Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Lagkaptensintervju med Linköping HC

Damhockey.se jobbar vidare med lagkaptensintervjuserien och har nu tagit klivet upp till SDHL för att få lite mer fördjupad koll på ligan och de olika lagens kaptener och det har blivit dags att presentera Linköping HC och deras lagkapten Madelen Haug Hansen.

Norska Madelen kom till Linköping HC inför säsongen 2012/2013 från Norska Sparta Sarpsborg och har sedan dess varit föreningen trogen. Hon har under sin tid i klubben spelat 304 matcher och har under denna tid levererat 228 poäng fördelat på 88 mål och 140 målgivande passningar samt befunnit sig i utvisningsbåset 162 minuter. Detta ger henne ett poängsnitt på 0.75 poäng och 0.53 utvisningsminuter per spelad match. Madelen är inne på sin andra säsong som lagkapten, men har tidigare även varit lagets assisterande lagkapten under 2 säsonger. Hon är en hårt arbetande, men också teknisk spelare med god blick för spelet och gör alltid sitt bästa för laget, vilket gör henne till en vägvisare såväl på som utanför isen.

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Denna säsong har vi som mål att vara med blad topplagen som kämpar om att ta hem SM-guldet. Vi har mindre delmål på vägen såklart som ska hjälpa oss att åstadkomma huvudmålet.  


Snart har tre fjärdedelar av grundserien spelats, hur tycker du att laget har presterat så här långt?

Jag tycker vi över lag har spelat en bra hockey, men har varit lite för ojämna vid tider. Det har gjort att vi har slarvat bort poäng som kan bli väldigt viktiga inför ett slutspel nu när serien är så jämn.


Hur tycker du att din egen prestation varit så här långt?

Jag strävar alltid emot att vara jämn i mitt spel och på så sätt inte ha dem ”djupa dalarna” vilket jag tycker jag har lyckats med hittills denna säsong. Genom att spela så, så vet både tränarna och mina lagkompisar vad dem kan förvänta sig av mig både på träning och på match. Inför den sista delen av säsongen och slutspelt vill jag ta ytterligare steg i poängproduktionen.


Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag skulle säga att jag är en lagkapten som vill leda både på och utanför isen, så både genom mitt spel och vokalt i omklädningsrummet. För mig är det också viktigt att bidra till att alla känner sig välkomna och vågar ta för sig, speciellt när juniorer kommer upp ifrån vårt juniorlag. I årets lag har vi otroliga många starka ledare som hjälps åt och dynamiken mellan oss fungerar bra och kompletterar varandras styrkor och svagheter som ledare.


Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Vi vill vara ett hårt arbetande lag som är tuffa att möta. En styrka jag tycker vi har i år är att vi lyckas vinna matcher där vi inte har varit nöjda med vår prestation när vi går igenom matchen efter. Samtidigt som vi har en otrolig säkerhet i våra målvakter, vilket är en styrka. En svaghet vi har nämnde jag kort tidigare i intervjun, men just vår ojämnhet. Så det är något vi vill få bort nu i slutet på serien och inför slutspelet.


Hur upplever du SDHL som liga/serie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

SDHL är enligt min uppfattning en av de bästa ligorna i världen, vilket visas speciellt genom alla världsstjärnor från olika länder som kommer hit och stannar år efter år.  Efter ett tio år här i SDHL (och riksserien) har kvalitén i allt utvecklats otroligt mycket, allt ifrån antalet jämna matcher, proffsigheten, mediatäckningen osv… Men fortfarande kan allt bli ännu bättre och man skulle såklart önska att utvecklingen gick snabbare än vad den gör idag.


Hur ser förberedelserna ut inför slutspel/kvalspel? har du/ni någon önskemotståndare?

Vi jobbar med att hitta den jämnheten vi vill ha både på träningar och i match. Vi jobbar också på vårt PP samt fortsätter nöta in vår struktur. Vi fokuserar endast på våra egna prestationer fram emot slutspelet och vill komma så högt upp i tabellen som möjligt för att ha hemmaplansfördel så länge som möjligt i slutspelet.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Madelen och hennes Linköping HC
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på SM-Guldet!