Connect with us

SDHL

Lagkaptensintervju med Leksand

Damhockey.se jobbar vidare med lagkaptensintervjuserien och har nu tagit klivet upp till SDHL för att få lite mer fördjupad koll på ligan och de olika lagens kaptener… Näst på tur är Leksands IF och deras lagkapten Hanna Sköld.

Hanna har under hela sin elitkarriär representerat Leksands IF (bortsett en ettårsutflykt för spel med Göteborgs HC säsongen 2017/2018) och har under sin tid i Leksand spelat 238 matcher för klubben och har på dessa matcher gjort 117poäng fördelat på 65 mål och 52 målgivande passningar. Hon är en hårt arbetande samt spelskicklig spelare med ett hyggligt målsinne. Hennes ledarskap syns mest på isen där hon är en vägvisare genom hennes hårda arbete och sin vinnarskalle.

Foto: Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Vi hade vid säsongens början en trupp med mycket nya spelare. Först och främst var målet att få ihop gruppen och hitta en bra kemi ihop för att kunna vara med och slåss i serien. Målet var och är fortfarande slutspel.

Snart har tre fjärdedelar av grundserien spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Det har vart väldigt mycket upp och ner, men det känns hela tiden som att vi tar kliv för varje dag som går och att vi i laget hela tiden strävar framåt.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Min egen säsong har vart rätt tuff, ingen drömsäsong direkt rent prestationsmässigt. Men jag försöker hela tiden göra mitt yttersta för att kunna bidra till gruppen.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag skulle väl säga att jag inte är den lagkaptenen som hörs mest men försöker leda laget på isen.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Det känns som att vi verkligen är en stark grupp. Det är tillsammans som vi når framgångar. Vi har en bred trupp där vi kompletterar varandra väldigt bra.

Hur upplever du SDHL som liga/serie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Sdhl utvecklas verkligen för varje år och jag tycker hela tiden att det går framåt. Fler pratar om och ser ligan vilket jag tror är viktigt för damhockeyn. Det blir flera tjejer som vill spela och damhockeyn i Sverige växer, vilket även leder till att kvaliteten hela tiden blir bättre.

Hur ser förberedelserna ut inför slutspel/kvalspel? har du/ni någon önskemotståndare?

Just nu är det tight i tabellen och vi fokuserar på de närmsta matcherna. Det gäller att göra jobbet varje match och inte blicka för långt fram utan vara i nuet.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Hanna och hennes Leksands IF
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på SM-Guldet!