Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SDHL

Lagkaptensintervju AIK

Damhockey.se jobbar vidare med lagkaptensintervjuserien och har nu tagit klivet upp till SDHL för att få lite mer fördjupad koll på ligan och de olika lagens kaptener… det har det nu blivit dags att presentera AIK och deras lagkapten Sabina Küller

Sabina har varit AIK trogen i hela sin elitkarriär och har spelat i högstaligan för klubben sedan säsongen 2009/2010 och har sedan säsongen 2016/2017 varit lagets lagkapten. Under sin tid i föreningen har hon hittilldags hunnit med att spela 374 matcher och har på dessa levererat 146 poäng fördelat på 57 mål och 89 målgivande passningar samt befunnit sig på botbänken 308 minuter. Hon är en tydlig ledargestalt som ställer höga krav på sig själv och sina lagkamrater såväl på som utanför isen och hon ger alltid 100% i alla situationer för att kunna vara den vägvisare och lagkapten hon önskar vara.

Foto: Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Vi hade som målsättning att vi skulle placera oss på den övre halvan vid grundseriens slut för att få ett bra läge inför slutspelet.

Snart har tre fjärdedelar av grundserien spelats, hur tycker du att laget har presterat såhär långt?

I mina ögon har vi som lag varit lite för ojämna sett över säsongen hittills. När vi spelat bra har vi spelat väldigt bra, samtidigt som vår lägsta nivå har varit för låg. Vi vet trots allt hur bra vi kan spela och jag har stort förtroende för vad den här gruppen kan åstadkomma.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhär långt?

Jag tycker själv att min säsong varit helt okej. Jag reflekterar min prestation gentemot lagets prestation såklart. Det är svårt att tycka att min säsong varit bra om inte lagets säsong varit det. Utöver det så har jag haft lite skadebekymmer och det har såklart påverkat mitt spel till viss del.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag försöker alltid leda med exempel och jag vill alltid kunna stå för det jag säger. Därför ger jag alltid allt jag har och därmed kan jag ställa samma krav på mina medspelare. Att behandla alla lika ser jag som en nyckel till framgång, det är enormt viktigt att få alla att känna sig behövda i ett lag, att alla tillför och är en del av både våra framgångar och motgångar. Att rannsaka mig själv har jag alltid varit bra på, vilket får mig att aldrig känna mig nöjd. Det kan ha sina nackdelar såklart, det kan påverka mitt självförtroende ibland. Men fördelarna är att jag alltid försöker sträva efter att bli bättre, både som spelare, person och lagkapten.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

AIK är ett hårt arbetande lag och det har vi alltid varit. Vår styrka är när vi jobbar ner våra motståndare genom att åka mycket skridskor och sätta hög press. Våra svagheter är att vi ibland är för ojämna över 60 minuter. Vi kan ha svårt att spela bra en hel match och det har varit vår akilleshäl denna säsong.

Hur upplever du SDHL som liga/serie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

SDHL har utvecklats jättemycket de senaste åren, det har blivit mer professionellt genom t.ex. avtalen med C More och SVT som sänder alla matcher osv. Sen tycker jag att ligan flitigt ska fortsätta samarbeta med, och ställa krav på, klubbarna framåt för att damer till slut ska kunna leva på sin ishockey. I och med att man kan leva på sin ishockey kommer svensk damhockey kunna utvecklas enormt.

Hur ser förberedelserna ut inför slutspel/kvalspel? har du/ni någon önskemotståndare?

Just nu fokuserar vi på att ge oss själva så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelet. För att vinna SM-Guld måste man kunna slå alla lag, därför handlar det inte så mycket om vilket motstånd vi får och när vi får det, utan snarare kanske om hur förutsättningarna blir kring resorna osv.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Sabina och hennes AIK
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på SM-Guldet