Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SDHL

Kaptensintervju med Modo Hockey

Damhockey.se jobbar vidare med lagkaptensintervjuserien och har nu tagit klivet upp till SDHL för att få lite mer fördjupad koll på ligan och de olika lagens kaptener… Först ut för SDHL kaptensintervjuerna är MoDo Hockey och deras lagkapten Olivia Carlsson.

Värmländskan Olivia Carlsson kom till MoDo Hockey säsongen 2011/2012 och har sedan dess varit klubben trogen och spelat hela 371 matcher i högstaligan för sitt MoDo Hockey…Hon var assisterande lagkapten för laget under säsongerna 2016/2017 och 2017/2018 och har sedan säsongen 2018/2019 varit lagets lagkapten. Olivia har under sina 11 säsonger i klubben gjort 194 poäng fördelat på 70 mål och 124 målgivande passningar samt befunnit sig i utvisningsbåset 260 minuter. Hon är en hårt arbetande spelare som alltid gör sitt bästa för laget och visar ofta vägen för laget med sitt ledarskap såväl på som utanför isen.

Foto:Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Först och främst att komma längre än förra året. Men vi ville också vara med och tävla för att vinna.

Snart har tre fjärdedelar av grundserien spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Jag tycker överlag att vi har gjort en bra säsong hittills. Samtidigt är det långt kvar och vi är inte nöjda. Vi vill fortsätta att utvecklas och vinna tuffa matcher.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Det har gått lite upp och. Jag försöker alltid att bidra med hårt jobb och mycket energi. Men tycker att jag senaste åren utvecklat spelet med pucken och har känt mig tryggare i det spelet den här säsongen.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag är inte den som alltid pratar mest eller säger mest kloka saker. Det finns det andra som gör mycket bättre än mig. Mina styrkor ligger i att föregå med gott exempel genom att jobba hårt, sprida glädje och energi och göra mitt bästa varje dag. Jag är också omhändertagande som person och vill att alla ska må bra, bli accepterade och känna sig som en del i gruppen. Det är viktigt för mig.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Vi är ett hårt jobbande lag som det ska vara jobbigt att möta. Samtidigt har vi en bättre struktur och har utvecklat vårt offensiva spel den här säsongen jämfört med tidigare säsonger. Framförallt har vi kul tillsammans. I dagsläget behöver vi framförallt utveckla vårt powerplay.

Hur upplever du SDHL som liga/serie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Sannolikt en av världens bästa ligor på damsidan. Tycker att ligan har utvecklats mycket senaste åren. Dels kvaliteten på spelare och matcher. Dels proffsigheten och förutsättningarna. Kan såklart utvecklas mycket mer men jag tycker personligen att det går åt rätt håll.

Hur ser förberedelserna ut inför slutspel/kvalspel? har du/ni någon önskemotståndare?

Vi fortsätter att nöta struktur och detaljer i spelet. Ingen önskemotståndare utan vi fokuserar på vårt spel.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Olivia och hennes MoDo Hockey
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på SM-Guldet!