Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SDHL

Lagkaptensintervju Göteborg HC

Damhockey.se jobbar vidare med lagkaptensintervjuserien och har nu tagit klivet upp till SDHL för att få lite mer fördjupad koll på ligan och de olika lagens kaptener… idag har vi äran att få presentera Göteborg HC och deras lagkapten Emelie Cordoba

Emelie kom till föreningen inför denna säsongen och blev vald till att vara assisterande lagkapten…men efter att säsongen inte riktigt fortgått som tänkt för klubben och efter att den genomgått en turbulent tid med spelarflykt samt tränarstabsbyte, har Emelie givits förtroendet att bli lagkapten för laget. Under sin tid i klubben har hon spelat 26 matcher och har på dessa matcher levererat 2 stycken målgivande passningar samt haft 12 utvisningsminuter. Emelie är en rutinerad spelare som har spelat 185 matcher hittilldags i högstaligan och kommer kunna vägleda sitt lag med hjälp av den rutinen… hon är en spelare som alltid bidrar med mycket energi och karaktär såväl på som utanför isen och kommer med största sannolikhet göra sitt första mål för föreningen inom kort.

Foto: Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Vår målsättning inför säsongen var att ta oss till slutspel.

Snart har tre fjärdedelar av grundserien spelats, hur tycker du att laget har presterat såhär långt?

Tyvärr så har vi haft det väldigt tungt såhär långt in på säsongen. Jag upplever att vi inte har fått ut den potential som vårt lag faktiskt har, vilket är otroligt tråkigt. Många har valt att lämna laget under säsongen och vi har precis fått en helt ny ledarstab. Nu har vi ställt in vårt fokus på att avsluta säsongen på ett bättre sätt än hur vi har presterat såhär långt.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhär långt?

Min egen prestation har varit lite upp och ned denna säsong, det har varit bättre- och sämre perioder. Det är mycket som ska fungera runt hockeyn och när det går tufft för laget påverkar det alla spelare i laget. Min upplevelse är att det varit påfrestande på det mentala planet där självförtroendet inte varit så starkt hos större delen av oss i laget.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag har precis tagit över rollen som kapten och det har skett en stor omställning i laget med nya tränare samt även nya spelare så jag försöker hitta rätt i min ledarroll i detta gäng och vad jag kan bidra med för att lyfta laget. Vilket jag själv anser inte är helt optimalt såhär sent in på säsongen.
Men jag försöker bidra med energi och driva laget framåt utifrån där vi står idag.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Jag skulle beskriva vårt lag som ett energifyllt lag. Våra styrkor är att vi alltid jobbar hårt och ger allt vi har ute på isen. Våra svagheter är att vi haft en väldigt svajig säsong med mycket som hänt runt och i laget vilket påverkat vårt spel. Vi har saknat en struktur och en tydlighet kring hur vi ska spela vilket bidragit med en osäkerhet i vårt spel och en osäkerhet hos spelarna.

Hur upplever du SDHL som liga/serie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Jag upplever SDHL som en väldigt bra liga som blir bättre och bättre varje säsong.

Hur ser förberedelserna ut inför slutspel/kvalspel? har du/ni någon önskemotståndare?

Som jag nämnde tidigare har vi precis fått en helt ny ledarstab som har nya tankar och idéer om hur vi kan ändra vårt spel för att få ut mer av lagets potential. Vi kommer att förbereda oss genom att jobba på dem delarna som vi haft svårt med såhär långt samt fortsätta arbeta med att sätta dem delar som har saknats under säsongen. För mig spelar det ingen roll vilka vi möter i kvalet, vi kommer se till att vara förberedda oavsett motstånd.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Emelie och hennes Göteborg HC
stort lycka till med resterande del av säsongen och i kampen om en fortsatt plats i SDHL!