyvärr är det enligt min mening för lite för att få en större effekt.

Man berättade också storstilat att man skulle åter igen hjälp till pengastöd ifrån SOK men för att i nästa mening säga att det beror helt på vad det blir för placering i detta OS.

Svenska flick/damhockeyn måste skapa en bredd för det är när vi har en bredd vi kommer att börja leverera internationellt igen.

Nej nu får det vara nog, lägg korten på bordet, ”Verksamhetsplanen”? och då menar jag inte något papper med två, tre meningar om hur man tänker utan en plan en vision, delmål med ett slutmål.

Till sist riktar jag ett STORT TACK till ”Alla” er som arbetar för en bättre miljö för våra fantastiskt duktiga flickor, tjejer & damer Ni är ALLA oerhört viktiga!