Connect with us

DAMETTAN

Kaptensintervju med Skellefteå AIK

I arbetet mot att stärka Damettan och rikets andraliga så kommer Damhockey.se under kommande veckor att ta sig en närmare titt på och presentera en artikelserie med fokus på Damettanlagens lagkaptener…denna gång är det dags för Skellefteå AIK och deras lagkapten Line Grahn

Line kom till Skellefteå AIK från Modo Hockey inför säsongen 2018/2019 och har sedan säsongen 2019/2020 varit lagets lagkapten. Hon har under sin tid i Skellefteå AIK gjort 19 poäng fördelat på 7 gjorda mål och 12 målgivande passningar samt varit i utvisningsbåset endast 12 minuter, vilket ger henne ett snitt på 3 utvisningsminuter per säsong. Hon är en hårt arbetande Center/Forward som alltid gör sitt bästa för laget, hon besitter god spelförståelse och är duktig på att fördela pucken samt att vara en god lagkamrat.

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Att ta Skellefteå AIK upp till SDHL.

Snart har halva säsongen spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Vi har gjort det helt okej, men vi har inte hittat jämnhet i vårt spel och har högre ambitioner. Vi har inte spelat vår bästa hockey ännu.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Sådär, jag tycker inte jag har fått ut min fulla kapacitet än så länge. Likt lagets prestation vill jag hitta jämnheten i mitt spel.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

För mig är det viktigt att sprida glädje. Att alltid ta laget i första hand och lägga stort fokus på det hårda arbetet och dom dagliga rutinerna. Att nå egna och se andras framgångar är en stor drivkraft för mig.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Våra styrkor är att vi är ett hårt jobbande lag där det finns bred kvalité, när alla är fullt påkopplade är vi svåra att slå.
Det vi måste förbättra är vår jämnhet i matcherna över 60 minuter och sedan måste vi bli bättre på att ta tillvara på spelövertaget i matcherna och göra mål på lägen vi får.

Hur upplever du er Damettanserie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Det är en jämn serie, men eftersom den norra serien bara har 4 lag så är fler lag och matcher någonting som alla spelare hade önskat.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Line och hennes Skellefteå AIK
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på en SDHL kvalspelsplats