Connect with us

DAMETTAN

Kaptensintervju med Malmö Redhawks

I arbetet mot att stärka Damettan och rikets andraliga så kommer Damhockey.se under kommande veckor att ta sig en närmare titt på och presentera en artikelserie med fokus på Damettanlagens lagkaptener…nu har det blivit dags för Malmö Redhawks och deras lagkapten Malene Frandsen

Danska Malene Frandsen har en gedigen meritlista inom hockeyn och kom till Malmö Redhawks från Danska Hvidovre inför säsongen 2018/2019 och har varit kapten för laget sedan säsongen 2020/2021. Hon har under sin elitkarriär i damettan gjort 96 poäng på 79 spelade matcher vilket ger henne ett snitt på 1.22 poäng per match, samt har hon varit i utvisningsbåset i totalt 68 minuter under sina vilket ger ett snitt på ca 11 minuter per säsong. Hon är en spelare som gillar att ta för sig samt att vara en vägvisare för sina lagkamrater när hon är på isen. Hennes spelintelligens är hög och hon har en god förmåga att hitta nät och göra mål när läge dyker upp.

Foto: Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Vårt mål har alltid varit att avancera i SDHL. Så första delmålet är att bli nr 1 i vår egen serie.

Snart har halva säsongen spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Säsongen har gått som vi har velat från start, vi har vunnit alla matcher och visat att vi är det bästa laget. Det är så vi vill fortsätta på andra sidan jul också.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Jag tycker det var en bra start på säsongen. Det är lätt att spela bra när man har bra lagkamrater. Det kan dock vara en utmaning att anpassa sig till varje enskild match då nivån i ligan är väldigt olika från lag till lag och det är därför vår uppgift att anpassa oss match till match.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag är en kapten som alltid tar täten, både utanför planen och på isen. Jag är bra på att hålla mig positiv, även i negativa situationer och jag är beredd att gå långt för mina lagkamrater. Å andra sidan förväntar jag mig också mycket av mina lagkamrater.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Vi är ett snabbt, tekniskt och målstarkt lag. Vi har ett fantastiskt bra lag. Vi spelar extremt trevlig och bra ishockey, och alla lag i ligan kommer att ha problem med att hålla oss ifrån att göra mål. Spelmässigt kommer vår svaghet i längden vara att vi inte spelar lika mycket i egen zon.

Hur upplever du er Damettanserie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Det är fortfarande stor nivåskillnad mellan lagen i ligan. Så vi måste fortsätta jobba med att utveckla och skapa en professionell miljö ute i klubbarna, så att det kan skapas en kultur där människor kan utvecklas och bli bättre idrottare. Det kräver mycket från klubbarnas sida, så länge folk inte är proffs på heltid.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Malene och hennes Malmö Redhawks
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på en SDHL kvalspelsplats